Saab 9-5 Aero, 2001, Jupats
- Jupats
- T7 sekspert
- Auto: 9-5 Aero-R
Täna siis mattide panemiseks läkski. Hommiku kohvi joodud marssisime Sebastianiga patriotistlikult minu garaazi poole autosid "parandama". Tõsine plaan oli tänase päeva jooksul kõik 4 ust ära matiseerida, siiski piirdusin ühe ukse ning pagassi luugiga.
Siin siis ukse "parandamise" visualistika.
Tükk aega sai seda ülemist liistu (must ja peenike) väänatud, kuniks nipi selgeks sain.

Kusagil esimese töötunni lõpus sain ka uksepaneeli maha:D

Seestpoolt näeb paneel välja siis selline. Kole õrn on see pressitud papp. Nagu näha võib, siis originaalis on mürasummutus elemente lademetes.

Mingi hetk sai ka mattide paigaldamine valmis. (4mm Bimast Bomb)

Seejärel tuli kõik vahed vildiga katta.

Kõige tipuks tuli siis 8mm vildiga kõik suuremad pinnad katta.

Vahepeal sai ka uksele endale matid ära pandud (mingil põhjusel pilte ei teinud)
Enne kokkupanemist toppisin ka ukse ülemise osa praod vilti täis.

Siin siis ukse "parandamise" visualistika.
Tükk aega sai seda ülemist liistu (must ja peenike) väänatud, kuniks nipi selgeks sain.

Kusagil esimese töötunni lõpus sain ka uksepaneeli maha:D

Seestpoolt näeb paneel välja siis selline. Kole õrn on see pressitud papp. Nagu näha võib, siis originaalis on mürasummutus elemente lademetes.

Mingi hetk sai ka mattide paigaldamine valmis. (4mm Bimast Bomb)

Seejärel tuli kõik vahed vildiga katta.

Kõige tipuks tuli siis 8mm vildiga kõik suuremad pinnad katta.

Vahepeal sai ka uksele endale matid ära pandud (mingil põhjusel pilte ei teinud)
Enne kokkupanemist toppisin ka ukse ülemise osa praod vilti täis.

- Jaanus
- Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16
Anna siis pärast tulemusest ka teada. Maantemüra peaks ikka palju vähem sisse kostuma...
Kus sa sellist kena fooliumiga pigimatte said? Mis maksid?
Peab omal ka selle töö ette võtma, koguaeg olen asja edasi lükanud
Kus sa sellist kena fooliumiga pigimatte said? Mis maksid?
Peab omal ka selle töö ette võtma, koguaeg olen asja edasi lükanud

- Jupats
- T7 sekspert
Eks see tulemus ilmne siis kui mõlemad esiuksed ning esimesed koopad tehtud. Hetkel ainult kõrvalistuja oma.
Neid pigimatte on saada Noortehnikust 1 leht 35.- (paneeli sees on 2mm matid, kuna ei taha liiga raskeks seda teha.) Uste sees on 4mm (Bimast 0,4m2 275.-) kohati ka 8mm(2x:D).
Mujale, kuhu saab ka vilti peale panna (loe: ei ole niiske), panen Nikesoundi.
EDIT: Homme püüan ka teise ukse, põranda ning koopad ära teha. Raske saab see olema aga vaikus on ju KULD...
Neid pigimatte on saada Noortehnikust 1 leht 35.- (paneeli sees on 2mm matid, kuna ei taha liiga raskeks seda teha.) Uste sees on 4mm (Bimast 0,4m2 275.-) kohati ka 8mm(2x:D).
Mujale, kuhu saab ka vilti peale panna (loe: ei ole niiske), panen Nikesoundi.
EDIT: Homme püüan ka teise ukse, põranda ning koopad ära teha. Raske saab see olema aga vaikus on ju KULD...
on sul aimu, palju sellega kaalu juurde tuleb?
-
- Saabiklubi liige
Tekkis küsimus, et miks sa seda pressitud pappi "heliisoleerid" (siiski summutad), sest ukse enda plekk ju vibreerib ja tekitab müra edasi?
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Vaat, eespool on kirjas, et "vahepeal sai ukse sisse ka matid ära pandud, aga pilte ei teinud"..
See papi peale rohkem siis "topelt ei kärise" teema.

Algselt postitas: Andreas187
Tekkis küsimus, et miks sa seda pressitud pappi "heliisoleerid" (siiski summutad), sest ukse enda plekk ju vibreerib ja tekitab müra edasi?
-
- Saabiklubi liige
Jah, vabandan. See rida jäi mul "kahe pildi vahele". Kuid see uks saab siis küll kole raske. Enda klassiku ustel ei julgenud seda rasket Bimast Bombi kasutada, kuid 9-5 on selles osas vast teisest puust.
- Jaanus
- Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16
Kui korralikult teha siis läheb auto peale ca 80-100kg otsa, ühe ukse peale läheb 8-10kg. Ma oma eelmise Jaapani auto sain lõpuks päris vaikseks 

