Ostsin auto Tartu ühest autoaiast (reklaami ei tee) 2016 juunikuus. Maksis auto 4000 eurot, välimus on tegelikult kena, sisu hästi hoitud. Automaat, diisel. Väidetavalt vaadati auto üle ja kõik oli korras. Jutt on selline, et toodud on auto Šveitsist, hooldusraamat anti kaasa. Kui seal templid on õiged, siis korralikult seda täidetud ei ole. Hooldusraamatul olev inimene tundub päriselt ka eksisteerivat. Kohe alguses ei töötanud juhipoolne peegel, selle vahetas autoaed oma kuludega ära.
2016 juuni auto ostmine;
2016 juuli läks mootorituli põlema. Tuli välja, et eelsüüteküünlad on vaja välja vahetada. Samas tuli välja, et ka kõik piduriklotsid on vaja koheselt välja vahetada. Avastati ka vead esisillal ja tagasillal, lisaks üks katkine puks;
2016 august lasin sillad korda teha, puks vahetatud, rooliotsad vahetatud;
2016 september läks sama puks katki, vahetasin uuesti;
2016 oktoober lakkas parempoolne esituli töötamast, näitas "dipped beam failure". Vahetasin pirni, ei aidanud. Kohalik remonditöökoda ütles, et tuleblokk on katki, aga ei tea miks. Viisin Jõhvi esindusse auto. Sealt öeldi, et tuleblokis on vesi. Samas tuli välja, et diagnostikat ei saa teha, kuna "autol on 2 vin-koodi" ja nad ei saa süsteemi, kuna küsib teist vin-koodi ja see pole teada ning ainult VM Tallinnas saab asjaga tegeleda. VM ütles, et autol ei saa 2 vin-koodi olla, ilmselt on mõnele elektroonika varuosale jäänud teise auto kood;
2016 november vahetasin tulebloki ära;
2017 jaanuari esimene päev. Jälle näitab samal tulel "dipped beam failure". Pirn töötab vahepeal ja siis jälle mitte. Kirjutasin VM-i, et tahan diagnostikaks aega. Vastasid, et proovi pirni vahetada. Mina omakorda vastu, et ma ei osta uut xenoni pirni 80 euro eest selleks, et ma juba tean, et asi pole pirnis. Kirjutasid vastu, et ei, mine ikka lase testi teha tulele;
2017 jaanuari kolmas päev ei käi enam juhipoolne peegel kokku. Kirjutasin VM-i uuesti, sain aja 06.01.2017;
2017 jaanuari viies päev auto ei läinud enam käima. Väljas on -14 ka, ilmselt asi vanas akus, ei hakanud üldse vedama. Pean auto kuidagi homme teenindusse saama. Samas on käivitus 80% ajast liiga pikk olnud. Võib-olla on asi starteris. Võib-olla elab mu autos hoopis kratt, kes seda lõhub.
Usute, et mul on kopp nii kohutavalt ees?
Positiivsel noodil nimetan heade asjadena väga hea mineku, kui gaasi anda, siis läheb korralikult. Sisu on tõesti hästi hoitud. Kütusekulu on keskmiselt 6,2. Ühe korra näitas maanteel isegi 5,7.
Kuni järgmise töökoja külastuseni...