Ma oleks Ivoga ühte meelt aga Eestist ja korraliku ajalooga autot ei pelgaks (mu 9000CDE on 11 aastat siin sõitnud ja paremas korras kui enamus toodavaid autosid!). Mu naine sõidab Saabiga. Täisvõimsust kasutab harva. Esimene auto ju igati asine. Ülejäänud mehelikust loogikast õiged järeldused. Ei vaidle, endale ostes need ideed sobiks, naisele ostes aga kahtleks neis...
Kui selle esimesega üldse vinguda, siis ise igatseks nahksisu, sest see lastega kõvasti praktilisem. Lasteta või suuremate laste puhul pole vahet. Ja ma manuaalkastifänn, sest nii talvel ja ka maanteel võimsa autoga kindlam liigelda aga rahulikult sõites ja selle mootoriga on automaadil oma võlu.
Ise soovitan varem siin öeldut - võta vii Saabianti juurde (
www.saabianti.ee) või Troost autosse (
www.troostauto.ee) või siis tõesti lase oma tuttaval Vikingis see tõsiselt üle kaeda. Kui ikka olulisi vigu pole siis pole. Hoolda õigeaegselt ja siis saad suuremate kuludeta hakkama. Sumpat ja piduriklotsi peab vahetama aga need summad pole suured ja jäävad reeglina aasta jooksul kokku alla 10 000 kr suurusjärgu koos õlivahetustega (eeldusel, et sõidad ca 20000-30000 km aastas ja autot nt Saabianti juures hooldad). Igatahes on see kuni 70000 kr eest parem kui 9-5 esimene põlvkond. Ja kindlasti parem, kui mõni Itaalia/Saksa taustaga masin.
9000 on super lahe auto (mul neid kaks) aga mu naisele meeldis alati see sinu algselt valitu kerekuju tiba enam. Lisaks oli tal sellisega ka mõnusam sõita, sest see nati kitsam ja lühem. Ning pagaasiruum on sellel 9-3 super - pane lapsevanker ja suur mees mõlemad sisse kui tahad...

Kuigi jah 9000-l on need ka suured!
Nii ehk naa vali 9-3 või 9000 vahel. 900 turvalisus on nadi, samuti ei ole mu isiklikud kogemused sellega kuldaväärt. 9-5 on aga kui 2001 aastani üsna kehva kvaliteediga.
Ja veel: otsus tee ise aga seda 9-3 julgeks ma küll ilma kaskole raha kulutamata pidada. Ärandamiskindel. Samuti ei pakuks see kihutamishuvilistele ka huvi ja pole ka selle stereoga kellegi midagi pihta hakata (see koodiga ja vaid 9-3-le sobiv). Lisaks odav liikluskindlustus, mis Aerodel ja ka sellel 3,0 mootoriga masinal vastupidi hirmkallis või lihtsalt kallis.