Saab 9-5 Aero, 2001, Jupats

Vasta
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

aa selles mõttes...:fight: :P
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Sai siis nüüd juhialune põrand ka lahti kistud. Ilmnes aga et sinna on mõttetu matti panna. Põhja peal on ca 2mm tehasematti ning peal 5cm vahtkumm vaip. Koopale ilma kogu juhtmestiku eemaldamist ligi ei pääse. Põhjuseks see sama paks vaip, mis jooksub poolde armatuuri välja ning on ühest tükist. Armatuuri, pedaalide juurest, toppisin vilti täis (v.a roolisamba ümbus) ning sama ka kaitsmeploki tagant. Vähemalt sai korraks ka iste välja ning vajalikud pulgad üle määritud (krigisemise vastu).

Kuidas aga avada armatuuri ülevalt poolt? Ei suutnud leida kruve nagu need on olemas tonnistel ning NG`del..
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

9-5el ei käigi armatuur ülevalt lahti, pead kõik eemaldama.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Sellisel juhul jääb asi katki. Homseks pean auto VM`i hooldusesse viima. Arvan, et armatuuri olemasolu oleks seal põhjendatud:D
Tuleb siis edasi liikuda tagauste juurde.
S9K
Leidur Leo

Huvitav kui vaikseks seda viisi auto läheb?
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Ei kujuta ka ette. Arvestades, kui hästi oli tulemüür kaetud, siis midagi erilist väga ei muuda. Tulemüüril ka see paks 5cm vaip.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Algselt postitas: JupatsTulemüüril ka see paks 5cm vaip.
Arumaeisaa kustkaudu see müra siis salongi kandub? Mul on tunne nagu oleks kuskil avaus esisilla ja käigukasti piirkonda. Või kisub asi jälle rohelise plangu teemaks? :red:
timutit

Algselt postitas: Jupats
Ei kujuta ka ette. Arvestades, kui hästi oli tulemüür kaetud, siis midagi erilist väga ei muuda. Tulemüüril ka see paks 5cm vaip.
Lihtsalt viltvaip ei tööta eriti heli-isolaatorina.Ta on rohkem detailide vahelise tühja ruumi sisemise akustika summutamiseks.Ehk siis näiteks ukse sisepleki ja kattepolstri vahel.Aga see müra, mis läbi uksepleki temani jõuab, läheb temast väikeste kadudega läbi.

Parim asi autos müraasummutuseks on siiski pigimatt, aga tema kaal on suur.Ja auto jaoks mõeldud pigimatt, mitte maja katusele mõeldu.Mugavuse eest peab maksma kütusekulu tõusuga ja kiirenduse kahanemisega.Selle auto omanik , kuhu on 300kg lisandunud ,kurtis, et peab vist oma 3 liitrist bensukat 9-5-te tuunima, et edasi liiguks.Parim heli-isolaator, mida mugavust silmas pidades saab paigaldada on spesial mass.Seda lastakse suruõhuga ja see jõuab igale poole.Kõva kummilaadne mass, kus on graanulid sees.Võnkuma hakkavad murale lähimad graanulid, kuna kummis võnked kanduvad järjest järgmistele graanulitele kehvemini, siis töötab see hästi.Aga see mögin on väga kallis.Ma tean ühte projektikat, kuhu on seda 11 000 krooni eest lastud.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

On olnud juttu rattakoobaste möksitamisest väljast poolt. Hr. Troll kirjutas kunagi :

''väljastpoolt müraisolatsiooni tegemiseks on mõistlik kasutada tavalist nn. woofri kast katte riiet, sarnaneb natuke vildile või mistrale aga on pehme ja igatpidi veniv, et oleks mugavam paigaldada, lisaks osta klaasiliimi või midagi silikoonile sarnanevat mis hästi nakkub ja sellega panedki kooobaste külge. tegevus ise imelihtne kui välja arvata see, et koopad on vaja väga korralikult puhastada igasusest kultuurikihist mis sinna aastatega tekkinud on... kangast saad minu poest, silikooni sarnaseid asju tead vst ise kust otsida...''

