Algselt postitas: arvaAlgselt postitas: mad1Algselt postitas: arva
Nüüdseks on selgunud, et auto läheb kindlasti müügiks. Seega peab mõtlema, et kas ta korda teha ja tervena müüa, või ostab keegi ta praeguses seisus ära..
Eelistaksin just viimast tegelikult. Mõni osavamate näppudega mees saaks ise tehes ja pärast müües kena kasumit teha..
Algselt postitas: vallikas
Arva, aga Väänast mootor ja Ivomets paneb päevaga peale, nagu ta ise ütles:P ?
loomulikult oskajal tegijal on kulud piseimad kui ta teeb ise kodus omale ning samas vastutad ja teab ise mida ta sinna paigaldab..meie ei näe mootori sisse ..kui me ei kuluta selleks lisaaega..80% juhtudest tuleb kas nn kasutatud "uus" plokk samamoodi vanarauda visata või vajab samuti põjalikku remonti,mis teeb siis nn soodsa hinna ebasoodsaka ja taas vaat et kallimaks kui koheselt uus soetada jne
kui paneks pimesi kliendi hangitud ploki külge,siis tõepoolest teeb päevaga vabalt ära ja kiireminigi ,kuid seda suuremad on riskid...
Samas paistab, et eelmisel korral ei olnud sellest vähemast riskist mitte mingit tolku.. 16k maha visatud raha. Siinkohal jään vastuse võlgu, kas see oli kindlasti mu ema jäik soov hankida teine mootor, millelt ainult plokk ümber tõsta, mitte komplektselt paigaldada. Plokki oleks võinud siiski kontrollida, kuna minul vähemalt rakse uskuda, et sellist viga, mis laseb autol kõigest 2000km sõita, tõesti välja ei paista kuskilt.
Kuna ei ole mootorite hingeeluga nii kursis, siis vabandan ette ära, kui ma milleski valesti olen aru saanud.
Praegu olen asjast aru saanud nii, et soetati uus plokk, millele kulutati nö. lisaaega (ehk ei pandud peale pimesi) veendumaks, et see plokk on korras ja sobib, ning see pidas vastu 2000km. Raske on näha selle lisaaja kasu meile, kui klientidele, sest praegu seisab auto katkise plokiga samas seisus, mis ennem seda remonti. Asja teeb veel eriti kurvaks tõik, et kogu jama sai alguse keti vahetusest, peale mida jooksis esimene mootor kokku ja seda kaks korda, kui ma ei eksi. Enne ju auto sõitis ja probleeme ei olnud..
siinkohal ma ei soovi ma kedagi otseselt süüdistada, vaid küsimus on pigem ideoloogiline, sest mulle tundub, et selles jamas on minu ema viga suhteliselt raske näha, kuna tema ju ei tea sellest teemast midagi ja seetõttu on ta pöördunud asjatundjate poole
kui on näha ilmseid purustusi või metallipuru, saale tükikesi keeldume koheselt vastavat plokki paigaldama ..,teisel juhul pea alati saabub plokk kulunud detailidega ning ka enamjaolt mustust ja prahti täis(on erandeid siiski) mis eeldab kogu kupatuse algosadeks võtmist ning puhastamist..kulumise astme järgi ei määratle kestvusiga kahjuks alati on siiski olemas kulumisjäljed ning ideaalpinnad harvad kasutatud detailidel
..riskigruppi kuuluvad peamised detailid nagu kolvid ,väntvõll ja ka plokk ise-väntvõlli on võimalik teatud juhtudel lihvida rem mõõtu kui raamsaaled on ühe auguga..,mis samas eeldab taaskord lisaraha mitu tuhat....kolvide seisukord on reeglina poolpidune ning soovitavalt panna uued..samas hull lisakulu ja lähevad ju vanad tagasi kui tegemist kokkuhoiuga..plokki eestis minu teada ei sirgestata ja selle kontroll pea võimatu kahjuks
küsimus on sajandikes ..silmaga ei erista palju..
kulunud saaledega ja nö kokkujooksu teel või poolel teel sõitvaid autosid on palju ja neid kohtab sageli..ketivehtusel selgub tõde, kuna avame karteri ja kui seal juba saalepuru, siis teavitame klienti..mingi otsus tuleb teha KOHE
uute saaledega ja õliga kaasneb koheselt risk kokku joosta , samas vanadega edasi sõites on kokkujooksmine tulevikus samuti 100% kindel ..nokk kinni, saba lahti..
ideaallahendus ongi sellisel juhul vaid komplektne alumine kolvigrupp paigaldada..ülejäänud variandid on siiski vaid loterii ja paraku on riskivaba lähenemine siiski kulukam oluliselt ning klient läheb reeglina riskidele välja...kõik on ju kinni ainult rahas
ligikaudu 70% riskidest siiski õnnestub, kuid eluiga pole loomulikult teada siiski ka õnnestumise puhul, mis tähendab siis seda, et kasutatud osadega ei saa siiski garantiid anda igal juhul kui ei ole veendunud et kõik on 100% ideaalne, mille kontroll on suht ebatõenäoline kui mitte võimatu või siis muutub sama kulukaks kui kohene uue ost...ring sai täis vist:)