Lumi maas 2008/2009

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Borat

http://www.ilmajaam.ee/?id=51265

pilt nr 6 siis

kena Saab
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

Kodus - viimased paar tundi :)

Lisatud failid
Platinum

Pilt
Estonia lähedal jamati ühe murdunud puuga, et too autodele peale ei kukuks.

Pilt

Pilt
Kesklinn

Pilt
Külmarohi

Pilt
Aga muidu on lahe ilm :):head:
que

jõudsin just Tartust ..pole sellist ilma veel näinud :mad: :mad:
eesoleva autole sõiti ette, vaene auto sõitis üle teekeskosa ja vastu metalläärt :mad:
rahvas puhastas massiliselt teeääres kojamehi ja akent ka mina :D.. kuna need lihtsalt külmusid ja enam ei töödanud..
kiirus oli 50-60 ringis max
viite autot nägime kraavis..
nüüd tervelt kodus :drink:
Everyday Regular SAAB guy!
iisak

Algselt postitas: Ryhkija
Liivalaias seisis üks 9-5 ohutulede vilkudes
See oli seal kasutaja Eston21 liikur. Minu teada peaks ta elama seal:facts:
Eeldatavasti ei suutnud ta lihtsalt läbi valli maja ette suruda...
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
svenska

Tavapäraseks muutunud pühapäevane sõit Muuga - Nõmme ujula oli tänasel päeval omamoodi elamus! Lahe!
Ja avariitulesid sai vägagi palju nähtud, ja enamus rekkasid olid liikumatuses, maasturimehed olid suht õnnelikud...
Vaene naabrimees-bussijuht valmistab ennast et sõita öisele reisile Tallinn - Peterburi... Ei kadesta talle.
Henrik

Kaevasin viimane poolteist tundi ka enda masinat lume alt välja.....parklast välja ei õnnestunud ikka saada. Homme vist jala tööle minek.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Homme on hea kui maja ukse(d) suudate kambakesi lahti lükata:D
Eleri

Mina võtsin GM teise toodangu (Opel Combo 1,7TD) ja läksin Viimsit avastama. Sahaks oli esipamper ja teeäärteks meenutus et siin kuskil peaks olema tee.
Enamus ajast ma ei sõitnud vaid lendlesin, tunne oli väga õhuline igatahes:D

Lahe ma armastan lund.
Kahju vaid, et lumi juba siuke lumememme materjal on, ometi auto näitas -1,5
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
kasparius
Overboost addict

Rapla- Tallinn täpselt 2h. Jõudsin KOJU. Märjamaa kaudu Pärnu mnt-d pidi. huhh
17" naastrehv ja audi esivedu näitasid ennast väga heast küljest.:head:

IISak, kas sa kütad tõesti kapiga mööda linna ringi?
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Sai kah siis sõidetud ja mõned (telefoni)pildid tehtud. Peale koju jõudmist kühveldasin poolteist tundi autole kohta tühjaks ja natuke kõnniteed. Lund pole kuhugi panna..:P

EDIT: tegelikult ma ilmselt lähen varsti teen ühe tiiru veel..:P
EDIT2: ikka vist ei lähe, kere on nii kange lumerookimisest, et kohe on ....
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
mihkeltt

mulle jääb üha rohkem mulje, et päästeamet peaks keelavate teadete asemel uudistes levitama teadet - "minge kõik välja vaatama kui igav ilm on", mitte "ärge keegi välja minge, sest väljas on ulme ilm ja võite puuga pähe saada". kuidas saab välja minemata jätta kui loed ajalehest seda teist pealkirja?:)
S9K
Leidur Leo

Oma tänava lumeolukord. Linna jõuan homme.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
suvekas

Panin ka täna oma 9-5 le talvepapud alla, oli vist ka viimane aeg:). Meil siin peipsi ääres juba 4tundi ilma elektrita ja mobiilimastid annavad ka järjest juba otsi, levi tuleb juba 60 km. kauguselt kuigi lähim mast on 5km. Kõu internet igatahes veel toimib.
Kõige hullem, et pean hakkama hommikul kella nelja paiku Tallinna poole pressima, ei tea kas selleks ajaks on teed nii puhtaks lükatud, et pääseks läbi aga eks seda ole näha ja raskused on selleks, et neid võita:)
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
roomlane

Asusin 13 paiku Tallinnast Tartusse teele. 5+ tundi ja nagu naksti kodus.