Mul on jäänud asi siiani katsetamata ... ehk tulevikus ... :)
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Natuke raske uskuda, et riie-vilt rattakoopaid väljastpoolt kattes midagi annab.
Timutiga täiesti nõus. Vilt ei isoleeri suurt midagi, pigem teeb seda raske ja tihe bituumen.
Analoogselt kõlaritele - vilt sees selleks, et heli ei peegelduks kõlari siseseintelt ega tekitaks mittevajalikke helilaineid vaid hoopis sumbuks seal.

Auto armatuuri sees on vilt põhjendatud, sest siledaid-kõvasid plastdetaile seal palju mis peegeldavad ja panevad kergemad ja lahtised osad (juhtmed jm) vibreerima. Ainult väga minimaalselt toimib vilt seal heliisolaatorina mootoriruumist tulnud mürale.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Algselt postitas: sebastian Ainult väga minimaalselt toimib vilt seal heliisolaatorina mootoriruumist tulnud mürale.
AGa miks siis tundub mulle et mu tonnine on väga vaikne võrreldes 9-5-ga? 9-5 on täiesti puutumata, tonnisel on pigimatt ainult ustes ja taga. Aga põhjas on 2 kihti villa ning kogu armatuurlaud viimase piirini villa või svammi (et kõik mis võiks liikuda on kinni pressitud) täis topitud. Ette ma pigimatti ei viitsinud panna. St. miski võttis siiski müra maha aga mis? Tühikäigu vibra vastu aitaks ainult mootori ja käigukasti väljavahetamine V6 ja teistsuguse kastiga aga kõik muud hääled on algsega võrreldes oluliselt summutatud.
S9K
Leidur Leo

Minu arust summutab vilt kõrgemaid sagedusi. Pigimatt võtab pleki vibreerimise ära.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: qdwin
AGa miks siis tundub mulle et mu tonnine on väga vaikne võrreldes 9-5-ga?
Mhh...peab vist mikrofoniga salonge testima. Kui muud ei saa, siis võrdlemiseks mõned detsibellid ikka :P
Endale küll tundub, et ka pärast armatuuri täistoppimist jääb mu tonnine ikkagi lärmakamaks 9-5'st. Mootorimüra oli juba enne suht vähekuuldav ja ka pärast villa jäi enam-vähem samaks.

edit: jupats, sorri, et OT
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Pole midagi, arutlusest valmib tõde:headbang:
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Võttes siis järjekordse tööpäeva kokku, peaks ütlema, et lammatumiskiirus paranes märgatavalt. Ära sai siis tehtud juhiuks ning üks tagumine uks. Üks tagumine uks jäi siis ajapuudusest tingituna tulevikku:(

Sai natuke Järvevana teel kimatud ka. Vahe on ikka tuntav. Eks reedel maantee peal saab kuulda mis tegelikult toimub.

Ja siit jälle pildimaterjali:P

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Niisiis eile sai lisatud Hõbenoolele järjekordne ülioluline komponent. Nimelt siis Forge by-pass. Peale vahetust tuli koheselt 100hj juurde:D:D Ei tegelikult sai see akt tehtud tuleviku nimel. Esialgset lisa kusagilt tulla ei saanudki, kuna vana paipäss ka suhteliselt ok seisus. Aga kurat seda teab...

Pilt

Ja sisu ka natuke:

Pilt

Muret aga tekitab see kummist lõdvik mis by-passi selle pika alumiiniumtoruga ühendab... Kole svammiks on muutunud. Kas keegi oskab äkki selle mõõdu öelda, et saaks silikooni osta?

Pilt
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Algselt postitas: qdwin
Algselt postitas: sebastian Ainult väga minimaalselt toimib vilt seal heliisolaatorina mootoriruumist tulnud mürale.
AGa miks siis tundub mulle et mu tonnine on väga vaikne võrreldes 9-5-ga? 9-5 on täiesti puutumata, tonnisel on pigimatt ainult ustes ja taga. Aga põhjas on 2 kihti villa ning kogu armatuurlaud viimase piirini villa või svammi (et kõik mis võiks liikuda on kinni pressitud) täis topitud. Ette ma pigimatti ei viitsinud panna. St. miski võttis siiski müra maha aga mis? Tühikäigu vibra vastu aitaks ainult mootori ja käigukasti väljavahetamine V6 ja teistsuguse kastiga aga kõik muud hääled on algsega võrreldes oluliselt summutatud.
Ma veel risustan teemat kui lubatakse:) Tühikäigu vibratsiooniga on minu griffinil selline kogemus, et mingisugune vibratsioon ikkagi on vahel. Vahel nagu pole ka :). Vb tuleb see hoopis mingitest väsinud detailidest.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

