Saabimees-kalamees (hobidega seonduv)

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
erx112

Mina olen mitmes mõttes kalamees.
Kodus on mul 180L akvaarium ja üldiselt kalal meeldib ka väga käia, kahjuks viimase purikad said Rootsi järvedest püütud, olid need siis angerjad, kes sealsetes järvedes on meie omadest kõvasti priskemad ja püütakse neid nii päeval, kui öösel. Minul näkkas paremini päeval. Kõige suurem purikas oli umbes meetrine ja korralikult käevarre paksune. Igatsen väga seda tunnet, kui kalaga võidu tirida sai.:evil:
Kasutaja avatar
vallikas

Üks saabimees sai hiljuti spinningistiks, äkki on veel kalapüügihuvilisi, ma aitan pisikut levitada Pilt.

Panen müüki 5,7 meetrit pika käsiõnge, jätkud käivad üksteise sisse ja kokkupanduna üks meeter pikk. Ridva juurde pakkuda üks haspelrull, millel mingi tamiilijupp ka peal.

Spinningumeestele leian mingi peotäie 10-25 krooni/tk lante haugi või ahvenapüügiks. Õhtul katsun panna lingi ka piltide juurde. Huvilistel küsida kas vallikas@hotmail.com või U2U.

Endal seisab ees ühe suhteliselt kalli ridva ost, aga mingit erilist hinda ma müüdavate asjade eest ei taha, aga kui keegi soovib, siis küsige ja pakkuge hinda.
pedaalinahhaal

Pleki-liisu lantidest oleks väga huvitatud. Üleeile sai kalastusluba tehtud ja samuti on haugi keeluaeg möödas. Nv läheb paugutamiseks... :love:
suur

Tänapäeval on ID-kaardi omanike jaoks kalastusloa tegemine nii mõnusalt lihtsaks aetud. Helistad numbrile ja luba soovitud perioodiks ongi olemas. Ainult et helistamisest loa kehtimise alguseni on paar tundi tühja auku.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

tulin just... 4 haugi kokku meeter kala. läksid kõik tagasi ujuma.
onu sai meetri kahe kalaga kätte.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
vallikas

Sellist kalakola müün siis:P

Lisatud failid
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

täna onu sai sellega, mis paremal ylalt teine--- "jura "nimi vist veel
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
olaviv

Oh jah, ajate siin oma jutuga kalapüügi isu peale :) Aga vat pole aega, et minna, Saab võtab kogu vaba aja :( või :) ?
Meetrine angerjas :thumb:
Kasutaja avatar
ErQ
Saabiklubi liige
Auto: 6GT

Eelmisel laupäeval Keila jõest Rapla lähedalt tunniga 6 merehaugi, igaüks ca 1,5 kg. Ülalolevas listis paremas tulbas kaheksanda landiga (kuldne ahven). Läksid ka muidugi ujuma tagasi, kuid mmmmmõnus tunne sees :) Ma polnud varem selliseid hauge näinudki - kollased ja mitte sirged vaid natuke ümarad (ei olnud kudemata).
olaviv

Huvitav kuidas merehaug Keila kosest üles sai? Minumeelest seal kalatreppi pole.
Kasutaja avatar
vallikas

Tunnistan ausalt ErQ, et ma ka su merehaugi jutust Rapla kandis aru saanud :red:

Nii, aga Ivometsal on tähtis kalapüügi päev homme ja tal vaja havimurjaid, kes täna Pärnu läheb, kas ma saan panna paar lanti hääletama sinnapoole?
Vitautas

Loen siin kõike seda eelpoolkirjutatut ja tuleb kah suuuur landiviskamisisu peale. Pole õnge vist juba aastat kolm kindlasti käes hoidnud. Aga üks kord algab aega, mil lükkan tolmu maha ja võtan kah suuna veekogu poole.
Kasutaja avatar
ErQ
Saabiklubi liige

