Ehitasin ng-le stereo

Suhtleme (heli + pilt) + auto teemadel...
Kasutaja avatar
vallikas

EDIT: Pealkiri areneb koos teemaga :eureka:

Tere jälle kõik see pere. Olen saanud siit väga-väga palju asjalikku nõu ja abi nii otsinguga kui otse suheldes, seekord sooviks näiteks kasvõi täna sõita kellegi juurde, kes leiab 15-25 minutit aega, et kuulata ära, mis ideed mul tagasihoidliku eelarve juures on teha ng heliga ja siis anda nõu ja teeks mulle selgeks põhiasjad.

Autos on alpine makk, millel paneeli ekraanil tuli vist läbi ja nüüd tõmbas cd-mängija julmalt kriipse mu tutikatele ja väga armsatele plaatidele. Tahaks karistuseks ta prükkarisse saata :gun:

Esiustes kõlle pole, taga samuti mitte. Taha juhtmed lähevad, aga kui eest akna alt võetud kõlari sinna ühendasin, siis ei tulnud piuksugi, maki taga osad juhtmed tilbendavad niisama ja sotti ma millestki ei saanud.

Soov oleks osta mõni uus pioneer näiteks 2000 krooniga, mis mängib igasugu plaate ja osadel on vist ka USB pesa. Juhtmed vist kõik uued vedada, akna alla tänapäevased kõlarid ja siis kusagile veel veidi suurem kõlar või pisike woofer näiteks.

Mingi uitidee on mitte panne kõlareid esiustesse ega taha, vaid näiteks pisike woofer kuidagi paigutada keskkonsooli tuhatoosi, sigaretisüütaja asemele ja maha viilida veel mahutamiseks ka kasutult seisev nupurida, kus tõsi küll on mul olemas istmesoojenduse valmidus. Arvutitele käivad taha ju pisi-wooferid ja ma arvan, mulle see heli sobiks küll. Selle jaoks on vist vaja võimu, kuna makil sellist võimalust pole. Võibolla siis mingi suurem kõlar targem istutada sinna auku.

Paljudele on mu ideed kindlasti jaantatiklikud ja naeruväärsed:red:, aga siiski....on keegi, kes istuks mu ng-sse, vaataks mis asja ma seal teha tahan, ütleks kas selle raha eest ja tehniliselt on teostatav ja mida vaja läheb?
Kasutaja avatar
enrico

võid homme muga kokku saada hommikupoole siis saaks sulle nõu jagada ning tahaks näha su näpunäiteid kohapeal seletatuna! kuna tegelt on ka nii häid kõlareid et seda foofrit ei olekski vaja!
ill
Saabiklubi liige

Ilma kastita selline woofer ei tee mingit häält ja kastiga ta sinna vist hästi ei mahu ja see heli pole suurt midagi väärt, mis sealt tuleks. Taha ära pane esialgu midagi, aga ette pane 2 ribalised komponendid. Hiljem võid taha otse maki võimust miskid ovaalid madalaid mängima panna või väikese suppari eraldi.
Kasutaja avatar
Thom

Mine Peterburi tee 50a, seal asub audiofookus. Annavad sulle head nõu ja saabidega on nad ka rohkem kursis, kui mõni teine firma.
Kasutaja avatar
vallikas

Selline rumal küsimus veel, et ega mingite seadustega pole keelatud panna kõlarit näiteks sinna, kus uuemal autol on kõrvalistuja turvapadi?

Mul seal patja pole ja loogika ütleb, et kõrvale on parem kõlar panna ju otse enda ette kui et jalgade juurde. Kuivõrd see teostatav on hakkan ka uurima, aga kindalaeka kohal vist ruumi on. Kreisid ideed, ma tean :red:
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Pane siis spidoka asemele ka kõlar:eureka: Mingi sümmeetrilisus ju võiks ja peaks olema....
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: Homersimpson
Pane siis spidoka asemele ka kõlar:eureka: Et mingi sümmeetrilisus ju võiks ja peaks olema....

Mina küll seda kohta kõlari jaoks kasutamist naljana ei mõelnud :poke: siiski.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Sümmeetria kohalt ka mina mitte ;)

Edit: Jää parem kompode juurde ja kui juba lammutamiseks läheb, siis pigimatt ei teeks ka paha .
Mart900

ei taha niisama lahmida, aga väga kisub sinnakanti et tahaks kõrvaklappe soovitada:P
Aga kõlar keskonsoolis oli ühel mu saab 90-netest, kahjuks ei ole pilti säilinud aga asus maki all, ja see oli ainus kõlar autos. Arvesta ka sellega, et kui kõlar asub jälle liiga ligidal kõrvale, siis on võimatu kõrvalistujaga juttu puhuda ilma et heli oleks täiesti mahakeeratud.
Vitautas

Ma muidu ei tea suurt palju midagi õigest helist aga omal saabikus sain küll hakkama ja suhteliselt rahul. Põhimõtteliselt olen täna Tallinnas ja kella 19:00-st saaksin tulla näitama kuidas, mis. Niiet kui huvi siis U2U.
Kasutaja avatar
vallikas

Oki, Enrico selgitas mulle rumalale juba, miks on jabur idee keskkonsooli või muudesse kohtadesse, kus autotootja pole kõlareid pannud, neid sobitada....

