Kuidas mul poltergeist täna külas käis

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
timutit

Minuga juhtus täna uskumatu lugu.
Taheti osta minult NG900 ukseklaasi.Kunde ja tema vend seisid mu kõrval, kui ma klaasi maha võtsin.Ja olid toimuva tunnistajad.
Tõstsin klaasi ukse seest välja ja tahtsin seina äärde maha panna, aga klaas lõhkes mu käes.St., et käis pauk ja klaas lendas kildudeks.Klaas ei puutunud mitte ühegi asja vastu, vaid oli ühe servaga mu kahe sõrme vahel.Maha võttes ei väänanud ma klaasi ega avaldanud talle mitte millegiga survet.Uks, kust ma klaasi välja võtsin oli avariivaba ja seal ei olnud klaas kuidagi pinge all.
Vot säärane poltergeist.Ma olen 15 aastat autosid remontinud ja lammutanud ja olen tuhandeid kordi ukseklaase katsunud ja sellist asja pole kunagi juhtunud.Ainuke seletus saab olla vaid see, et klaas oli külmas ruumis ja mu käsi oli soe, et see võis purunemise põhjuseks olla.Sooja käega kokkupuutes toimus klaasi ühe koha peal paisumine, vms....
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

eh! tahad öelda, et sul käivad jõuluvanad ka kylas?? ;)
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Vanal ajal sai ju sooja veega klaasidelt jääd sulatatud ja ei purunenud ükski. Ilmselt Hr. Timuti on idamaist võitluskunsti harjutanud, kahes sõrmes peitub võlujõud:)
svenska

Oli antud hetkel vaikus ka? Tegelikult mingi kindla sagedusega heli võib imesid teha klaasidega :drink:
Nagu Jürgen Veber
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Võib tunduda imelikuna aga ma kohati usun sellistesse asjadesse. Et midagi välja mõelda, pead sa olema midagi ennem näinud.
timutit

Ma arvaksin ilmselt ise samuti, et inimene tahab end välja elada või lihtsalt tähelepanu, kui keegi mulle sellist ila hakkaks ajama.
Ma olen terve mõistuse(?) juures ja ei näinud seda unes.Kolm inimest(NG omanik, tema tütar, kes homme saab 7-seks ja ta vend) seisid sel hetkel mu juures ja üks vaatas samal ajal ka minu poole ja nägi seda juhtunut vahetult, kui ma seda klaasi hakkasin maha panema.Üks mees ja laps olid 2 meetrit eemal.Otseselt näinu ütles selle peale, et see on mööfi seadus ja mingid pinged pidid sees olema.Muidu on see võimatu.Mina arvaks ka, et see on on võimatu.Aga kõva plaks käis ja klaas kukkus pulbrina maha.
Helistasin praegu sellele, kes kõrval ka praegu tagasi, et juhtunut seletaks siin.Ma ei tea, mis ta kasutajanimi on, aga loodan, et räägib.

Ja mingeid helisid ma ei kuulnud ja kõik teised klaasid jäid terveks.

Klaasi puru on praegu auto kõrval maas ja raha jäi mul saamata.Ja mul jäi filmgi selle pärast vaatamata, et hädalisel oli klaasi vaja pühade õhtul peale kella üheksat.Ajasin õhtul rooba selga ja läksin selle pärast tööle.Ma ütlesin, et äkki saaks sellega homme tegeleda, et ma ei tahaks õhtul enam välja tulla, aga mees ütles , et lapsel on homme sünnipäev ja on vaja.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

kle aga summutiga pystol??

keegi tahtis hirmu nahka ajada??
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Kui timutil jäi mingi film vaatamata sellepärast, siis PIDI asi õige olema.
timutit

Algselt postitas: rantto
Vanal ajal sai ju sooja veega klaasidelt jääd sulatatud ja ei purunenud ükski. Ilmselt Hr. Timuti on idamaist võitluskunsti harjutanud, kahes sõrmes peitub võlujõud:)
See ei ole midagi uut, et esiklaase olen just soojaga lõhkumise pärast müünud.Ja see ei ole mingi haige fantaasia, et kuumaga õhuga klaasid katki lähevad.
Kuna ma olen paljusid erinevaid autosid lammutanud, siis tean kogemustest, et näiteks Honda Accord 90-94 on auto, millel olen mitu korda esiklaase müünud just sel samal põhjusel, et klaas on järsku ise prao sisse tõmmanud.Asi on selles, et sellel autol on esiklaas nii järsu nurga all armatuuri suhtes ja kui kuuma õhku hakatakse suure võimsusega külma klaasi peale puhuma, siis läheb see otse vastu klaasi, tekib paisumine ja kui klaasi on kraabitsaga eelnevalt kriimustatud, siis need lähevad katki.
Küljeklaasid, mis mul nüüd ise katki läks, on karastatud ja neis ei hakka pragu jooksma, vaid need lähevad kohe pulbriks.Aga iseenesest ei ole veel ükski katki läinud.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

Algselt postitas: timutit

See ei ole midagi uut, et esiklaase olen just soojaga lõhkumise pärast müünud.Ja see ei ole mingi haige fantaasia, et kuumaga õhuga klaasid katki lähevad.
Asi on selles, et sellel autol on esiklaas nii järsu nurga all armatuuri suhtes ja kui kuuma õhku hakatakse suure võimsusega külma klaasi peale puhuma, siis läheb see otse vastu klaasi, tekib paisumine ja kui klaasi on kraabitsaga eelnevalt kriimustatud, siis need lähevad katki.

