Teine käik

Vasta
Kasutaja avatar
macadam

Proobleem on tekkinud teise käiguga. Olen auto omanik (9-5 2,3t 1999 lõpp) mõned nädalad ja pärast seda kui eelmine omanik lasi enne müüki mingisugused mootori puksid ära vahetada hakkas teine käik vahel raginaga sisse minema. Vajuta sidurit nii põhja kui tahad ikka kippub ragisema. Ja kui eriti norima hakata siis ka tagurpidi käik kipub vahest raskelt sisse minema. Oskab keegi diagnoosi panna? :facts:
warum

arvatavasti on käigukangi hoovastik paigast nihkunud..aga ei tea täpselt....on olnud selliseid jamasid teiste markidega.
ebaprofesionaalne kirjakeelemurdja
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

kas see ei pidavat olema see, et käigukast hakkab õhtale minema. Esimene asi on, et teine käik hakkab ragisema. Või oli siis kolmas. Naised saunas rääkisid:poke:
Kasutaja avatar
macadam

Suts veider oleks kui käigukast 180000 pealt ära väsib. Vaatan mis homme Anti juures öeldakse.
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Algselt postitas: warum
arvatavasti on käigukangi hoovastik paigast nihkunud..aga ei tea täpselt....on olnud selliseid jamasid teiste markidega.
Sellist lolli juttu mulle ka räägiti, et hoovastik. Väsinud käigukast nähtavasti ja 180k on odomeetril, aga mitte tegelik läbisõit.
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
macadam

Olgu mis ta on, tuleb korda teha. Läbisõit on aga reaalselt 180000 - tean kindlalt auto ajalugu :)

Kas sa oskad muidu käigukasti maksumust koos vahetusega prognoosida?
Kasutaja avatar
macadam

Mul sõidab selle autoga peamiselt naine ja kui teda täna küsitlesin siis väitis, et 3 päeva pole enam midagi ragisenud :) See on meil esimene Saab - ju siis vahetas ta lohakalt käike - lasen homme ikka kontrollida Anti juures ja üks sõber tuleb katsetab ka õhtupoole.

Imelik :)
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Äkki tuleks kastiõli ära vahetada. Kes teab, äkki see juba keefir:D
Kasutaja avatar
macadam

... ehk maakeeli tökat :)
Kasutaja avatar
macadam

Nonii :) Esimese ülevaatusega ei tuvastatud midagi. Eile õhtul aga saaga jätkus, tagurpidi käik läheb sisse ainul raginaga (või väga - väga raskelt), teine ragises endiselt ja esimene läheb 50/50 raginaga sise. Hommikul sõitsin kohe uuesti kontrolli ja poolel teel tekkis jõhker vibratsioon umbes kiireusel 60 km/h - selline tunne nagu midagi oleks väga tsentrist väljas. Auto on hetkel remondis - hoian hinge kinni ja ootan mis öeldakse. Esimene Saabi kogemus on päris kurb :(

Edu ja jõudu remondimeestele, vähemalt sain kohe jutule ja probleemiga hakati tegelema :)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

oooo,,, siit võib midagi väga huvitavat kuulda..... seega ootan põnevusega!
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
macadam

Mul on tunne, et sealt tuleb palju rauapuru ja suur arve :D
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Võin küll pessimistina tunduda, aga kuidas saab nii, et ei avastata mitte midagi läbivaatusel ja järgmisel päeval patsient sureb? Kehvasti vaadati läbi? Kui ta juba varem ragises, siis kuidas ta enne surma selleks üheks korraks (kontrolli ajaks) äkki korda sai?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
macadam

Algselt postitas: Cyber
Võin küll pessimistina tunduda, aga kuidas saab nii, et ei avastata mitte midagi läbivaatusel ja järgmisel päeval patsient sureb? Kehvasti vaadati läbi? Kui ta juba varem ragises, siis kuidas ta enne surma selleks üheks korraks (kontrolli ajaks) äkki korda sai?

Enne ostu käisin kontrollis Troostis ja ka Anti juures, käigukasti kohta ei öeldud mõlemas kohas midagi ja kõik töötas ilusti. Enne (kaks nädalat tagasi) ostu vahetas eelmine omanik mootori juures mingisuguseid pukse ja pärast seda hakkasid need raginad tulema mis siis on siiani järjest süvenenud. Ehk on see remondi käigus tekkinud inimlik eksitus vms. - midagi on valesti kokku pandud. Õhtul käisin ka vana omaniku juures (hea sõber) ja tema ragistas ka sellega samamoodi - välistan siit selle, et ma ei oska selle autoga sõita :wall:
Kasutaja avatar
macadam

Sain infot: Masinal ei leitud mitte ühtegi viga, värin oli ära kadunud täiesti ja käigukast pidi ka töötama. Ma arvan, et seal autos kummitab või ma kujutan endale asju ette :freak:
Kasutaja avatar
macadam

Sain kätte, sõidab nagu peab. Anti mehed arvavad, et ma olen juba luulumees :)
Kasutaja avatar
macadam

Nii olen oma vibratsiooni jutuga tagasi :) Nädalavahetusel sõitsin pea 800 km maanteel ja kuskil 110 ja 120 vahel tekib imelik vibratsioon. Kiirendasin testimiseks kuskile 150 peale siis vibratsioon kadus. Lubatud kiirusega (90) sõites liigub kõik sujuvalt ja linnas vibrat ei ole. Kas on äki rattad tasakaalust väljas või võib see midagi muud olla?

Lugesin teisi postitusi ka ja äki on viga pidurites, sest suurelt kiiruselt maha pidurdades on ka vibratsioon sees :wall:
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Kettad pinki ja kella pealt kohe näha, samas kui ikka vibra sees on siis peaks palja silmaga juba näha olema.
Kasutaja avatar
macadam

Lähen vaatan kas mutrid on ratastel kinni ja viin auto kõigepealt kuskile kummitöökotta (äki traadis puru rehvis). Naine ükspäev libistas natuke mööda äärekivi, et äki lendas mõni tasakaalustus junn minema. See pidurdamise vibra on selline kahtlane diagnoos kuna 90-elt maha pidurdades vibra pole.
Kasutaja avatar
macadam

Oskab keegi head töökoda soovitada kus rehve ja sellega seonduvat kontrollida?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kontakteeru näiteks sellise kasutajaga nagu Saabu..;)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
macadam

Vasak esimene rehv oli katki ja muhk peal (sealt siis vibratsioon). Vahetasin kogu jooksu ära.
Vasta