Saab 9-5 mootori ümber ehitus

Vasta
janval

Tervist kõigile.Küsimus kas keegi on ka 2,3 t 125 kw ringi ehitanud aeroks.Kas piisab ainult turbo vahetusest ja softi ringi progemisest,pidurid ka vist suuremad.Endal käsil nagu mootori täielikum remont.Kõige pealt läks sid-kasset,siis veepump,ketivahetus ka tulemas ,puksid ka vaja vahetada.Ütleme et korralik summa läheb. Ehk keegi oskab nõu anda.Tänud ette.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Kõik on võimalik ... Jupats siin kimab mitsu turboga ringi ... Konkreetselt mootorit ei ehita küll keegi ümber tavaliselt.. ;)
Kasutaja avatar
tripp

Mul on ka vahetatud vurr, soft ja sidur äkilisemate vastu. Küünlad tuleb ka Aero omad panna. Hetkel muud ei meenu
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
Kasutaja avatar
kalamees

Aero puhul jah esipidurid suuremad, selle tõttu ei saa aerole alla kruvida väiksemaid kui 16" velgi. Kui tegu automaat kastiga, siis Aerol on see samuti teine. Rohkem ei oska öelda, samas ei ole ka eriline spetsialist.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Mul vedelevad täiesti uued Aero piduri sadulad, võiks täitsa ära müüa. Seisavad teised niisama.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Ega seal otseselt midagi ümber ehitada polegi. Turbo, ajusoft ning veermik on ainukesed märkimisväärsed erinevused. Automaatkasti erinevused on ka olemas, kuid mitte kõigil aastakäikudel.

Reeglina oodatakse ära turbo(GT17) surm, pannakse peale mitsu turbo(TD04HL) ning vahetatakse ära soft. Mitsu turbo maksab kusagil 15k+ ringis, softi saad kätte kasutaja Sebastian käest. Samuti võid ka minu poole pöörduda, kui midagi spetsiifilist meeles mõlgub.
avelito

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Mul vedelevad täiesti uued Aero piduri sadulad, võiks täitsa ära müüa. Seisavad teised niisama.

Kas need on need, mis sa minu käest kunagi said w. Sorry offtopicu pärast.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Jees, need samad jah. Tule järgi või muidu ... :P
AntonG

Algselt postitas: Jupats
Ega seal otseselt midagi ümber ehitada polegi. Turbo, ajusoft ning veermik on ainukesed märkimisväärsed erinevused. Automaatkasti erinevused on ka olemas, kuid mitte kõigil aastakäikudel.

Reeglina oodatakse ära turbo(GT17) surm, pannakse peale mitsu turbo(TD04HL) ning vahetatakse ära soft. Mitsu turbo maksab kusagil 15k+ ringis, softi saad kätte kasutaja Sebastian käest. Samuti võid ka minu poole pöörduda, kui midagi spetsiifilist meeles mõlgub.

Mitsu turbo saab leida ka 7k eest , kas näiteks siin:

525USD+75USD transport

või siin 9k eest

454 GBP+40 GPB transport
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kui üle lombi osta, siis lisandub tolli poolt mõnuga makse veel...;) Ses suhtes on UK-st parem osta.

Lisaks tuleb muretseda õli ja jahutusvedelikud torud, mis ei maksa ka mitte vähe. Ma usun, et Jupats mõtles selle 15k juures ikka täiskomplekti, torud ja värgid...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
AntonG

jaaah, tollimaksud ikka . arvan et umbes 1000 EEK juurde. See teine link ei ole Uk-st , aga Jaapanist. See on lihtsalt briti ebay-l asub.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: AntonG
See teine link ei ole Uk-st , aga Jaapanist. See on lihtsalt briti ebay-l asub.
Kui neil UK-s ladu on ja sealt saadavad, siis EU sisene ja makse ei tule..;) Jaapanist muidugi tuleb...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
dete

AntonG

Sealt on jah, terve komplekt 10,490 SEK , juurde tuleks transport ( umbes 500 SEK) Tulebki see 15 000EEK kokku:)

http://www.speedparts.se/images/prod/turbo/59,2220.jpg
Kasutaja avatar
owl
Captain Slow

Kui piirduda natuke vanema -06 aerol peal oleva mitsuga siis saab ka odavamalt. Turbosse sisse tuleva õhu toru ei pea siis vahetama.

Kui üldse speedpartsi lehelt hindu vaadata, siis ei saa mina aru miks katkise garreti asemel uue garreti peaks panema.

Aga eks igaühele oma :drive:

Kindlasti tasub aga enne tellimist ka kohalikelt asutustelt hindu küsida.
There ain't no way but the hard way. Get used to it.
janval

Ega ise ka ei tahtnud seda asja ette võtta aga juhuste kokku langevuste tõttu pean tegema.Sest mootor laiali võetud,tahaks vahetada rõngad ,klapisääre tihendid ,Puksid ,rooliotsad ,ploki lihvimine jne.Mõte nagu oleks teha aeroks,et hiljem ei tuleks väga palju ringi teha ,ehk kolvid ka teised aga tundub et ei.
On siis ka vahet mitsu ja garreti vahel või ei ?????
Aga tänud teile kõigile ,sain tunduvalt targemaks,kui enne.TÄNUD,TÄNUD.
Kasutaja avatar
MadMan

FPT/HOT Mitsu ja LPT Garretti vahe on see, et esimene puhub oluliselt rohkem ja kannatab veidi rohkem piinamist kui teine. Nii olen ma aru saanud vähemalt.
Kui midagi aretada, siis võib alati veel ägedama turbo panna. Holset, KKK, Garretti kallim ots jne. :P
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: janval
Ega ise ka ei tahtnud seda asja ette võtta aga juhuste kokku langevuste tõttu pean tegema.Sest mootor laiali võetud,tahaks vahetada rõngad ,klapisääre tihendid ,Puksid ,rooliotsad ,ploki lihvimine jne.Mõte nagu oleks teha aeroks,et hiljem ei tuleks väga palju ringi teha ,ehk kolvid ka teised aga tundub et ei.
On siis ka vahet mitsu ja garreti vahel või ei ?????
Aga tänud teile kõigile ,sain tunduvalt targemaks,kui enne.TÄNUD,TÄNUD.
Rõngaste vahetus on tulutu tegevus sellel mootoritüübil,kuna kurjajuureks on "ovaalseks "kuluvad kolvid.
Mida pead silmas "ploki lihvimisega"?
Joonhoonimist eestis ei teostata,ploki sirgestamist samuti mitte.
Vasta