Paar lihtsat küsimust 9-5 kohta.

Joonas

Tegemist 9-5ga aastast 2005.
Esitaks mõned küsimused, mis on natuke vaevama jäänud, alustades mõttetuimast:
Kas kesklukustuse nupul on muidu valgustus ka ette nähtud?

Kas esimesi küljeklaase (vähemalt juhi omagi) on võimalik sättida nii, et need automaatselt üles ka sõidaksid?

Kas kellelgi on tulnud sellist asja ette, et uued kojamehed (eriti kõrvalistuja oma) väsivad kiiresti? Kõigepealt sõitsin nedega, mis ostes küljes olid (u.6 kuud). Siis ostsin Championid, mis pidasid u. kuud kuud vastu, enne kui väsima hakkasid. Selle suve lõpul ostsin mingid kallid (900.- paar) kojamehed (Valeo vms äkki) ja juba on täitsa pe**e sõita. Autol ees uus klaas (vahetatud okt.-s).
Kas võib viga olla kojameeste hoovastikus, näiteks liiga lahjalt pressivad klaasile vms. Juhipoolne muidu veel kannatab ajalist kriitikat kuid kõrval istuja oma "sureb" paari kuuga olenemata ilmastikust.

Tänud ette vastamast. :notworthy:
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ehk hoopis pigistavad liiga kõvasti? Rikub kummi profiili ära.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kui ma õieti mäletan, siis selline akende sulgumise teema oli mingis lisapaketis .. Comfort vms.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Aknapesuvedelikku ka kasutad?
Millist?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kusjuures, see on hea point! Kehv vedelik paneb harjad kriuksuma ja sodi pühkimine ei tule hoopiski nii hästi välja kui peaks.
Algselt postitas: NO FEAR
Millist?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Joonas

Algselt postitas: NO FEAR
Millist?

Kasutan ikka, praegusel hooajal suht aktiivselt. Ei kannata kuiva hõõrumist klaasil. Tangin seda VM-is korralise hoolduse käigus. Talvisel hooajal jõuab muidugi enne tühjaks saada ning siis ostan Statikast ühe 5L potsku (brändi ei mäleta).
Ise olen veel täheldanud, et pärast pesulas (Jazz) käimist on samuti kvaliteet halvenenud. Pole muidugi kõrvalt vaadanud, kas pritsitakse aknale ka leotus-keemiat. Kuskilt foorumi teemast jäi silma, et see üks pühkimise kvaliteedi languse põhjustest. Pesu ajaks ei julge (vähemalt Jazzis) kojamehi maha ka võtta, sest kui need ahvid peaksid pärast kogemata vastavat kangi näppima, siis ... :fight:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ise kasutan vaid chapioneid ja ei kurda, samas on myygile tekkinud ka mingid imeodavad chapionid, mis ehk ei ole originaalid ja ei kesta!?
samas selliseid määrivaid klaasipesu vedelikke on ikka hulgi saadaval. mis mitte ei puhasta ja pese vaid määrivad ja jätavad klaasile peale kojamehe ylekäimist mingi rasvase korra, mis eemaldub alles ca 3...5 sekundiga.

proovi ikka uusi chapioneid ja erinevaid pesu vedelikke, ( aknool oleks hea, seal piirituse konsentratsioon suur, või midagi sarnast kus alkoholi ca 40 %)
samas alati hea mingit nõudepesuainet pesuvette lisada, mis just rasva aitab eemaldada.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
95SELaunch

soovitan ka Championi omad
taneli01

Pikemaajalisel nõudepesuvahendi kasutamisel võib tekkida pumba sõelale kile.Vanasti sai kasutatud sellist vahendit nagu Safo.Tänapäeval on saada üks väga hea lisand SONAX,mida ise kasutan ja soovitan kõigile.Tuuleklaas on puhas,mingit rasvast kilet ei teki.Saab lisada suveks nii kraaniveele kui ka valmispesulahustele.On olemas ka talvevariant,aga midagi ei juhtu ,kui lisada suviseks kasutamiseks mõeldud konsentraati talvisele vedelikule.
Terv.taneli01
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Kojameeste kestus oleneb rohkem läbisõidust ja aastaajast kui kalendrikuudest. Minu auto kojamehed peaksid olema Saabi originaalid, Itaalias paigaldatud, 23 000 km / 1,5 aastat tagasi. Päris head on alles, ei kurda üldse. Klaas ka hiljuti vahetatud. Vedelikku ostan, kust juhtub, Polar jne. Statoili oma pole sellesse autosse pannud kordagi.

900NG-le olen kojamehed alati Eestist ostnud (champion, bosch, hella) ja need ei vea mul tavaliselt aastatki välja. Seal muidugi klaas ka päris täkitud, aastast 95 ilmselt. Sellel autol hakkavad luuad v. kiirelt kriuksuma, aegajalt vaja kallata sorts fairit vms lisaks paaki.

Kasutan ka Sonaxi kontsentraati (mitte küll auto aknapesuks), igast poest seda minu teada ei saa.
yllar
Auto: Saab 9-3 SC Aero
Kontakt:

endal ka mingid 700 eegused,pidasid vastu ainult 3 kuud,nüüdseks juba triibulised.Edaspidi tuleb soetada odavamad.
hunter

Algselt postitas: Joonas
Kas kesklukustuse nupul on muidu valgustus ka ette nähtud?

