SAAB 900 T Sensonic, 1996, Hensmen (MÜÜDUD)

Hensmen

Sain siis eila õhta oma kapsaaeda (loodetavasti mitte kivi, vaid) ühe 900 T. Lühidalt: 3 ust, nahktoolid-kangid-rool ja terve hunnik nuppe-lüliteid armatuuris. Ja TURBO:evil: Lisaks veel miskine piraadi käiguvahetamismehhanism, sensatsioonik või mis ta nüüd oligi, et ei peaks puujalaga sidurit tallama. ;)
Pilte, kui vaja, lisan siis kui olen nad kuskile üles saanud.
Tauno
Ahjaa, seda ka veel, et polegi vist kunagi varem oodanud nii innukalt esmaspäeva, et hommikul linna sõita:drive:!
napoleon
Auto:

Leidiski uue omaniku:) Muretuid kilomeetreid.
Algselt postitas: Hensmen
Lisaks veel miskine piraadi käiguvahetamismehhanism, sensatsioonik või mis ta nüüd oligi, et ei peaks puujalaga sidurit tallama. ;)

Selle sensatsiooniku võiks kohe kuhugi kogutud pärlite hulka panna:D (õige kirjapilt on sensonic)
Hensmen

Pilt
Hensmen

Algselt postitas: napoleon
Leidiski uue omaniku:) Muretuid kilomeetreid.

Selle sensatsiooniku võiks kohe kuhugi kogutud pärlite hulka panna:D (õige kirjapilt on sensonic)

No aga see on tabavam väljend ju kah, vähemalt 96' vast oli.
napoleon
Auto:

On vist siiani... nimelt sellist käiguvahetust Saab ainult turboga NG900-l ongi kasutanud. Naised saunas rääkisid, et mõnel A-klassi MB-l pidavat midagi sarnast olema, aga sellest ei oska täpsemalt rääkida.
roomlane

Pilt
Sa vahi, ongi täitsa pilt näha kah:)
Käisid Ivometsa juures pildistamas?
55581286
Hensmen

Veel parem, tema ise pildistas kah:P
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Kas napoleonil läks minu müüdud sensonicu kama ka tarvis või pärandasid selle autoga kaasa?
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

see kama käib autoga kaasa.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Hensmen

Mul pagassis on miski kast, mis pidavat sensonicu juppe sisaldama, pole veel väljagi jõudnud tõsta. Wilddog kas sa aju rikke tõttu sensonicu välja vajetasid?
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Aju sai parandatud(viimati töötas), actuator peaks olema korras. Mul andis viimasena saba käigukangi positsiooni andur, mis asub kasti küljes. Murdus anduri liikuva hoova küljest tükk ära (tõenäoliselt vanusest). Andur maksab ca 10k uuena, Conversion suures laastus maksab koos töö rahaga 15k kanti.
napoleon
Auto:

Sensonicu kohta veel teadmiseks, et sisuliselt on see manuaalkast ja tavaline sidur, piltlikult sensonic vajutab sidurit sinu eest. Ehk siis ummikus või foori taga seistes on soovitav käik välja võtta, kuna samuti nagu tavalisegi siduriga käik sees seismine survelaagrile ei meeldi.
Teine asi - kui sidur hakkab libisema või armatuuris süttib check ACS tuluke, siis tuleb auto kohe remonti viia. Mina selle vea tegin, et sõitsin edasi ja see lõbu läks maksma pea 10K, kuna survelaager läks katki ja lõhkus ka hulga muid juppe, mille vahetamisest muidu oleks tõenäoliselt pääsenud.

EDIT: check ACS puhul on siiski üks erand - kui talvel kinni jääd ja pikemalt ukerdad, siis arvab sensonicu aju samuti, et midagi valesti on... sel juhul pole siiski vaja remonti tormata, kui check ACS mõnda aega peale hangest väljasaamist ära kustub.
Hensmen

Palju mootorisse õli sisse läheb:?
Peab õlivahetuse lähemal ajal ära tegema.
napoleon
Auto:

Said ju suurema osa hooldusarveid kaasa, vaata nende pealt, palju pandud on. Enamasti läheb koos õliga vahetusse ka salongi filter, iga teise vahetusega õlifilter jne. Kui rahakott võimaldab, on lihtsam näiteks Carringust hoolduse nimelist teenust osta, siis tehakse kõik, mis hoolduse käigus teha on vaja.
Kasutaja avatar
vallikas

Said ju suurema osa hooldusarveid kaasa, vaata nende pealt, palju pandud on. Enamasti läheb koos õliga vahetusse ka salongi filter, iga teise vahetusega õlifilter jne.

