et päris aus olla, siis otsisin auto, mis maksaks kuni 150000.- oleks alates 2001a ja vähem, kui 130000 läbisõiduga. omaks soovitatavalt automaatkasti, bensiinimootorit ja võimsus jääks 80-120kw piiridesse, et jõuaks 1,2tonnist haagissuvilat vedada. mõnes asjas tuli järgi anda ja mõne asja saime lisaks. juhuslikult Tartus Raadi turul käies jäi elukaaslane seda saabi vaatama ja ütles, et vot just selline peab üks auto olema. kohapeal tegime platsil mõned tiirud ka.
kuna ise mingi autospets just pole, siis sai lepitud tartu carringuga kokku, et nad vaatavad auto üle. tööde vastuvõtja pakkus kohe ka, et kui tahad ülevaatuse juures olla, siis seda võib vabalt teha, saan ise ka küsimusi esitada. auto väideti korras olema, vaid süütekassett näitas 3-4 silindri süütehäda. veidi hinda allapoole kaubelnud otsustasime, et selle me võtame.
kui kõik paberid liisingu, kindlustuse ja ülevaatusega aetud ning müüga minema läks, läks mootori alarmtuli armatuuris põlema ja jäigi. võib ette kujutleda, kui õnnelik ma olin. pärast muidugi selgus, et sellesamase süütekasseti häda see oligi. carringus vahetati esimese hooga küünlad ja öeldi, et enne olid väiksema võimsusega mootori küünlad olnud, aga see kassett tahab korralikke ja õigeid. siinkohal tänud saksamaale auto eelmisele omanikule.
tartust toilasse oru promenaadile ja sealt edasi tallinnasse sõites avastasin veel, et rool on veidi paremale viltu ja siledat teed sõites alates 100km/h kiirusega hakkas mõnuga värisema kogu auto.
ehk siis kuna kadaka autoturu juures töötan, siis esimese asjana müts näpus troosti ja sattusin jutule Trionicuga. vahetada tuleb kassett, õlid/filtrid, sillad jonksu, millalgi hiljem veel kett ja staff ja veel nipet-näpet.lohutavad sõnad olid, et üleüldiselt paistab suht viisakas suksu olema ning nii vana autot ostes peabki sinna raha sisse panema. kõik arusaadav, kuid krt vana? ta ei ole ju ometi NII vana...
igatahes reedel läheb see hobusekari ilusasti hooldusesse ja eks siis näeb, mis veel teha.
igatahes eelmise autoga (nissan almera '98) ei anna saabi võrreldagi. ühtemoodi on mõnus tunda, kuidas turbo oma tööd teeb ning kruiisida. pole probleem linnas ka 40ga sõita. las nad tõmblevad mööda. minul pole vaja tõestada, mul on mugav ja mõnus.

Lisatud failid