9-5 eelsoojendi tiksub?

Diislelmootoriga autode omanike rõõmustamiseks nüüd ka eraldi alajaotus.
Vasta
figo01

jõudu saabi mehed mul mure oma 3,0 dislaga . kui webasto käima panen siis tekkib põhja alla tiksumine:angry: ja see tuleb tagant poolt . kas järsku kütuse pump:eureka: .
ehk teab keegi ,idagi tarka öelda :wise:
kurimees

See tiksumine on seotud eelsoojenduse enda kütusepumbaga ja täiesti normaalne nähtus.Kui tiksumist poleks,siis oleks jama!
figo01

ok siis jälle targem kui asi nii on
Artsu

No vot mul jälle vastupidi nüüd. Nimelt ei tiksu enam ja soojaks ka nagu ei lähe. Vaid salongi ventikas hakkab tööle kuid see puhub vaid külma õhku ringi. Samas töötava mootoriga tundub nagu töötaks see eelsoojendi ja ka pumba tiksumist on kuulda(mitte küll alati). Kas on keegi miskit sama kogenud või on mõni hea idee mida vaadata?

Tänades
Artsu
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Mul aitas ahju küündla vahetus.
Artsu

Nii! Hakkab nagu tulema miskit. Aga kus see küünal asub ja kas on ka keeruline vahetada. Ja mis too ka maksta võiks?

Tänades
artsu
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Artsu
Nii! Hakkab nagu tulema miskit. Aga kus see küünal asub ja kas on ka keeruline vahetada. Ja mis too ka maksta võiks?

Tänades
artsu

2a tagasi 650.- + km. Vahetati Troostis, küünal oli lõhki paisunud. Vahetamise keerukusest ei tea midagi, kõige mõistlikum oleks ennem diagnoosida.
Artsu

Selge! Igastahes tänud info eest! Reedel oligi plaanis Troosti minna.
Kasutaja avatar
djk

Ehk siis mul see jama veel, et taimeriga läheb ainult salongi vent tööle kuid kui auto paned tööle siis läheb webasto ilusti tiksuma..
Artsu

Algselt postitas: djk
Ehk siis mul see jama veel, et taimeriga läheb ainult salongi vent tööle kuid kui auto paned tööle siis läheb webasto ilusti tiksuma..
Seega siis täpselt sama viga mis mul. Kui Troostis reedel meestel aega on siis saan ehk teada mis viga.
Artsu

Sain nüüd Troostist veidi inffi oma webasto mure kohta. Selgus et sellel on temperatuuri andur läbi. Uue hinnaks pakuti 4900 kopikatega:wtf:
Hind ulmeliselt kõrge minu jaoks. On kellegil pakkuda odavamat varianti? Või äkki kasutatud? Kõik ideed teretulnud!
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige

See on tõesti ulme! Foorumis keegi pakub ka 3,0TiD juppe ehk siis seesama mees: http://www.auto24.ee/products/detail_pr ... ?id=217573
Kunagi oli veel üks 3,0TiD lammutaja kuid ei leia enam tema kontakti.
EDU.

E: Siiski leidsin: http://www.auto24.ee/products/detail_pr ... ?id=114568
Artsu

Algselt postitas: rantto
See on tõesti ulme! Foorumis keegi pakub ka 3,0TiD juppe ehk siis seesama mees: http://www.auto24.ee/products/detail_pr ... ?id=217573
Kunagi oli veel üks 3,0TiD lammutaja kuid ei leia enam tema kontakti.
EDU.

E: Siiski leidsin: http://www.auto24.ee/products/detail_pr ... ?id=114568

Tänud! Saatsin selle esimese lingi vennale pärimise. eks näis...
faustus

Ka küsimus selle webastoga seoses - oleks ju loogiline vististi kui mootori käivitamisel see vidin end välja lülitaks? Armatuuril aga jääb see tuluke põlema kogu sõidu ajaks.
roomlane

Algselt postitas: faustus
Ka küsimus selle webastoga seoses - oleks ju loogiline vististi kui mootori käivitamisel see vidin end välja lülitaks? Armatuuril aga jääb see tuluke põlema kogu sõidu ajaks.

Diiselmootoritega autodele pannakse neid tehase poolt külge just sel põhjusel, et mootor ei suuda salngi soojana hoida. Mootor veab masinat, webasto kütab salongi.
55581286
suur

Algselt postitas: roomlane
Algselt postitas: faustus

Diiselmootoritega autodele pannakse neid tehase poolt külge just sel põhjusel, et mootor ei suuda salngi soojana hoida. Mootor veab masinat, webasto kütab salongi.
Täpselt. Tänapäeva diiselmootorite kasutegur on üsnagi suur, mis tähendab seda, et soojuskaod on väikesed. Eks sisepõlemismootori kaod avalduvadki peamiselt soojusenergiana, mille arvelt klassikaliselt salongi köetakse. Osa soojust läheb ka lihtsalt välisõhu soojendamiseks (jahutusradikas, kondiradikas, väljaheitegaasid jne).
fofa

Algselt postitas: roomlane
Mootor veab masinat, webasto kütab salongi.

9-5 puhul minuteada siiski Eberspächer :)
Vasta