Kohustuslik Liikluskindlustus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Algselt postitas: maxuud

Mulle vastati, et liikluskindlustuse lepingu saate tagasi osta teile sobivast kuupäevast aga mitte siis kui sõiduk on juba müüdud.

Mul oli sama juhtum eelmine aasta. 2 päeva peale ümeber registreerimist läksin kindlustusse ja palusin kindlustuse lõpetada ja raha tagastada. Vastati sama moodi. Peale pikka vaidlust suutsin neile selgeks teha, et tehing toimus just 2 päeva hiljem (tehing=kauba üle andmise hetk). Ega neil lõpuks muud üle ei jäänud, kui raha tagastada. Muidu poleks viitsinud jändama hakata, aga kuna auto kindlustusmakse oli müstiliselt summa, siis tasus lõpuks isegi ära.
Nöx

Algselt postitas: Cyber
Mis siis vana lepinguga tehakse, ma ei tea. Ilmselt paneb kindlustus selle papi lihtsalt oma tasku..:(

Päris oma tasku pappi siiski ei topita. ;)
On kaks võimalust. Vana omanik lõpetab lepingu ja saab kasutamata osa eest raha tagasi.
Uus omanik läheb lepingut muutma ja vanal poliisi kasutamata osa eest kantakse raha uuele poliisile (seda loomulikult siis, kui samas seltsis uus poliis teha). Teises seltsi üle viies tuleb vanas poliis katkestada, saab raha tagasi, ning peale seda saab alles uues seltsis lepingu ja poliisi teha
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

No on ju näha siin eespool, kuidas EI SAA raha tagasi peale müüki... Kui seda sahkerdamist teha ENNE müüki, siis on lootust, aga nagu näha eespool olevast, siis võid suht suu puhtaks pühkida..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Nöx

Seda küll, et lõpetamine tuleb teha enne sõiduki müüki.
Peale müümist on see juba uue omaniku jagu.

Point lihtsalt see, et raha ei jää kindlustusele, vaid jääb uuele omanikule.

Kasutamata osa eest saadava rahaga ongi kõige lihtsam ostjaga kokkulepe saada.

Või siis enne ARKi minekut leping lõpetada ja seltsist raha tagasi saada.
maxuud
Auto:

Algselt postitas: suvekas
Algselt postitas: maxuud

Mulle vastati, et liikluskindlustuse lepingu saate tagasi osta teile sobivast kuupäevast aga mitte siis kui sõiduk on juba müüdud.

Jah, paraku see nii ongi. Ja et seda raha siiski kätte saada, pead olema ostjas kindel ja vahetult enne ümberreg. kindlustuse lõpetama. Minu arust ka väga nõme süsteem ja olen isegi hävinud kokkuvõttes paari tuhande krooniga aga mis teha.

Nii tegingi.
Kui ostja ütles, et ta ostab auto, läksin(me) esmalt kindlustusest läbi ja tegin avalduse poliisi lõpetamiseks alates järgmisest kuupäevast (kuigi võib vist veel lühema aja peale kokku leppida, näiteks, et poliis kehtiks veel paar tundi ja siis jokk).
Tänaseks on juba ka kasutamatta perioodi eest mulle summa kontole laekunud, kõik korras.

Kas selline tegutsemine on "masu" -hõnguline või mitte, kuidas kellelegi.
Oluline on ka see, et auto müüja ei ole läbi poliisi müüdud sõidukiga enam seotud. Lisaks lugesin LKF -lehelt, et kindlustus peab olema seotud sõiduki omanikuga / valdajaga. Ehk siis sõiduki eelmine omanik ei ole ju uue teh.passi järgi enam sõidukiga seotud ja on täitsa norm, kui esitad avalduse raha tagasi saamiseks.
Uuel omanikul tuleb igaljuhul uus poliis sõlmida ehk siis siduda ostetud sõiduk oma isikuga ning vastavalt sellele toimub uue poliisi maksumuse arvutus.
Kui nüüd eelmine omanik raha tagasi ei küsinud siis jah, saab uus omanik kasutada seda summa osa mis nö. "üle jäi".

Pull on ju veel selleski, et kui müüja oma poliisi ei katkesta ja uus omanik järgmisel ristmikul liikluskahju põhjustab siis mis te arvate kellel koefitsent tõuseb ?:eureka:
Nii, et küsimus ei ole ainult rahas.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

täna avastasin enda jaoks uue ja huvitava fakti, mida oleks võinud ammu kasutada, aga mida ei teadnud.

läbi panga( swedpanga) saab teha autole kindlustust kuu kaupa ja sellise hinnaga nagu kuu kohta tuleks kui aasta tasu maksad.
ühesõnaga praegu tegin klassikule 1 kuu kindlustuse agendi juures ja maksin 20 e.
läbi swedpanga oleks saanud 6,.... e. seega 3 KORDA ODAVAMALT.

muidugi see sobib neidle, kel palju autosid ja kõigile kogu aeg kindlustust teha ei taha.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
IFF
Saabiklubi liige

täna avastasin enda jaoks uue ja huvitava fakti, mida oleks võinud ammu kasutada, aga mida ei teadnud.

läbi panga( swedpanga) saab teha autole kindlustust kuu kaupa ja sellise hinnaga nagu kuu kohta tuleks kui aasta tasu maksad.
ühesõnaga praegu tegin klassikule 1 kuu kindlustuse agendi juures ja maksin 20 e.
läbi swedpanga oleks saanud 6,.... e. seega 3 KORDA ODAVAMALT.

muidugi see sobib neidle, kel palju autosid ja kõigile kogu aeg kindlustust teha ei taha.

See oleneb kindlustus firmast minu teada. Osadel pole vahet kas maksad 1 või 12 kuu kaupa
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

võib olla ma ei suutnud ennast piisavalt täpselt väljendada, aga asi nii, et võid sama hinna eest teha kõik 12 kuud eraldi ühe kuu kaupa kindlustust, mitte et teed aastaks ja maksad kuu kaupa.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Swedil on see jah juba pikemat aega, et pole vahet, kas ostad 12x kuu ajase või korraga aasta, lõppsumma on ikka sama...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
vvs
Pealik
Auto: Dodge Charger SXT

Jutt ei puuduta otseselt liikluskindlustust aga...

Uue info kohaselt on Seesami kaskol klaasiring 10% klaasi hinnast :freak:
Saab, Saab, Saab - Ükskord ikka Saab
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Jutt ei puuduta otseselt liikluskindlustust aga...

Uue info kohaselt on Seesami kaskol klaasiring 10% klaasi hinnast :freak:
RSA sama.
Vasta