Saab 9-5 Aero, 2001, T.P. (müüdud)

Vasta
T.P.

Tere siis ka minu poolt :)

Sai proovitud nii mõndagi Saabi, nii 9-5'si kui ka 9-3. Osad klubilised ka läbi käidud, lõpuks jäi valik pidama selle 9-5 peale.

Tehaseväravast veeres ta välja 2001, asus ta esmased 6a Saksamaa teedel, peale seda vurisenud kodumaa pinnal. Värvuselt must ja universaal, kiirusehoidik, automaat, nahksisu, AS2 Premium teeb häält, klaasid on tehase poolt toonitud/UV kiiri mitte nii läbi laskvad (vähemalt nii näitab reklaam), taga ka parkimisandurid ja olemas isegi veel pagasikate.

Ajaloo poole pealt veel et ma pole teps mitte esimene klubiline kes temaga sõitnud on. Üldpildis võiks öelda et suht korralikus seisus isend.

Mis siis mina teinud olen temaga? Kuivõrd suht värkse ost siis ... suurt midagi :)

23/02 - sai nahksisu Turtle Wax nimelise ainega üle käidud
24/02 - sai kerget tolmuimemist harrastatud
26/02 - sai mootoriõli + filter, mootori õhufilter, automaatkasti õli (detailidesse laskudes küll pool õli :) ), salongiõhu filter, jahutusvedelik ära vahetatud. Lisaks korrastati mittetoimiv istmesoojendus, vigaseks osutus lüliti, "tuuniti" minu palvel tuledepesureid, relee eemaldamisega, pandi ka uued gabariidituled, asendati ka mõned mõned pisemad jupid.

Pildi lisamiseks ei venita kodune Kõu välja, need saab lisada vast mõnel tööpäeval. Üldpildis masinaga rahul, meeldib iste ja mootor, harjumist vajavad veel mõned detailid. Esmakordselt leidsin autost ka mingid lisad millele ma otstarvet ei oska leida, eks pildistan ja lisan, vast mõned targemad teavad.

parimat,
T.
Kui faktid ei sobi teooriaga, siis muuda teooriat. Albert Einstein
Lepp

Selline asjakohane küsimus, et miks siiski 9-5 9-3le eelistasid? Isegi olen sama pendli vahel.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Sest paratamatult on 9-5 mõnusam. 9-3 on väike plönn.
T.P.

Algselt postitas: Lepp
Selline asjakohane küsimus, et miks siiski 9-5 9-3le eelistasid? Isegi olen sama pendli vahel.

Võib veel juurde lisada et need millega mina sõitsin (9-3'd) olid ka parajad .... pot. raharöövlid. Aga pisiasjad lisaks ka, 9-5 vaiksem, lisasi tihitpeale oli rohkem jne.

parimat,
T.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

Algselt postitas: T.P.
Võib veel juurde lisada et need millega mina sõitsin (9-3'd) olid ka parajad .... pot. raharöövlid.

siin on naerukoht!

( nädal aega 9-5 omanik saab pea alati ilma kuluta läbi)

vaadates masinate nimistut ei paista kuskilt mingit mingile margile truuks jäämist ehk rahulolu.....
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
mina

kas oled olnud autojoppar?kuidagi palju on neid autosid su nimistus ja äärmusest äärmusesse
T.P.

Tervitus,

käisin vaatamas 3 9-3 SS'i. Vedasin 1 VM'i ja teise SaabiAntisse loksutamisse. 1 soovis tagasihoidlikd 14 k raha, teine oli 25+ raha ja kolmas sinna 35 teek kanti. Omalt poolt jätsin vahele.

Lihtaalt tuli odavam lasta teha põhjalik ja proffesionaalne ostueene ülevaatus kui hiljem rohkem raha alla matta kui plaanis. Arvestasin ca 10 teek auto esmasteks hoolduseks ostu korral. Praegune sõiduvahend soovis vähem.

Margitruudus pole eesmärk omaette ja noh....eks mul vanust ole ka omajagu. Siinkohal võiks ju tõstatada küsimuse et kas SAAB on siis parim auto?