Kuna ma ise kalamees alles 5a, siis ei pea end mingiks asjatundjaks vaid pigem asjaarmastajaks. See, et tegemist oli merehaugiga (kui selline tõug eraldi olemas on) oli kõrvaloleva vana kalamehe hinnang. Mina võin tõdeda vaid seda, et ei ole varem sellist näinud. Rapla külje all Keila jões (oli vist Ingliste see koha nimi) on läbi aegade olnud korralik haugi saak. See, et nad sealt joast üles ei saa, ei tähenda vast midagi - ju nad seal ikka varasematest aegadest sees. Egas ma seda välja mõelnud.
Kasutaja avatar
vallikas

See vana kalamees ajas siis küll täielikku jama. Merehaugiks kutsuvad kalamehed selliseid elukaid, kes tulevadki merest jõkke ajutiselt ja see eeldab igal juhul mereühendust, mida Keila jões ülevalpool juga ei ole. Merehaugiks kutsutakse priskemaid elukaid, kes ei ela paikselt jões, nad on värvuselt tõepoolest teistsugused, aga ma ütleks pigem, et vist kirkamate värvidega ja just heledamad, mitte kollakad. Näiteks Pirita alamjooksul täitsa suudmes kloostri ümbruses muidu väga palju suuri hauge ei trehva naljalt ja kui seal on sees sellised 5+ kg elukaid kevadel või sügisel, siis need on kenad prisked merehaugid.

Kirkad haugid on selges vees elanud, näiteks liivakarjäärist olen selliseid saanud, jõehaug on jõehaug, elab kupulehe all ja reeglina mudasemates lõikudes, mistõttu ta värv on ka selline tollele elupaigale omane, enamasti ikkagi valge kõhualuse, aga tuhmi või hallika mustriga, igatahes mitte nii kirgas kui selges vees elav haug, näiteks forellijõe tüüpi haug.

Ingliste on kaardi pealt vaadates Keila jõe lättest umbes 15 km kaugusel, Keila jõe läte on aga Loosalu raba. Rabavesi on aga turba tõttu pruunjas, ning sellises keskkonnas võib vabalt olla haug tumepruun, mustjas (rabajärve ahven on kohati täitsa must junn) või kollakas.

Vanadel kalameestel on kohati üldse kalduvus ajada igast jama suust välja, mis põhinevad rahvauskumustel ja vanadel kommetel. Praegune infoajastu on nendega võrreldes nagu öö ja päev. Kahjuks ei tea ega pea mõned vanamehed ka kalapüügieeskirjast midagi...aga see läheb juba väga offtopikuks.
Kasutaja avatar
ErQ
Saabiklubi liige

Sinu jutus Vallikas on tõetera sees. Loogiline on see jutt ka. Tunnistan, et kõhuall kirja, mis viitaks merele, ei olnud. Kui kellegile varbale astusin seda kala merehaugiks nimetades, siis vabandan.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

homme, st laupäeva hommikul

TORI-JÕESUUS KALAPYYGIVÕISTLUS!

SPINNINGUGA. kohal olla 7.30.
Kasutaja avatar
vallikas

ErQ ei ei, kõik on kunnossa, mulle lihtsalt kalateema paeluv ja sellest võiks jahuda oi oi kui palju. Otsisin hunniku pilte ka, aga see läheks vist juba väga jaburaks neid kõiki siia toppida, ühe panen ikkagi lingina ja ühe pildina. Lingil on rabajärve mustjas haug.

Aga pildil minu püütud talvine haug, kes elab ehk siiani Pikkjärves (üks piklik väga sügav järv Lõunaosariigis). See havi on väga kena külma ja selge vee värvides. Samas kõrvalaugust saime ka ahvenaid, kes olid kaua paigal seisnud ning kollaste kõhtudega ning pisikeste ussikestega kõhuküljes juba.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
ErQ
Saabiklubi liige

Ok, mis siin vaidleme - lähme parem ükspäev koos kalale :) kontaktid ju olemas ;)
Kasutaja avatar
vallikas