Abikaasa 9-5-l on keskluku nupul täitsa valgustus olemas, niipalju kui mäletan.
Skol

mul muidu väljast täpselt samasugune masin. oma kojamehed ma ostsin saabianti käest. ma ei mäleta brändi aga kulumisest märkuandmiseks on mingid kavalad märgid kojameestel peal mis rooli tagant näha. aja jooksul muutuvad nad mustast kollaseks hoiatusmärgiks. kindlasti on nad mul üle poole aasta olnud, ei ole kordagi krigisenud, vedelikku olen enamasti kõige soodsama valinud riiulilt ning esiklaas on nii liivast tekitatud kahjustusi täis et vastu päikest on isegi veidi halb sõita kuid sellest hoolimata ei ole see mõjunud kojameeste kulumisele. ma prooviksin äkki neid kojamehi sinu asemel.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Mul ühel sõbral sama tiluliluga kojamehed. Auto läbisõit nullilähedane, aga se ruuduke luual vahetab värvi :)
Joonas

Mul ongi nende "tiluliludega" kojamehed, värvuse muutusest pole veel jälgegi ehk siis on alles mustad.
Ei tahaks seda pühkimise kvaliteeti eriti luudade süüks ajada, kuna olen kasutanud erinevaid brände ja kõikidega sama mure.

Algselt postitas: Cyber
Kui ma õieti mäletan, siis selline akende sulgumise teema oli mingis lisapaketis .. Comfort vms.

Saan aru, et siis automaatsulgemisega aknad toimivad ainult lisapaketi olemasolul?
MangustGrupp

kxik on OK :) arvan et paljudel samasugused kusimused ning vastused :) pigem pane endale kahepoolne valjalaske ning tee juurde tsippimine )))
Kasutaja avatar
Rauno

Keskluku nupul pole valgust - minul vähemalt mitte, pole seda ka kunagi näinud.
teager

1. Kas kesklukustuse nupul on muidu valgustus ka ette nähtud?

2. Kas esimesi küljeklaase (vähemalt juhi omagi) on võimalik sättida nii, et need automaatselt üles ka sõidaksid?

1. Kesklukustuse nupul on valgustus (vt pilti allpool)
2. Ei. Seda omadust pole 9-5'l kunagi olnud, 9-3 SS/SC'l oli see Comfort paketis (akende ja luugi ja peeglite sulgemine/avamine puldist) lisavarustusena tehasest tellitav.

terv, teager

Lisatud failid
Kasutaja avatar
Skybound

Algselt postitas: teager
1. Kesklukustuse nupul on valgustus (vt pilti allpool)

Shoot :freak: Siis mul ka pirn läbi. Pidin just sõna võtma siin ja kinnitama, et 9-5el vist ei pea seal olema, sest see pole mul kunagi põlenud. S-nupul kah tulukest pole, samas W-nupul olemas. Küllap neid pirne ikka läheb vahel, sõbra ARCil oli pool ACC paneelist pime.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
teager

S nupul pole jah pirni sees, W nupul ning käikuderibal PRNDML/PRND321 on pirnike.

Etteruttavalt - roolinupud pole kunagi 9-5 põlenud, kas siis mitte, kuid ta 2006 sai 9-3 rooli endale.

terv, teager
Kasutaja avatar
95SELaunch

mul siis ka pirn läbi

kunagi mõtlesin ka selle kekl. nupu peale=)

:bs:aga juhi ukse peal asuvad nupud on ikka ilma valgustuseta?:bs:
hunter

Algselt postitas: Skol
mul muidu väljast täpselt samasugune masin. oma kojamehed ma ostsin saabianti käest. ma ei mäleta brändi aga kulumisest märkuandmiseks on mingid kavalad märgid kojameestel peal mis rooli tagant näha. aja jooksul muutuvad nad mustast kollaseks hoiatusmärgiks. kindlasti on nad mul üle poole aasta olnud, ei ole kordagi krigisenud, vedelikku olen enamasti kõige soodsama valinud riiulilt ning esiklaas on nii liivast tekitatud kahjustusi täis et vastu päikest on isegi veidi halb sõita kuid sellest hoolimata ei ole see mõjunud kojameeste kulumisele. ma prooviksin äkki neid kojamehi sinu asemel.

Valeo kasutab nt sellist süsteemi. Suht kallid aga sigahead. Enda nelivedusega käin pidevalt sellistes kohtades, kus klaasilt tuleb vahel ka lisaks teeporile ka savi, mulda, liiva, rohtu jms pühkida, seetõttu ikka korra 3-6 kuu jooksul olen pidanud neid vahetama. Varem kasutasin Hellasid, neid vahetasin 1-3kuu jooksul. Hellad pühivad ka muidugi hästi ja on soodsamad.

http://www.automaailm.ee/index.php?lang ... ct_id=4250
Morten

Kas kellelgi on tulnud sellist asja ette, et uued kojamehed (eriti kõrvalistuja oma) väsivad kiiresti? Kõigepealt sõitsin nedega, mis ostes küljes olid (u.6 kuud). Siis ostsin Championid, mis pidasid u. KUUS? kuud vastu, enne kui väsima hakkasid. Selle suve lõpul ostsin mingid kallid (900.- paar) kojamehed (Valeo vms äkki) ja juba on täitsa pe**e sõita. Autol ees uus klaas (vahetatud okt.-s).

Närisin tähte:facts:
mikkma

Kas keegi oskab öelda, kuidas neid pirne (mõtlen keskluku nupu ja käikuderiba valgustuse) vahetada saab?
Kasutaja avatar
95SELaunch

seal on pilt toodud ju
Vasta