Igatahes, lihtsaim ja odavaim on mul panna saabi originaalkohtadesse originaalkõlarid ja osta uus makk, juhtmed külge ja hää küll. Või siis natuke rohkem raha ja näiteks täna poes nähtud Hertzid 760 taha paar ja 990 ette ustesse + kõrgsagedusjunnid.

No ühed või teised, maki pean ikka nii 2000-3000 krooni eest ostma, tahaks sellist vist mis pulgapealt mängiks ja mp3 plaate ka sööks.

Wooferid ja aktiivkõlarid jäävad ära, see pole ikka minu jaoks sellist heli autosse panna.

Aga väga tore on nentida, et siin on väga palju inimesi, kes kohe appi tõttavad, pakuvad nii hardware'i kui knowhow'd :notworthy:
muuseas

mu autos on eespool mainitud audiofookuse poiste soovituste kohaselt toimitud. seejuures olen ise rahaga natuke koonerdanud... aga tulemus on kiiduväärt.
orig.kõlarid ei ole õige valik aga kui tahad kindlasti neid panna... hmmm mul on oma vanad alles.
Renault Espace '07 2,2 102kW Pilt
roby

Kui tahad siis mul on pakkuda taha aknalauale GAS-i ovaale(gas alpha6924x 4-way).Mis väikes sobitamisega peaksid sinna orig. aukudesse sisse minema.
Mängivad kinndlasti paremini kui orig.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

kui Sakku viitsid sõita, siis pakun oma NG-d kuulata, see sai kord suht kiitva hinnangu ühe stuudios helinuppe keerava mehe poolt. Ma muidugi tahtsin ka supakat ja mida vaid aga kodanik Jürgenson (praegu Audes-es), enne kui USA-sse läks, lasi mul oma autot kuulata ja viitsis paar näpunäidet jagada.

Esiustes on paar kihti pigimatti ja 6,5"/165mm Signat-i komponendid. Midbasside jaoks tuli avasid pisut suuremaks käiata, tviiterid on ülemiste orig.kõlarite aukudes, krossid armatuuri all. Kõllid maksid 2000.- mingi 5-6 a tagasi. Headunit on alumise otsa Clarioni cd ja tagakõlarid originaalid, suht maha keeratud. Uued kaablid vedasin ka. Kogukulu oli siis mingi 2300 pluss pisut näputööd. Ma arvan, et kui sa oled seda autot natuke kuulanud siis lähevad ehk mõnedki uitmõtted pisukesele ümbervaatamisele :)
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: AndresV
Esiustes on katusetegemise pigimatt ja 6,5"/165mm Signat-i komponendid, midbasside jaoks tuli avasid pisut suuremaks käiata, tviiterid on ülemiste orig.kõlarite aukudes, krossid armatuuri all. Kõllid maksid 2000.- mingi 5-6 a tagasi. Headunit on väga basic ja tagakõlarid originaalid (suht maha keeratud). Uued signaalijuhtmed vedasin ka. Kogukulu oli siis mingi 2300 pluss pisut näputööd (pluss headunit). Ma arvan, et kui sa oled seda autot natuke kuulanud siis lähevad ehk mõnedki uitmõtted pisukesele ümbervaatamisele :)

Tänu timutile, kes põhiasju mulle selgitas täna :notworthy: Ma nüüd juba aiman, millest AndresV räägib :red:

Ühesõnaga, võtan vist ette sellise minu jaoks aeganõudva otsingu, et süveneda suht võõrasse teemasse, leida kolm kola ja need lõpuks ära osta ka ning paigaldada - makk, võim ja esiustesse komponentkõlarid + tweeterid (tänaseni ma veel ei teadnud, mis need on).

Loodan, et esimese õppetunni sooritan hindele 3+ Vähese otsinguga suutsin praegu lambist kokku kompunnida mingi sellise komplekti:

Kasutatud Pioneeri võim 1600 krooni

Kasutatud makk Pioneer DEH-P6900IB 2-3000 krooni vahel või uus Alpine 1500.- Mu ng-le sobiks roheline või oranž valgus paremini, ei tahaks rikkuda seda sinise või punasega (vabandust, tean et makk on muusika mängimiseks, aga siiski).

Ja kõlarid siis paneks esiustesse 5'' või nagu AndresV pani 165. Ainult et nendele pisikestele tweeteritele vaja vist ka hoidjad osta eraldi - parema meelega ma paigutaks nad kõrgemale A-piilari külge, mitte peeglite või vaateväljaga üldse samale tasemele.

Uued Herzid 165 hi-Energy sarjas 1400 + tweeterid 20 mm 720 krooni.

