Kumba rootslast eelistada?

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
ipi
Auto:

Silma jäänud kaks rootslast üks Saab 9-5 Vector 3.0TiD ja teine Volvo V70 D5. Saab on siit foorumist läbi käinud, kuid midagi asjalikku sealt läbi ei käinud.
Kumba eelistada? Saabi suureks miinuseks minu jaoks on see, et asub Pärnus, Volvo aga siinsamas Rakveres.
Jürgen

Olen neid mõlemaid autosid kaalunud ja paremaks pean saabi, just nimelt tema ökonoomsuse ja tõmbe pärast.
Artsu

Muidugi võta saab! Mul endalgi selline ja väga rahul. Volvo jätab minu jaoks sellise endaga rahuloleva penskari mulje:) aga muidu ka hea auto.
svenska

No kohe selge ju see et millist neist kahest rootslastest hakatakse selles foorumis soovitama. :)
Kuid mina eelistaksin ikka Volvot ilma pikaajalise mõtlemiseta ;)
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Margi foorumist sa vist väga head vastust ei saa, eks ikka kiidetakse seda millega sõidetakse:). Näiteks ainuke Volvo mis mulle meeldib on 850 T5 või T5R.
Kasutaja avatar
tõh

ei ole küll kuidagi kasulik info, aga v70 on üks koledamaid autosid planeedil.
samuti ei saa vist volvofoorumist nii palju kasulikku infot kui saabifoorumist probleemide korral?
Kasutaja avatar
hoclines

Mina jõudsin oma viimasel autootsingul läbi sakslaste , jaapanlaste jne volvoni. Olingi seda juba pea et ostmas - kui avastasin Saabi...:headbang:
Donald

tõmme , vääne , volvol samasse klassi kui saabil , kulutus väiksem ikkagi R5 linnas ca.7 kuni 7,5 , maanteel kruisiga ca. 6 , pole volvol kroonilist tüüpviga nagu Saabil , põhiline jama on aegajalt kustuvad pihustid 200t. km. , uus ca 5k. , isiklikult volvot koledaks ei pea päris kena imo , konkreetne saab muidugi ka väga kena
Artsu

Algselt postitas: Donald
tõmme , vääne , volvol samasse klassi kui saabil , kulutus väiksem ikkagi R5 linnas ca.7 kuni 7,5 , maanteel kruisiga ca. 6 , pole volvol kroonilist tüüpviga nagu Saabil , põhiline jama on aegajalt kustuvad pihustid 200t. km. , uus ca 5k. , isiklikult volvot koledaks ei pea päris kena imo , konkreetne saab muidugi ka väga kena

Kuidas sa linnas sõites 7.5 suudad vaid kulutada?? Mul saabiga ikka mingi üle 8. Eriti ökosõitu ei tee muidugi. See-eest maanteel kulgedes nii 100 ja veidi peale näitab isegi alla 6-e. Ja näitab isegi õieti.
Antud saabi kohta veel, et kui siin foorumis otsida, siis mainitakse tal olevat termostaat hell koht. Tasuks kindluse mõttes ära vahetada...
suvekas

Kui soovid diiselautot, siis Volvo d5 mootor on väga hea aga kui tahad turvalist ja muidu head autot siis võta Saab.
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
snowguy

aga kui tõsine volvo fänn oled siis minu mälu järgi oli ka troostauto kodukal üks selline volvo bensuka mootoriga müügil mis küll automaat...

autot ei saa osta ainult kulude ja praktilisuse järgi ja veel enam selle järgi kuidas kellelegi teisele see sobib

see on nagu naabrimehele sokkide ostmine...:P

usu kui masin on seda väärt siis pole see pärnu tuur mingi eriline kulutus

usun et see on seda väärt...
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: suvekas
Kui soovid diiselautot, siis Volvo t5 mootor on väga hea aga kui tahad turvalist ja muidu head autot siis võta Saab.
suvekas, Diisel on D5 mitte t5. t5 on bensiiniturbomootor.
D5 on ülimalt asine mootor minu arvates. küttekulu ja minek on väga paigas. Lennuk oma manuaalkastiga võtab samapalju ja rohkem kütet kui automaat D5 Volvo v70.
Volvo parema juhitavusega, täpsem rool, pole kalleid tüüpvigu.
Saab palju kenam ja huvitavama karakteriga ja astub veidi paremini edasi kui Volvo
Sent from my Monte Carlo using B236
suvekas

Kasparius sorry minu viga. On jah d5 seda ma mõtlesingi, sõber ostis selle, kuna ma tema nina eest ostsin Saabi ära. Olgem ausad volvo teeb minu 9-5 le ära - nii tõmbega kui tippkiirusega. Aga ma olen eluaeg öelnud, et õige Saab on bensukas ja turboga - sellele pole volvol suurt midagi vastu panna.
Saab 9-5 on volvost natuke ka pikem - kusjuures
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: suvekas
Kasparius sorry minu viga. On jah d5 seda ma mõtlesingi, sõber ostis selle, kuna ma tema nina eest ostsin Saabi ära. Olgem ausad volvo teeb minu 9-5 le ära - nii tõmbega kui tippkiirusega. Aga ma olen eluaeg öelnud, et õige Saab on bensukas ja turboga - sellele pole volvol suurt midagi vastu panna.
Saab 9-5 on volvost natuke ka pikem - kusjuures
See, et sa "ära" saad on sellest,e t sul 2,2d mootor;)
3,0tid on kiirem 120kw D5-st.
Sent from my Monte Carlo using B236
suvekas