see voolik on ilmselt 25mm siseläbimõõduga... Või siis võta nihik kätte ja mõõda ära..:) Isegi joonlauaga suudad ju seda mõõta..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Niisiis, sai nädalavahetusel ette võetud Elmscanniga mõõtetööd. Rõhku sai pandud pöörete ning boosti omavahelisele suhtele. Testikilomeetreid tuli nii umbes 200 ringis, seega peaksid andmed ka suhteliselt usaldusväärsed olema. Ärge nüüd arvake, et selle pärast niisama 200km maha sõitsin:D:D Ajasin ikka omi asju, kuid läpakas kogu aeg mõõtis. Tegin ka graafiku saadud tulemustest. Võrduses on RPM ning max. boost antud pöörde juures.

Pilt

Siin ka suurema resoga pilt

Kui leian üles ka vanad mõõtmised, teen ka võrdluse T17 ning mitsu erinevusest antud parameetridega.

EDIT: Ja leidsingi üles! Võrdlus siis...

Pilt

Ja ka suurem pilt
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Viimase mõõtmise juures täheldasin ühte imelikku asja. Nimelt paneb turbo seier kohati segast, võrreldes mõõtmistega. Viienda käiguga kiirendades näitas läpakas 0,7 bar, kui samal hetkel oli turbo seier kollase alguses:wtf::wtf:
Samuti kordus seda ka 3. ning 4. käiguga...
S9K
Leidur Leo

Kuda lood müraga on?
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Kuule matid võtsid ikka arvestava koguse mürast maha. Nii sise- kui ka väliskeskkonna suhtes. Enam ei kuule auto kõrval seistes pagassis laamendavat supakat. Tunduvalt mõistlikumaks on asi läinud. Ootan veel, millal saaks viimase tagaukse ka tehtud... Sealt tuleb veel kõrget kohinat läbi. Pagassi isoleerimine kukkus esialgu läbi, kuna Nikesound arvas, et ei soovi seal luugi sees püsida. Eks soojade ilmadega peab uuesti Bimastiga asja ette võtma.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Hõbenool sai siis täna lõpuks endale väärilise(moraalselt) softi. Pikka aega sai möllatud automaatkasti väändepiirajatega, täna nad siis alistusid. Soft siis Jupats stage 1 :D, ehk siis teoreetiline võimsus 270hp ning 410Nm.

Esialgne mulje on, et "Kuradi räme loom":D. Rõhkudest ei oska hetkel midagi öelda, kuna Elmscan sai maha müüdud. Eks käin enne kiltsit dünos ära, siis saab ka tõelised numbrid teada.

Teine käik on hetkel talve kummidega täiesti kasutu. Linnas lihtsalt ei ole pidamist. No ja esimesest käigust ei hakka rääkimagi. Hetkel softis määratud 1 käigu piirajaks 210Nm. Teine käik piirajast vaba. Misfire on pea olematu ning adapteerumisest järgi pole. Eks homme Pärnusse sõites paistab, mis 3. 4. ja 5. käik teevad.
Kuigi Misfire on madal, tekib seda kõige rohkem 1. silindris. 2/3 juhtudest. Esimesel testisõidul oli Misfire 400 ( 10 km kohta), mis on alguses loomulik. Hiljem aga näitas 40 per 10km, mis päris hea näitaja.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Jupats
Rõhkudest ei oska hetkel midagi öelda, kuna Elmscan sai maha müüdud.

Eeldatavasti on Sul open SID? Vaata Pdif 'i...
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Open SID on küll jah, aga ei suuda nimekirjast MAP`i üles leida. Tegin endale isegi kahepoolse A4 autosse valmis, kus kõik väärtused olemas.
Vasta