olen yhe 9-5-ga sarnaselt klaasi ära lõhkunud.
piisas kylmast ilmast, klaasi peale suunatud soojusest ja väiksest astangust yles sõidul.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Karastatud klaasist olen igasugu jutte kuulnud. Kunagi sai Soomes koos töötatud härraga kes kogu oma teadliku elu vitriiniklaasidega tegeles. Seda meest jäid kuulama kohe pikalt :cool:

Näiteks: Kas karastatud klaasi saab klaasinoaga lõigata? Ei saa, ütlete, kohe puruneb. Aga saab küll mõnikord. Tõmbad triibu sisse, jätad ööseks klaasi järelvalveta ja ühtäkki keset pimedust kuuled "plahvatust". Klaas pudruks muidugi. Samamoodi on vitriiniklaasid iseenesest purunenud, juba valmistoodanguks monteeritult.
Pinged mis muud ja vahest piisab tõesti ainult väikesest temperatuuri kõikumisest, et vabastada sisepinged kildude näol.
Kasutaja avatar
vallikas

Imelugu :) OT: Mul on kunagi ainult õllepudelil pärast kassa läbimist põhi alt ära kukkunud, väike-väike kõks käis vist kusagile pihta ja põhi kukkus kettana alt ära.
Kasutaja avatar
saabotska
Auto: SAAB 9-5 1.9TiD `08

Mina lõhkusin oma kunagisel klassikul nõndaviisi ukse klaasi ära. Võtsin seda eest ära ja olin klaasi just kätte saanud kui see järsku käes kildudeks purunes. A see oli keset suve:freak: niiet mingit temperatuuride mängu seal nagu ka ei olnud. Ei puutunud klaasiga kuhugi vastu ega ka ei väänanud seda. Müstika
EX: SAAB 9000 CD 90`
SAAB 900 GLS 78`
SAAB 99 GL 81`
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Juu ta vist, et sisepinged + muud X factorid juurde .... Erand kinnitab reeglit ......
Kasutaja avatar
mihkeltt

Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Olen seisnud kõrval, kui autoomanik sulges juhiukse selliselt, et klaas oli 2/3 ulatuses lahti ja klaas kukkus sisse pulbriks.
Kusjuures ei löödud ust ülemäära tugevasti metslaste stiilis, vaid üsna normaalselt. Pärast seda sulgen ise alati ust ettevaatlikult, kui klaas on mingil põhjusel poole peal. Niikuinii läheb siis kergemini kinni, sest ei teki õhu kokkusurumise efekti.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Seda poltergeisti nimetatakse sisepingeteks (+ täke, või mikroskoopiline kriips jne. mis aitas omasoodu kaasa sisepingetest vabanemiseks). Nii ütles mu paps kes töötas autoklaase tootvas ettevõttes.
habemik
Auto: SAAB 9-5

Mul vana klassikuga oli sama müstika. Ka suvine aeg. Käisime lõunaajal söömas ja tulime tööle tagasi. Parkisin auto paremale poole tee äärde suurte puude alla, nii et päike hakkas talle peale paistma vastu õhtut ja sedagi juhi poolt. Seisis mul pidevalt selle koha peal. Kui siis õhtul hakkasin kuju minema, nii peale seitset, selgus et kunde poolne küljeklaas oli kadunud. Õigemini väheke kildusid istmepeal ja põrandal, suurem osa kolises ukse sees. Tõin siis romulast teise klaasi ja see sõitis kuni klassiku lõpuni, oma kümme aastat. Täielik müstika! Ilmselt sai ühel asjal aeg otsa.
Kasutaja avatar
Werdinand

Karastatud klaasid ongi paras müstika. Karastamine ja seeläbi tekkivad sisepinged teevad klaasi ~6 x tugevamaks kui tavalise, aga kogu struktuuri lõhkumiseks võib piisata väga väikesest kõksust. Tundub veider, kui alguses hüppad kumeralt põrandale asetatud klaasil, mis jääb terveks ja siis terava naelaga klaasi pulbristad (ise järgi proovitud).

Eriline müstika on veel see, kuidas saavutatakse klaasi õige purunemine, sest küljeklaasidele on ette nähtud mingid normid, kui palju, kui suuri/väikseid tükke tohib purunemisel tekkida ja seejuures on oluline, et pikki ja kitsaid nn piike poleks. Seega kui klaasi on sellised veidrad pinged sisse programmeeritud, ei pane eriti imestama, kui mõni klaas mõnest kohast juhuslikult järgi annab ja seeläbi "kokku kukub".
kaameraklõpsud @ phogulum.com
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Ma pakun, et klaas saab nt äravõtmisel mingi kriimu serva, kasvõi üliväikese. Või saab serva pisikese kriimustuse/täkke ust kinni lüües mõnelt metallosalt millega kokku puutub. Sellest ka pinge, mis vabaneb üsna ettearvamatul ajal.
Karastatud klaas tõesti kannatab palju "lapiti" suunas, aga servad-nurgad on väga õrnad.
Vasta