Karta on, et see ,se viga on. Aga mina jään ikka Saabile truuks. Kui Volvoga vaja võistlema minna siis võtan oma vana hea tonnise ja Volvo näeb ainult mu tagatulesi.
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Kui siin ärategemisest ja tõmbest rääkida, siis nt volvo s60r peaks ju väga väle olema koos oma neliveoga.
ipi
Auto:

Mul töökaaslane ostis S80 D5 mootoriga ja sel masinal on trassil kiirushoidjaga kompuutri järgi kütusekulu 3,3-4 l/100km, see on päris kõnekas argument Volvo poole minu jaoks. Ja muidugi see, et tal puuduvad Saabilikud tüüpvead. Kuigi väljanägemise järgi oleks Saab esimene valik.
Kuid kas keegi on seda Saabi pärnus vaatamas ka käinud? Rakverest Pärnu on pikk maa ja niisama sinna kanti satu. Millised võimalused on Pärnus lasta Saabi kontrollida? On seal asjalikke teenendusi Saabi jaoks?
Artsu

Jääb mulje nagu oleks saabil rohkesti tüüpvigu...huvitav huvitav! Ja volvol puuduvad tüüpvead?!
Donald

Volvo on kindlasti ökom kui saab , kiiruslikes omadustes ei jää kindlasti saabile alla , Saabil on üks põhilne viga s.o vigasest termostaadist põhjustatud mõrane plokikaas , pluss väiksemad vead nagu vigane SID jms. Volvol tuleks kindlasti jälgida pihusteid nende vahetus kallis , jälgi et mootoril ei oleks üleliia suurt vibra tühikäigul , et kiirendades ei viskakaks halli lonti järgi , D5 peab tühikäigul väga vaikselt käima . Samas Saab on kindlasti mugavam ja interjööri kujundus meeldib palju rohkem
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Algselt postitas: ipi
Mul töökaaslane ostis S80 D5 mootoriga ja sel masinal on trassil kiirushoidjaga kompuutri järgi kütusekulu 3,3-4 l/100km

Seda ei usu ma NEVER, lihtsalt pole võimalik nii suurt massi vedada nii vähe kütust kasutades. Võib olla mingit väikeautot veel.
ipi
Auto:

Vead vigadeks, kuid huvitab ikkagi küsimus:
Kus või kelle juures oleks Pärnus võimalik Saabi kontrollida lasta, kui sinna minek ette võtta?
Kas olen õigesti foorumist aru saanud, et Pärnu kandis on ivomets üks kõvemaid Saabi asjatundjaid?
ipi
Auto:

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Mul töökaaslane ostis S80 D5 mootoriga ja sel masinal on trassil kiirushoidjaga kompuutri järgi kütusekulu 3,3-4 l/100km

Seda ei usu ma NEVER, lihtsalt pole võimalik nii suurt massi vedada nii vähe kütust kasutades. Võib olla mingit väikeautot veel.
Ma ka ei uskunud, aga kui ta ühe paagitäiega sõitis 1600 km ja paak on 70 l siis keskmine tuleb isegi 4,3 l/100 km kohta:drive:
suvekas

Vead vigadeks, kuid huvitab ikkagi küsimus:
Kus või kelle juures oleks Pärnus võimalik Saabi kontrollida lasta, kui sinna minek ette võtta?
Kas olen õigesti foorumist aru saanud, et Pärnu kandis on ivomets üks kõvemaid Saabi asjatundjaid?

Ma arvan küll.
Ülejäänud asjalikud kohad on kõik Tallinnas. Samas mina teeks autopoega sellise diili, et proovisõiduks ongi Troosti sõit - kütuse pead muidugi ise ostma.
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
epsum

Volvo tüüpvigadest lisaks eelpoolmainitut pihustitele on roolilatt ja aut. kasti kalad. Ses suhtes on võrdne, et vikingu klienditeenindus on grammi võrra parem kui infoauto oma ja b-kategooria osadega on mõlemal autol kehvad lood. Pluss veel see, et leia saksast mõni diiseluniversaalvolvo, mis oleks sõitnud vähem kui 300tkm.. ei usu, et eurooplane ainult 150tkm sõitnud volvot maha müüma on nõus, see ju paras sissesõit..
Kasutaja avatar
spike

olen lugenud, et osadel manuaalkastiga volvodel on probleeme mingisuguse kahemassilise hoorattaga, millest automaadid priid on. mis nendel automaatidel siis häda? ei saa öelda, et saab 9-5 automaat just tugevaim oleks. on volvo bensiinimootoritel ka selliseid vahvaid ja kalleid probleeme nagu saabi 2,3 ketimajandus ja otsakaane leke jne?
Vasta