Lood sealmaal, et vaja uuendada motoriseeritud liikumisvahenit ning kuna ei taha, et poodi minnes 5 samasugust vastu tuleks, siis on silma jäänud Saab 9-5 ja täpsemalt 9-5 3.0 TiD. Diisel just seepärast, et kasutatud autode puhul pole diisli ja bensiinimootoriga likumisvahendite hinnavahed suured ning samas on kütusekulu märgatavalt väiksem, lisaks meeldis selline number nagu 130 kw märkiva suurusena . Siit ka küsimus mida saabikasutajad ise antud valikust arvavad? Või oleks parem valik 2.2 versioon? Või tasub diislist üldse eemale hoida? Millised on kogemused ja soovitused mida tasuks jälgida lõplikku valikut tehes.
Konkreetselt siis sellineSAAB jäi silma.
Samas teeb ettevaatlikuks väike läbisõit ja hind. Aga VIN koodi järgi peaks ju esindusest saama tausta kontrollida ja alati võimlaus ka auto ülevaatus seal teostada. Või on ehk keegi juba antud isendit piilumas käinud?
Ma käisin ja jalutasin sealt platsi pealt läbi, kui mu enda traktor troosti juures hoolduses oli. Sisse ei hakanud küll istuma, kuid pealiskaudsel vaatusel midagi eriti silmatorkavat küll ei täheldanud. Aga kuna antud aed asub troostauto kõrval peaaegu, siis sinna ülevaatama sõita ei tohiks miski probleem olla...
Hmmm... Need viimased postitused tegid küll ärevaks, on sellel ka mingi tõepõhi all? Endal on täpselt selline auto, siiani olen küll ülirahul.
Teema algatajale ütlen seda, et kõige tähtsam on vahetu sõidumulje ja spetsalisti arvamus, ehk siis asja subjektiivne (auto "meeldivus") ja objektiivne külg (reaalne tehniline olukord). Pane need kaks asja kokku ja siis on sul alus, mille põhjal teha oma otsus.
PS
Need veljed aga on ikka täitsa mööda, lausa koledad.
Mis siis nüüd lahti on? Mis selle Isuzu diisliga siis juhtub?
Minu kogemus aastate tagant on et kaks pikapi keret mädanesid ühse ja sama mootori ümber ära aga ainult piitsa saanud teadmata läbisõiduga disla läks ka pakase paukudes käima.
Kuidas muidu 9-5 end üldse Eesti oludes üleval peab? St kuidas silla ja veermikuosad meie kuumaastikul vastu peavad ja millised on auto tüüpvead ja kohad mida peaks ostmisel jälgima? Kui diisel kõrvale jätta, siis milline mootor oleks parima kütusekulu-sooritusvõime suhtega? Kuna pole varem Saabiga eriti kokku puutunud, siis sellest tulenevalt ka palju küsimusi.
Selle kütusekulu/sooritusvõime parim kombinatsioon ongi see kolmene disla. Minekut jagub piisavalt (2/3 käigu tõmme on ikka eriti võimas võttes arvesse auto suhteliselt suuret kaalu). Trassil on keskmine kulu kulgedes cruisiga u 110 km/h 5,6-5,8 l/100 km. Kusjuures vahet pole, oled autos üksi või viiekesi. Tüüpvigade kohta oskan öelda vaid seda, mida VMis mulle öeldi: suur ja raske mootor, seega esisillale suurem koormus, kui seda on bensukate puhul. Ehk siis meie teedel lähevad puksid kiiremini õhtale. Seda, et SID ära kooleb, sulle vist öelda ei ole vaja. Muidu aga suur ja mugav pill, soovitan soojalt.
"Heal" lapsel on mitu nime. Tegemist on infodispleiga, mis teatud aja möödudes lihtsalt ära kustub, aga sellest teemast on siin foorumis nõrkemiseni juttu olnud.
Selle Automixxoüsvautoturu kohta ütlen nii palju, et kes Eestis kuskilt automüügiplatsilt auto ostab see on ise lammas.
Kriitikat kannatavad ainult autoesinduste second hand platsid kus on müüdavatel asjadel ka mingi garantii. Need krdi kadaka tee urkad + hiiu suurtüki võib üldse ära unustada. Tõenäosus sealt korralikku autot leida on pisike.
Tasub osta eraisikutelt, vähemalt on suuremad võimalused kuhugi tehnoülevaatuspunkti või töökotta auto läbivaatusele viia.
Autoplatsi autode kuskil üle vaatamine jääb tavaliselt selle taha seisma, et välismaalt tulnud autosid ei võeta enne eestis arvele kui reaalne ostja olemas ja ilma numbriteta linna mööda töristada ei saa.
Arvatavasti ei hakka siis seda autoaias olevat saabi torkima ja lähen ka pigem Saksast toomise teed, ehk siis Autowelt, Autohus jne. On ehk väiksem võimalus pange astuda. Selles hinnaklassis nagu suurt muud valikuvõimalust pole kui A6, BMW 500, kurvasilmne mersu, Saab 9-5 ja Vw passat. Sellest nimekirjas on vast Saab pikanäpumehi kõige külmemaks jättev valik ning auto eristunb nati massist ka.
Tekkis ka küsimus mis vahed on erinevatel varustusastmetel nagu Vector, Linear, Arc jne, ning mis suurusjärku 9-5 kaskomakse mahub?
Ise oskan vaid niipalju tarka kosta, et enda masin oli ostas 160K läbisõidu ja hooldusraamatuga, hetkel paari kuuga 190K kella peal ja tundub, et kestab ehk veidi aega veel. Mitte ühtegi suuremat viga ei ole ilmnenud, ka talvel. Sillad püsivad siiani ühes tükis ka 17" velgede ja madala profiiliga kummiga.
Üleval toodud trassi kütusekulud on reaalsed, kui möödasõitudel jalga suudad ohjeldada. Mina ei ole vähemalt parema mineku ja küttekuluga masinaga varem kokku puutunud.
Omanikuna julgen soovitada igal juhul, aga eks pead ehk ära kuulama mis Trionicul ja teistel spetsidel öelda on.
Minu täiskasko makse on 850 kuus.
Selle ülaltoodud saabi läbisõit paneb ikka muigama küll, sarnaselt fofa omale keerab ka mul kohe 160 000 ette, järeldused tee ise.
Algselt postitas: Raul777
Tekkis ka küsimus mis vahed on erinevatel varustusastmetel nagu Vector, Linear, Arc jne,
Ehk tuleb koolipõlvest meelde .. lineaarne kui kõige lihtsam, edasi kaared ja vektorid jms..
Aga hinna asemel oleks Madman võinud parem "Varustuse" lehekülje panna
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Algselt postitas: Raul777
mis suurusjärku 9-5 kaskomakse mahub?
If kindlustuse kodulehel on maksekalkulaator. Ja näiteks Hansaliisinguga suheldes võtab Hansa Kindlustusmaakler sulle kõigust seltsidest pakkumised. Minu 9-3-l on Seesami täsikasko ja 7800 eeku aastas.