Välistemp. metsas + digitaalne kell

Teemad elektroonikast...
Vasta
Kasutaja avatar
lkraav

lisaks sellele, et esitule kojamees on sodi, näitab auto välistemperatuuri täiesti metsa. õues on +6, meie mees manab -12 näidikule. näitabki nüüd tavaliselt nii -15 jagu allapoole ja minu meelest selle esitule kojamehe mootori segilendamisega jama algas. on kellegil midagi sarnast olnud?

teine küsimus: tahaks seda seieritega kella digitaalse vastu välja vahetada, kuskohast seda digitaalset kella leiaks ja kas kogu protseduur seisneks selle ploki väljavahetamises või on mingid ühendused teisiti vms?
Kasutaja avatar
lkraav

maxuud
Auto:

mul selline juhus, ühel hetkel hakkas keskmist küttekulu valesti näitama a 3-4 l sajale (ennem näitas õigesti) aga temperatuuri näitab vastavalt reaalsusele, ootasin kas talvisel ajal miinusmärk ka näidu ette ilmub ja nii ka oli. Aga nagu sa oma autolt hetkel näed siis ei pruugi need digitaalsed lahendused just alati kõige paremad olla, mehhaanika on tihti lollikindlam ja endale meeldib väga meh.kell ja ka meh.kilomeetrilugeja (odomeeter vist on õige sõna). Reaalsest elust üks juhus, sõitsin nädal aega ülemuse Peogeotiga nädal aega ja lume sees sai mingi hetk kõvasti tuuritatud ainult korraks ja peale seda läks km -lugeja lolliks ning viskas hoobilt nii umbes -20000 km vähemaks, ülemus oli pärast üllatunud aga kurjaks ei saanud, oleks sama asi "+" märgiga olnud siis vist natuke nukker olukord.
Trionic
Saabiguru

to Ikraav:

Sina võiksid välistemp.anduri ära vahetada,siis hakkab SCC ka õigeid
numbreid näitama.Asub see tegelane esispoileri taga juhi poosest udukast
veidi keskele poole.Poes maksab see vidin kahjuks mõttetult palju.
Finnian

Tere. Mul näitab 9-3 mudelis praegu sõites välistemperatuuriks +52:), kusjuures iga sõidukorraga tuleb kraad v. paar otsa. Ostsin masina alles kuu tagasi, kus seal seda andurit otsida?
TxT

Mul on ka sama mure välistemperatuuri näidikuga.
Trionic, mis too andur ka poes maksab?
suur

Kus see välistemperatuuri andur täpselt on? Mul ka sama kamm, et näitab mingeid suvalisi numbreid. Katlustan, et kui ta udutulede (või nende aukude) lähedal on, siis on lumi udutule august sisse roninud ja ajab andurit lolliks.
andres
Saabiklubi liige

~ 700 krooni.
:drive:
suur

Võtsin anduri maha. Klemmid olid anduri külge kinni oksüdeerunud ning üks juhe poolenisti katki. Puhastasin nii anduri kui pistiku klemmid ning jootsin juhtme korralikult kinni. Nüüd andur enam-vähem täpne. Nii paarikraadine eksimine ehk.
Viki
SaabiJumal
Auto: Saab 92 1954, Saab 9-5 2005, Transit

väike vihje. kui tegemist totaalse katkestusega, näitab -40, kui lühis, siis oli vist umbes 80 kanti. 9000 kinnitub andur plekist katte taha. tihti on see kate suva põhjusel kadunud ja andur tilbendab niisama. sel juhul võivad petta ka välised tegurid nagu näiteks radika liigne lähedus, eessõitva auto rataste alt lendav lobjakas jne.:eureka:
Kasutaja avatar
MadMan

kusjuures sarnane probleem. autot pestes leidsin mingi musta lulla tilbendamas iluvõre tagant. sidusin koos teiste tilbendavate juhtmetega punti nii radika lähedale, et nüüd näitab seisva auto välistemp 32 C, sõidu ajal enam-vähem normis :P
Factor

Üldiselt võiks öelda selle nn. temp. kõikumise kohta 1 kuni kolm kraadi niipalju, et eriti suvel päikesega sa vaatad jah aknataga või mujal mõnd termomeetrit mis näitab sul väljas näiteks 24 C ja autoandur 26 C siis see ju täiesti normaalne kuna nagu eelpool mainitud sai asub andur kuskil ees udukate juures, mis on teekattele väga lähedal ja suvel on asfaldi temp ikka väga kuum võrreldes sellega, mis on õhu temp. nii et seega on see vahe aknataga oleva termomeetriga minumeelest täiesti arusaadav ja põhjendatud!
Vabandage neiu, mis kell on.... mul seisab
Vasta