Anna andeks Ivomets, kui sul täna forell ei näkkand, ma lihtsalt ei saa eputamata jätta, kuna sain mittetrambitud kohast kena jõeforelli, üsna mittemidagi aimavalt õgis ta putukaid, kui üks neist osutus mitte looduslikuks. Minu esimene korralik jõeforell, 900 grammi ja juba kõhus :)

Lisatud failid
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

sa kah naljamees, tahaksid, et ma kohe esimesel korral saaks....
mul oli niigi suurepärane päev, sain selle aasta suurima havi.
pilti teha ei jõudnud, juba ka söödud!

aga kyll kurat kalmeeste voorumis on salatsejad-- keegi ei räägi, kus käivad jne... isegi seeneliste foorumis pole pooltki sellist salatsemist.
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Just hetk tagasi sai lõpetatud selle hooaja esimene Tana lõhe 11kg. 15. juunil läheb esimene püügihooaeg lukku, uus võimalus suve teisel poolel. Hetkel veetase liiga madal ja kala vähe liikvel, võrgutmine pole meile veel tulemusi andunud.
Kalapüük Lapimaa moodi.
Kasutaja avatar
vallikas

Tervist, kas on siin saabihaigete seas ka neid, kes reede õhtul enne päikeseloojangut seaks diskoteegi asemel sammud hoopis kalale :)

Pakun välja Tõstamaa kandis sellise istumise, õngi mul kahjuks jagada pole, endalgi ainult üks vars, toole istumise alla vast leiaks. Suuuured rasvased ööussid oleks minu poolt ja sääsetõrjevahend ja kohv või tee, miskit põske pista ja kange kraamgi, kui vaja :P

Samuti telkimise võimalus taluõuel ja võimalus hommikul õuepeal jalutades kohvi lürpida ja kui saaki on, siis ka kala grillida, õllelegi leiab külma koha, aga omal jõul peate oma saabid ise minema lükkama, niiet mingit läbu ei tule.

Sauna kahjuks pole, peredele voodi ja katusega öömaja ka pakkuda ei saa. Pigem siis sellised one-man-band mehed kalakaaslas(t)eks oodatud.

Ise tegelen viimse hetkeni kalade kutsumisega, et me neid võiks kohata kas siis Ermistu järve ääres, mereääres või kusagil karjääris, kõik kalakohad Tõstamaast maksimum 17 km kaugusel. Seega koht praegu lahtine kuid max 17 km kaugusel Tõstamaa alevikust.

Kes spetsiifilisemalt kalastust jagavad, siis mõte on mul tonka ja suure ööussiga proovida kas merest lesta/ahunat või Ermistust ahven, linask, latikas, angerjas, karp või Alu karjääris ahven või linask. On nende tabamiskes ka paremaid söötasid, jah ma tean, aga seekord siis sedapidi.

Kutse mõte oleks leida endale kui Tallinna melust ja kontoritööst vaevatud hingele öiseks kalapüügiks vestluskaaslane või kaaslased, kes võivad öösel tagasi sõita, aga ka õuele telkima jääda. Väga suureks muidugi kokkutulek kasvada ei saa, 3 kaaslast oleks täitsa okei :) No hea küll, kuus saabi taluhoovil max, minu oma kaasaarvatud :P

Suhtleme!
oswald

Kuidas Ermistus keskmiste/suuremate ahvenatega lood on? Eelmine aasta väikeseid tuli küll, aga mis neid lapsi ikka ahistada...
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

kle vallikas, lähme sinna seliste kanti merele mõni päeav 10 ...15 kg hauge pyydma?!?!
võtame sealt paadi ja mul mootor kah kaasa haarata.
Kasutaja avatar
vallikas

ähh, ei tea ivomets :) Suur havi on äge küll, aga mul havi merepüügi kogemus täitsa puudub, mõni lant küll oleks neile hambasse visata...

Oswald, eks seal ole palju väikest ja mõni suur. Selleks mul rasvane ööuss ongi, et väike kala ei näri läbi :wise: Teine variant on muidugi, et keegi ei näri :eureka:
Vasta