Või Dieci sarjas 165mm ja 15mm kokku 1000 krooni.

Juhtmeid arvestamata saaksin kannatlikult otsides midagi sinna 4000 kanti ka niimoodi, mis mulle sobiks.

Kel taolist kaupa umbes sellistes hindades mulle pakkuda on, pange palun U2U.
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Võid proovida kontakteeruda ka kasutajaga TROLL. Mina sain temalt asendamatuid nõuandeid helitehnika osas. Minu Griffini helisüsteem on tema poolt soovitatud ja tema käest soetatud komponentidest koostatud ja olen väga rahul.
Tõnn

Ja kui saad oma kõlarid hästi tööle, siis varsti MP3-sid ilmselt enam ei kuula. Vahe peaks siis juba tuntav olema. Mina olen oma rahapaigutusega audiosse rahul ainult CD-sid kuulates, selleks tegin hunniku tavalisi koopiaid oma lemmikplaatidest.
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Algselt postitas: Tõnn
Ja kui saad oma kõlarid hästi tööle, siis varsti MP3-sid ilmselt enam ei kuula. Vahe peaks siis juba tuntav olema. Mina olen oma rahapaigutusega audiosse rahul ainult CD-sid kuulates, selleks tegin hunniku tavalisi koopiaid oma lemmikplaatidest.

Täpselt nii. Isegi minu karu poolt tallatud kõrv teeb mp3 ja cd audio kvaliteedi vahel vahet.
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: Tõnn
Ma polegi kuulanud muud kui raadiot ja originaalplaati, muud ta ju ei söönud. Ainult et kuulamiseks on mul vaid kaks pisikest kõlarit. Esimest korda kui sellesse autosse istusin, siis ehmatasin ära, et selline heli ongi :freak: - tundus nagu teate need vanad kehvad väiksed arvutikõlarid, mingid suvakad.

Kuid! Originaalplaadiga mõistliku volüümi juures oli võimalik muusikat täitsa nautida isegi.
Kasutaja avatar
enrico

sellel uuel makil ei ole rca väljundeid! aga muidu igati hea asi müüsin hiljuti sellise maha!ja pioneeri ei soovitaks! jää albi peale!
rala

Enrico, miks siis pioneeri ei soovita, midagi konkreetset või lihtsalt ei meeldi?
Auto audio puhul eriti on hea paigutus ja seadistus isegi olulisemad kui tehnika, kuid ei saa ka päris s*tast saia teha.
Rca väljundid on muidugi vägagi olulised võimendiga ühendamisel, hi input või converter ei anna nii head kvaliteeti.
suur

Algselt postitas: vallikas
Juhtmeid arvestamata saaksin kannatlikult otsides midagi sinna 4000 kanti ka niimoodi, mis mulle sobiks.

Juhtmetest niipalju, et mingi hetk otsisin endale koju kõlarijuhtmeid. Tevalos oli kabla umbes ~4x kallim kui Harju Elektri poes. Mõlema kabla pealkiri oli audiokaabel. Huvitav, kas kahel erineval (ristlõige sama) odava otsa kablal mingi sisuline vahe ka on....
Tevalos maksis vist mingi 20+ krooni ja HE's ~7 krooni. Aga võibolla petab mälu.
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Tee siia nimekiri asjadest, mis sul veel puudu on.
Ma mingil hetkel downgrade isin ühe Audi stereot kõvasti.
Lisaks on doonoritest igasugu nodi alates kõlaritest, juhtmetest ja üleminekutest kuni mürasummutus asjadeni.
Nakataja

Seda, et olles ise ekspert Pioneeri peal, soovitan pigem osta vanemat kõrgema seeria maki kui odavat uut.
DEH-1020 on kõige odavam mudel (ei toeta isegi MP3-e) ja sa ei kujuta ette kui suur erinevus helilises mõttes on DEH-P6900IB-ga või mistahes 6000-nda või kõrgema seeria makiga. Ise just proovisin ka nö. naise autos DEH-2020MP-d (lihtsalt tahtsin panna vana makki oma 96-te) ja vahetasin selle kiiresti tagasi vana hea DEH-P9400MP-ga. See 9400 on ka minu kogemuste järgi ka parima juhitavuse ja suurepärase heliga makk, milliseid nö. tavainimestele enam ei tehta.
Oma 96-es kasutasin suvel DEH-P700BT-d ja isegi see makk ei kannatanud võrdlust vana hea 9400-ga.
Nii et mida kõrgem seeria number seda kvaliteetsem heli ja paremad reguleerimis võimalused. Isegi kui makk on 4-5 aastat vana, kuid on hästi hoitud, siis ise valiksin pigem selle.
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Eelpoolöelduga nõus.
Odava otsa uute Pioneeride kvaliteet ei ole enam see, mis mõni aasta tagasi.
DEH-P-9400MP ei ole muidugi üldse võrreldav, sest see on peaaegu et tippmudel.
Samas 15 aastat vana asja kah ei soovita osta. Laser sureb lõpuks ära.
Vasta