Iga teise vahetusega bensiinifilter, tahtsid öelda? Õlifilter ikka koos õliga vahetatakse ju või ei, ega ma mingi autospets ei ole muidugi :D
Hensmen

Kui rahakott võimaldab, on lihtsam näiteks Carringust hoolduse nimelist teenust osta, siis tehakse kõik, mis hoolduse käigus teha on vaja.
Milleks maksta selle eest teistele, kui saan ise sama töö ära teha ainult materjali kuluga. Ja kui tõstuki peale saab, siis eriti easy. Eks ma uuri neid arveid(kogemus näitab, et need pole alati väga täpsed siiski)
napoleon
Auto:

ups, mõtlesin õhufiltrit:D Kütusefiltrit vist nii tihti vahetama ei pea... vähemalt siis, kui õli iga 10 või max 15kkm tagant vahetada.
suur

Said ju suurema osa hooldusarveid kaasa, vaata nende pealt, palju pandud on. Enamasti läheb koos õliga vahetusse ka salongi filter, iga teise vahetusega õlifilter jne. Kui rahakott võimaldab, on lihtsam näiteks Carringust hoolduse nimelist teenust osta, siis tehakse kõik, mis hoolduse käigus teha on vaja.
Tegelikult siiski vastupidi. Iga õlivahetusega ka õlifilter ja iga teine vahetus õhufilter (mootori õhu siis).

Salongiõhufiltrit võiks ka vahetada, aga selle vahetus sõltub ka sõidutingimustest. Õigemini sõidutee tingimustest. Kui on näiteks palju kruusateedel kulgemist, siis tuleb üsna tihedalt vahetada.

EDIT: tonnil on salongifiltri ametlik välp 40 000 km, NGst ei tea ma kahjuks eriti palju:(
napoleon
Auto:

Milleks maksta selle eest teistele, kui saan ise sama töö ära teha ainult materjali kuluga. Ja kui tõstuki peale saab, siis eriti easy. Eks ma uuri neid arveid(kogemus näitab, et need pole alati väga täpsed siiski)

Kui aega ja võimalust on, siis miks mitte. Kuskil hooldusraamatuga koosolevatest paberitest leiad ka info, mida mis kilomeetrite tagant vahetama peab. Kuna ma ise eriline automehaanik pole ja huvi selleks saada samuti puudub, siis olen jätnud need asjad spetsialistide hooleks.

PS. hoolduse käigus oleks soovitav ka DI krytox-ga määrida, see on Saabil õrn koht ja kui sureb, siis tähendab väljaminekut 4-5k. Pane foorumis otsingusse krytox, siis leiad rohkem infot, mis/kus/miks.

Edit: filtritega pidasin õlifiltrit nii elementaarseks, et ei pidanud vajalikuks eraldi ära märkida.
napoleon
Auto:

Algselt postitas: suur
Salongiõhufiltrit võiks ka vahetada, aga selle vahetus sõltub ka sõidutingimustest. Õigemini sõidutee tingimustest. Kui on näiteks palju kruusateedel kulgemist, siis tuleb üsna tihedalt vahetada.

Kas see salongifilter mitte aktiivsöega pole... et tolmu filtreerimine on küll üks tema funktsioone kuid neutraliseerib ka tossava diisli järel sõites hulga kahjulikke gaase jms. AFAIK on tehase poolt ettenähtud vahetusvälp 15kkm ja minul see ka iga hooldusega vahetati... kuna hind polnud ehmatav, siis ei hakanud uurima, kas kuidagi muudmoodi ka saaks, endal ju ka parem tunne kui tead, et kõik mis hooldusega tegema peab, on tehtud:)
roomlane

Algselt postitas: suur

Kas see salongifilter mitte aktiivsöega pole... et tolmu filtreerimine on küll üks tema funktsioone kuid neutraliseerib ka tossava diisli järel sõites hulga kahjulikke gaase jms. AFAIK on tehase poolt ettenähtud vahetusvälp 15kkm ja minul see ka iga hooldusega vahetati... kuna hind polnud ehmatav, siis ei hakanud uurima, kas kuidagi muudmoodi ka saaks, endal ju ka parem tunne kui tead, et kõik mis hooldusega tegema peab, on tehtud:)

NG-l tavaliselt salongiõhu filter papist, aga söefiltrit on ka jah võimalik tellida.
55581286
napoleon
Auto:

Algselt postitas: roomlane
NG-l tavaliselt salongiõhu filter papist, aga söefiltrit on ka jah võimalik tellida.

Kisub juba väga OT-ks, aga arvel olev rida nagu viitaks söefiltrile, eraldi ma seda ei tellinud/küsinud ja hind on samuti mõistlik.

Lisatud failid
roomlane

Algselt postitas: roomlane

Kisub juba väga OT-ks, aga arvel olev rida nagu viitaks söefiltrile, eraldi ma seda ei tellinud/küsinud ja hind on samuti mõistlik.

OT jah :) Mu NG900-le ega OG 9-3-le pole kordagi söefiltrit pandud. Olen vist vales kohas hoolduses käinud või siis valitakse filter vastavalt sellele, mis enne sees oli?
55581286
Hensmen

Igatahes, täna sai ära tehtud õlivahetus. Vast nüüd mootori ja turbo enesetunne ka parem:) Õlifilter oli meeldivalt kättesaadavas kohas, aga õlipunn iseäralikult väikse mõõduga(13).
Tekkis selline küsimus, et kas ainult sensonicul hakkab käsipidurit sõidu ajal tõmmates piiksuma(üsna ähvardavalt) või teistel ka? Kui mitte, kas ta annab miskit signaali ka sidurdamisele, mille pärast ei tohiks käsipiduriga külge ette võtta?
Hensmen

Kas võib siis (Raadil) käsipidurit katsetada? Maru ohtlikult vilgub ja häälitseb..:wtf: Või on see ainult selleks, et sõidu ajaks peale ei jääks käsipidur.
Vasta