Algselt postitas: mart284
on sul aimu, palju sellega kaalu juurde tuleb?
- Jupats
- T7 sekspert
Uks tuli minul vast nii 10kg. Auto peale peab arvestama jah ca 100kg. Aga ega midagi erilist sellest muutu, kuna enamus mattidest pistad põrandasse ning koobastesse, mis asuvad allpool keskpiiri. Seega kaalujaotuse muutus on märkamatu.
Hetkel tekitab õrna muret pagassis istuv triljon kilo kaaluv subwoofer. Maantee peal oli juhitavus natuke naljakas kuid võimalik, et see tekkis alateadvuses Sebastianilt kuuldud eelaimusest.
Kui aus olla siis ei tee matiseerimist seetõttu, et müra häiriks. Pigem paelub teadmine, et salong saab ka veel vaiksem olla;) Mõningad vanemad olijad võibolla mõistavad mind...
Hetkel tekitab õrna muret pagassis istuv triljon kilo kaaluv subwoofer. Maantee peal oli juhitavus natuke naljakas kuid võimalik, et see tekkis alateadvuses Sebastianilt kuuldud eelaimusest.
Kui aus olla siis ei tee matiseerimist seetõttu, et müra häiriks. Pigem paelub teadmine, et salong saab ka veel vaiksem olla;) Mõningad vanemad olijad võibolla mõistavad mind...
Minul tekkib ikka selle vooderdamise ja täistoppimise kohta küsimus? Arvestades meie niisket ja ebaühtlast kliimat,siis kas selliste kohtade,nagu uksepraod jne. kinni toppimine ei kaota tuulutust ja sellest tingitud soodne koht roosteussi tekkimiseks!
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
- Jupats
- T7 sekspert
Kuna tegemist on salongipoolsete pragudega, siis on seal suhteliselt hermeetiline (välikeskonna suhtes). Paksud tihendid vahel ning ukse allosas niiskustõke. Vilt teadupärast niiskust väga hästi ka ei ima, kui just uputama ei kipu. Tuulutus sisekeskkonna suhtes siiski säilib (konditsioneer), kuid siiski ei tasu täitsa pungini täis toppida.
- Homersimpson
- Saabiklubi liige
Ka minul on üks jurakas pagassis koguaeg kaasas. Sa Jupats saad vähemalt vaguni vedrud taha visata, et asi barlanksis oleks, aga mina küll ei tea mis peale hakata 

-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Kas Sa armatuurlaua tagusega ka möllanud oled? Mulle tundub et kõik mis ees pöörleb ja müriseb, kostub salongi sisse nagu poleks tulemüüri küljes vilti ega pigi olemaski.
- Jupats
- T7 sekspert
Algselt postitas: Homersimpson
Ka minul on üks jurakas pagassis koguaeg kaasas. Sa Jupats saad vähemalt vaguni vedrud taha visata, et asi barlanksis oleks, aga mina küll ei tea mis peale hakata![]()
Mulle juba mõnda aega mainitud, et peaks vedrudega midagi ette võtma. Hetkel valitseb mul kõrbetuul peas selle kohapealt...

Algselt postitas: qdwin
Kas Sa armatuurlaua tagusega ka möllanud oled? Mulle tundub et kõik mis ees pöörleb ja müriseb, kostub salongi sisse nagu poleks tulemüüri küljes vilti ega pigi olemaski.
Ausalt öeldes ei ole oma nina sinna pistnud. Tulemüür paistab vaikne olevat. Müra tekitavad vaid õhukanalid. Peale VM õhufiltrivahetust muutus ka müra tunduvalt tugevamaks.
Siiski varsti peaks ka armatuuri taha vilti panema, nagu tegi Seb:head: seda täna. Nähes aga millist kurja vaeva ta nägi armatuuri eemaldamisega/tagasipanekuga... võtab ohkama nagu...
-
- Jaan Tatikas
Mul on tekkinud tunne et tonnise armatuurlaua taguse täistoppimine on kökimöki. Põhi, ukseplekid ja armatuurlauatagune võttis mul vist ainult pool ööpäeva aega. 9-5 puhul tundub et armatuurlaua tagune on kuidagi korratum, justnagu igal pool on segavat kraami ees.
Armatuurlaua eemaldamine tonnisel midagi hullupööra kaelamurdvat küll polnud.
Peen töö nagu näha
Loodame, et läheb ikka tunduvalt vaiksemaks see salong.
OT
Vaikne sai tõesti, soovitan soojalt. Pehmet vilti on mugav toppida, pole vaja lõigata täpseid tükke, mahub alati.
Mootorimüra tegelikult ei kostnudki salongi kuigi palju, aga just sõidumüra, mis ilmselt kukub resoneerima seal armatuuri sees häirivalt.

OT
Mäletan, et vanemal tonnisel oli tõesti lumme lasta, kinnitusi hoopis vähem, aga kui pead üht kruvi tund aega üritama kohale saada, olles enne kaotanud kaks kruvi (mis kukkusid tont teab kuhu) ja lõpuks otsustab ka kolmas armatuuri sügavustesse põrgata, ajab ikka vererõhu üles küll...Algselt postitas: qdwin

Vaikne sai tõesti, soovitan soojalt. Pehmet vilti on mugav toppida, pole vaja lõigata täpseid tükke, mahub alati.
Mootorimüra tegelikult ei kostnudki salongi kuigi palju, aga just sõidumüra, mis ilmselt kukub resoneerima seal armatuuri sees häirivalt.
-
- Jaan Tatikas
9-5-l on eeldusi vaikseks saada oluliselt rohkem kui tonnisel. Tonnise ainult üks uksetihend ei pea pea mitte s... kinni. Peale pigitamisi ja villaga täitmisi on uksetihendist kosuv müra oi kui karjuvalt kõva.
Aga noh jah, kahju et loodusseadused ei võimalda 4 silindrilise vibra ja selle tagajärgi likvideerda.
Õigemini, teed ühe koha vaikseks, hakkab midagi muud kõrva lõikama. Nokkkinnisabalahti.
Aga noh jah, kahju et loodusseadused ei võimalda 4 silindrilise vibra ja selle tagajärgi likvideerda.
Õigemini, teed ühe koha vaikseks, hakkab midagi muud kõrva lõikama. Nokkkinnisabalahti.