overspeed kirjutas: ↑T Aug 02, 2016 16:56
Sai üksjagu "ragistatud" nende kojameeste mootoritega.
Vötsin aga uuesti lahti.
...
Pistikuid valesti ühendada auto külge ei saa.
...
Olingi punased hammakad eelmisest korrast vahetusse eksklikult ajand. Panin nad öigetesse korpustesse ja toimivad mölemad kenasti ja öieti.
...
Arvasin, et olin kuidagit kogemata sassi ajanud, kuid tegelt ei ajand ikkagit sassi. Ja ausalt öeldes, päris ideaalselt nad ikkagit ei töötanud.
Pikemalt siis uuesti asjast:
Peale mitmekordset lahtivöttu ja testimist sain esilaternate kojamehed tööle. Ideaalne aga köik polnud.
- Vasem kojamees käima minnes tegi 1 kraadi veel seisupunktist allapoole ning siis läks oma topeltringile. Tööd see ei segand ja ajasin asja kokkupanemise vea kaela.
- Parmapoolne aga ei tahtnud mitte seisma jääda. Hoog oli tal nii suur, et löpetuspunktis tegi aga kontaktile uue kliki ja läks uuele ringile. Kuna otsapunktides on hoovastikul too plast-amortisaator, mille vasta ta höörub, möeldud hoo aeglustamiseks, siis kahtlustasin et olen selle liialt libedaks määrinud ja nüüd ei vöta piisavalt hoogu maha. Kui kojamees piisavalt kaua kuivalt nühkis, siis hooga aeglustus ning ta jäi löpuks seisma.
Hiljuti sai tehtud pikem söit ida-Eestisse ning ilm oli just selline, kus esilaternate kojameestest meeltröömustav kasu oli. Häiris aga pisut see, et parempoolne seisma jääda ei tahtnud. Kuna vihma tibutas ka, siis oli tükk nühkimist tal, ennem kui seiskus oma kohal (pimedal ajal on ju näha, et ta seal nühib).
Kuna ma oma
Saab 9-3 'l esilaternate kojamehed eemaldasin, siis oli mul nüüd tagavara.
Lähemalt uurides: esilaternate kojameeste mootorid on 9-5'l ja 9-3'l samad. Erinav on kinnitus kere külge ja väljundvölli pikkus.
Kuna aga kinnituskruvid mootori ja raami ühendamiseks on liialt vigased, siis raame ma lahti ei saanud et mootoreid omavahel vahetada, pistikud klapivad.
Panin 9-3'e mootori 9-5'e pistikusse (parem-poolne) ning toimis kenast ja öieti.
Vötsin siis ettevaatlikult 9-3 kojamehe reduktori lahti ja mida ma näen: Kui korpuse peal on täht R, siis seesoleval hammakal on täht L ... did Bosch mess them up ?
Nüüd saan aru, miks on kood ja täht korpusele sisse sulatatud hiljem, mitte aga tehasepoolt prinditud. Ennem ei osand sellele tähelepanu ja möttepöhjust pöörata.
Kontrollisin ka teise poole mootori ... korpus L ja hammakas sees R.
Vahetasin taas 9-5'e kojameeste reduktroitel punased hammakad ning teades ka täpselt, mis asendis hammakad tagasi panna, töötavad mölemad nüüd ideaalselt. Ei ole enam mingit 1-kraadist surnud punkti körvalhälvet ja jäävad kenasti öiges kohas seisma ka ilma kojamehe varreta (koormuseta).
Vot selline tähelepanek !

- uuesti 001.jpg (273.96 KiB) Vaadatud 10166 korda

- uuesti 002.jpg (313.82 KiB) Vaadatud 10166 korda

- uuesti 003.jpg (339.93 KiB) Vaadatud 10166 korda

- uuesti 004.jpg (185.1 KiB) Vaadatud 10166 korda