Küsimus Saabi ostmisel.

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
Tyron

Mulle on silma jäänud üks saab, mida pakutakse üliodavalt.

saab 9000 turbo ja aastaks 1986.

Auto paistab välimuselt vägagi korralik ja läbisõitu on kah üllatavalt vähe: 116000 km
Hooldusraamat ja asjad on kah olemas.

Mis arvate, kas on võimalik saada ümbestäpselt 10000-12000raha eest korralik isend?
suur

Läbisõit on vast 1 116 000 Nii vanal autol. Odo teine ring ehk minemas :). See sadakuusteist on küll paras huumor 20 a vanal autol :)
Tyron

Hooldusraamat ja asjad on kõik normaalselt täidetud.
Võtsin ostjaga ühendust.
Kutsus veel autot üle vaatama, proovitiirud ja asjad.

Ja välimus/sisemus tunduvad kah väga heas korras.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Hooldusraamatus on ka ainult 116k kirjas?? Näeb see raamat välja ka selline, et on 19 aastat vana?? See oleks kahtlaselt hea diil..:) Aga kui tõesti, siis oled küll või sees..:) Sellele autole pole see mingi läbisõit.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Tyron

Seda asja peab veel uurima.
Mul tekkis ka meeletult suur huvi saabi vastu :)

Kunagi tuleb aega võtta ja oma silmaga üle vaadata masin.
Proovisõitu tahaks kah ikka teha.

Aga ehk Teie, kogenenunam saabiomanikud oskate nõu anda, et mida nagu rohkem silmas pidada/kontrollida selle isendipuhul.

Oleks tänulik igasuguse informatsiooni eest!
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Tyron

Aga ehk Teie, kogenenunam saabiomanikud oskate nõu anda, et mida nagu rohkem silmas pidada/kontrollida selle isendipuhul.

Oleks tänulik igasuguse informatsiooni eest!

:eureka:
Suur hunnik materjali 9000 ostmise kohta vedeleb siinsamas:thumb:
vaata kõigepealt see läbi ja kontrolli vastavaid kohti huvipakkuval isendil :)
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Tyron

Seda ma siin juba uurisin.

Täpsem küsimus on siis selline.

Et kuidas teada, et kas turbo töötab korralikult ja mis on näiteks turbo väsimuse märgid?

Mul varasem kokkupuude turbotega puudub.
cordulio

kaasi andes kuula turbo häält kui see vilin on liiga tugev siis arvatavasti on laagrid läbi. kui tiivik vastu korpust käib on kohe tugev vilin juures.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ot, mingi teema oli ka sellega, et kui kiirendades peale turbo rakendumist hakkab sinist viskama, siis vurriga lood pahad. Vurrispetsid ehk valgustavad meid.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
epsum

Ilmselt seesama 86ndama aasta saab mis auto24 müügis on ja saabionu kaudu (number vist klapib).. rool tundus küll ilus olevat pildi peal. Aga selle hinna eest, mis sa kõhkled, osta ära, küll remontida hiljem jõuad :P
Tyron

Just, sedasama isendit ma mõtlesin :)
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

muide käisin seda ka vaatamas, oli algul kindel plaan see teine, mis samal ajal müügis oli 89 9000T ära osta - läksime sellise plaaniga ka Tartusse, aga tulime ilma tagasi. ei teagi kas praeguseks müüdud või mitte...
Samas selle hinna eest on autot küll, kuid arvesta sellega, et vana auto puhul läheb teine sama hind vähem kui aasta jooksul otsa.

Hooldusraamatust veel niipalju, et minu omal oli ka 140k ees ja hooldusraamatus ilusti kilomeetrite kasv näha. Kuid läbi olid ketid, ketihammasratas, ventilaator, jt. mootori detaile, mis sellise läbisõidu juures ei tohiks teps mitte läbi olla. Mina unustaks läbisõidu ostmisel üldse ära ja vaataks autot. 300k läbisõitnud hooldatud auto võib olla oluliselt parem ost, kui 100k originaal õli ja hooldamata auto.
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
cordulio

kui kiirendamise aegu juba sinist viskab siis on lood kohe väga kehvasti. tõenäoliselt peaks selline turbo max kuu aega veel vastu.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

see hooldusraamat tehakse saksas ja kus iganes ilma mingi mureta järgi. Arge nüüd seda küll puhta kulla ja ainukese tõena võtke...:cool:
Ants-poiss

See summa on täpselt auto kere,sisu ja osaliselt ka mootori väärtust.Selle raha eest võtta ära,remondilõbu tuleb hea:thumb:Varuosedana müüd saad kah rohkem pappi.:thumb:
Vasta