SoS kirjutas: ↑E Sept 09, 2024 19:51
Lõpuks ometi ka mingi lihtne edulugu nende lõputute "väljakutsete" vahele
Tahan märkida seda, et need "väljakutsed" on tingitud mitmetest avariidest või õigemini nö. taastajate pühendumusest mitte teha avariijärgset remonti korralikult. Peaasi et saab kiirelt mingi raha veel väikese vaevaga kätte

Ju siis enne mind Eestis veel vead tunda ei andud aga remontimise rõõm jäi lõpuks mulle

Kui need välja arvata, siis on praegune 9-5 siiani olnud mu kõige murevabam auto.
13piisab kirjutas: ↑E Sept 09, 2024 23:47
Kuna teema värskelt postitusi saanud, siis midagi toredat ja mõistlikku ka kohalikust autoajakirjandusest:
https://auto.geenius.ee/eksklusiiv/kasu ... -rootsist/
2.8 XWD ei ole aga tulevikus klassika vaid juba nüüd. Ma jätsin 10a tagasi ülalpidamis-skepsise (a la et kui vahekast vms eeldatavalt unikaalne alla annab, mis siis peale hakata) pärast 20k eur eest Valgas või Võrus pakutud punase isendi ostmata ja ega taolist enam odavamalt saa. Ilmselt ei saa punast üldse, kuna palju neid üldse tehti... Niiet pidanuks ikka ära võtma - jänes šampust ei joo ja eriliste autodega ei sõida
Igatahes edu veelkord selle maruerilise masinaga ning edu nende (Saabi) inseneride kirumisel, kes mehaanikut vihkasid. Nad olid juba 0G ajal Saabi palgal, aga kuna eestlase suurim rõõm on kahjurõõm, siis on õnneks mitte väga kaua
Proovin kõik tehtu siia teemasse kirja panna, et oleks nagu päevik või nii. Polegi ammu midagi postitanud. Peamiselt talla ja kalla auto
Mulle 9-5NG aero disain väga meeldib ja Galacier Silver on väga ilus värv. Sellise varustusega autot naljalt ei leia ja seepärast ma pidin ta ära ostma. Kindlasti pidi olema 9-5 xwd sest 9-3 xwd-lt esiveolise peale ei tahtnud liikuda. Kuigi xwd oleks lumes ideaalne, ei raatsi kuidagi Eesti talvises soolalahuses sõita. Vedrustuse osas olen täheldanud, et 20" veljega 9-5 on mugavam kui nt 9-3 18" veljega. Kuigi jah, vedrustus on 9-5l pigem jäigemapoolne. Eks madaldusvedrud anna ka sinna lisa. Pehmemaks teeb DriveSense comfort reziimis. Tavaseades on 2.8 tehase poolt üsna ära piiratud. Et saada selle auto väärilist jõudlust, tuleb mõningaid täiendusi paratamatult teha. Kõige suurem pidur on lootusetult aegunud aeglane käigukast. Sportreziimis manuaalseslt vahetades on siiski võimalik omajagu paremaid tulemusi saavutada. Ideaal oleks VAG-i DSG kastile vahetus aga selle töö hind pole mitte odav. Taskukohasem oleks manuaalkägukasti paigaldus. Sisu on GM-i plastmass aga kui kunstnahk ja polstrid puhtad ning hooldatud, siis pole väga vigagi. Õnneks on ka siin võimalusi parendamiseks
Kui see mudel välja tuli, oli see lennujaamas välja pandud. Mõtlesin, et kunagi on mul ka selline auto. Umbes 10 aasta pärast ongi. Praegu on seal vist mingid ilmetud kiad, mis kuidagi emotsioone ei tekita.
Ühesõnaga tegemist jätkub aga muidu hakkaks igav ka

Rootslaste silmis olen juba päris hea töö ära teinud. Tänavusel Saabifestivalil Trollhättanis poldud kiitustega kitsid

Olen ilmselt õigel teel ja püüan anda oma parima!