Sõna autojoppari tähendust kahjuks ei tunne.

parimat,
T.
LdZp
Auto: Saab 9-5

Eks siin see Saabi-konks ongi, remondi ja varuosade hinnad ikka teistest mäekõrguselt üle, seega ka need mitmetesse kümnetesse tuhandetesse ulatuvad summad:/ Seega siinkohal võibki Saabi "parimaks autoks" nimetamata jätta. Aga nii erinevad kui on inimesed oma erinevate soovidega, on ka erinevad nende autod. Kes otsib autost odavat ülalpidamist, kes jällegi midagi muud.

Vanus aga ei tohiks ju põhjuseks olla, et nii palju autosid olnud?! Eesti riiki ligimale 20-aastat ainult olnud ja varasemalt kõiki neid autosid omada oli vägagi raske.. Et siis kõik need autod on vähemalt 15-aasta sees olnud, mis teeb nii 2 autot aastas, mis on tõesti tihe sõiduki-vahetus. Kui autot nii vähe aega omada, siis ei pruugigi tihti remonti vaja minna:D
mina

autojoppari all pidasin silmas vahendajat kes tegeled auto ostmise-müügiga.kuna lugesin kokku,et nimekirjas kokku 29 sõidukit ja kui kõik niiöelda soetatud endatarbeks ja kasutusse siis ei oska midagi kosta.äärmusest-äärmusesse ka kõigele lisaks.
T.P.

Tervitus,

ei, autode vahetus pole olnud eesmärk omaette. Tihtipeale olnud ka mitu autot korraga, 1 töösõitudeks 2 hobiks. Nt. Ford Transitiga sain ringi vuratud 3a, "kõrval" oli siis Fiero, Lancer jne. Eesmärk on olnud kogeda erinevusi.

Erinevustest ka püsitatud küsimus SAABi paremusest. Kas saab keegi väita et nad sõidavad parima autoga mis eales toodetud kui puudub võrdlusmoment? Jah, SAAB on hea auto, üldpildis. Disain, mootor, omapära, lõbu.

Samas detailide osas eelistaks kohati mõnda muud mudelit. Nt. on Opeli kiirusehoidik ca 2 korda mugavam kui SAAB'i oma....ja BMW on ca 2 korda kehvem...

Aga siit siis ka lubatud pildimaterjal (edit : tegin pildi väiksemaks) :

Lisatud failid
T.P.

Tervitus,

04/03/2010 - vahetatud küünlad, sai pandud need mis nõutud ja vanad NGK'd minema visatud, kinnitatud esimene udutuli, parendatud salongivalgustust (istmesoojendused, tule regull) ja läbitud TÜV. Järgmine kord peaks siis 2012a antud asutust külastama.
12/03/2010 - tehtud väike tooniring, teostaja tumeklaas.com.

Lisatud failid
T.P.

Tagant poolt

Lisatud failid
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ju siis saab 9-5 ei osutunud taas heaks autoks, et kohe taas müüki läheb

auto 24 link: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=695281
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
T.P.

Tervitus,

masin hea, pole midagi ette heita :)

parimat,
T.
T.P.

Tervitus,

27/03 - eemaldatud tagant SAAB ja 9-5. Tagumik ilus must ja sile :) Vahetatud ka istmesoojenduse pirnid, tule reguleerimislüliti pirn, esimene lähitule pirn.
03/04 - all teised veljed ja suverehvid
09/04 - (lastud) vahetatada sumbuti sukk

parimat,
T.
T.P.

Tervitused,

23/04 - sai tehtud teadlikku ökosõitu Tartu-Tallinn otsal, rekka taga 80-90'ga loksutud. Rehvirõhud õigeks, kliima välja (konkreetselt OFF kogu süsteemile), night panel peale, raadio välja, 98E sisse (ja minimaalne kogus) jne. Keskmine 7,2l/100 KM
24/04 - vahetatud kapotil ja taga luugil olevad sinised Saab'i märgid vähe paremat välimust omavate musta värvi märkida vastu. Pakuti vist turg vms alakataloogi all, näevad head välja, tänud Oliverile (fooruminimi Stealth)
27/04 - süttis hoiatustuluke, probleemi nimetus by-pass klapp mis sai siis ka kohe vahetatud.

Kui veel vaid pesulasse jõuaks :)

parimat,
T.
T.P.

Tervitused hommikused,

auto leidnud uue omaniku, läks Pärnumaale. Kaasa sai nimistu tehtud töödest jms ning viite antud foorumile mis on märkimisväärne infoallikas.

parimat,
T.
Vasta