Enen Koset oli kuust vastassuuna kinni pannud. Põltsamaa lähistel oli Taisto buss kummuli ning Politsei, päästeamet kohal + reguleerija. Kiirus 90...20 km/h. Keskmine kiirus 50 kanti vist, väike Kükita peatus oli ka.

4 ajal läks pimedaks, siis sai küll vaid andurite järgi sõidetud. Nähtvaus mõnikümmend meetrit. Täistuledega polnud midagi teha, sein kogu aeg ees. Laevast alates oli tee lahti lükkamata, roopad vaid sees.

Nüüd kaevasin kodus klassiku lume alt välja ja tõin läpakaga tööle, saab homme kelguga lasteaeda ja tööle minna.

Lisatud failid
55581286
roomlane

Oot, sul polegi sadanud?
Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Oma tänava lumeolukord. Linna jõuan homme.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
55581286
S9K
Leidur Leo

Ikka on, aga enamjaolt tuiskab. So sad so bad :P
Kasutaja avatar
Thom

Mina suutsin täna rooliotsa kõveraks sõita ja "stability system failure, contact service" koguaeg ees. :wall:

Lumi, tore lumi;)
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

13.30 Tallinnast Kuressaare poole läinud buss istub siiani Virtsus. (Ilmselt siis ka kõik järgmised)Praamid ei sõida. Inimesed ööbivad bussis. Järgmine lootuskiir hommikul kell 05.00. Parved Viire ja Regula on Kuivastus. Saare poolt tulijatel lubati ka praamil ööbida.
teager

Algselt postitas: maxuud
Aga 4vedu mehed nautisid küll seda milleks nende sõiduriistad võimelised on, ei peatanud neid vaalud jne., mindi kasvõi risti läbi kui vaja oli.

Ohh, ka neil on piirid. Kaevasime 6 mehega hoovi eest üht Touaregi kolmveerand tundi välja, kuna vaalud on nii suured juba, et ta sõitis end põhja peale kinni :D

EDIT: Postimees.ee lehelt leidsin sellise pildi:

Pilt

terv, teager
flood
Auto:

kell 13 sõitsin tartu kesklinna Tiigi tänavale, probleeme polnud, 2h pärast hakkasin ära sõitma, aga tuisk oli oma töö teinud.

aega läks 2h kui sealt tänaval tlöpuks välja keerasin. Proovis vahepeal aidata üks noormees, kelle peale 15minutit ära lasin, hiljem, tuli teine abivalmis meesterahvas appi, kui ma juba üle 30 minuti olin veel kaevanud kõrval majast välja kaubeldud lumelabidaga. Üks kolmveerand tunnipärast tuli körvalmaja trepikojast välja kolmas kangelane , kes ajas oma off road pajerole hääled sisse, aga vastumäge tõmmates ei tulnud ka selline maastur toime. Lõpuks õnnestus siiski lükates ja jõnksutades auto liikvele saada. kokkuvõtes oli tore üke 2h rabelemine:P

Suur tänu abistajatele ja proovin ka ise teistele abiks olla.

Üks on kindel, masinasse tuleb labidale koht leida :)
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kui ma päeval sõitu läksin, siis viskasin ka labida pagassi... läkski vaja, nii teistel, kui omal..:) Stroomi ranna lähedal aitasin ühe mehe lahti kaevata ja pärast Pirital suutsin kehva nähtavuse tõttu hange ronida. Ülejäänud plats oli puhtaks puhutud ja ühes otsas oli hang, sinna ma muidugi suutsingi end istutada. Korralikult põhja peale. Kraapisin ja kaevasin, lõpuks tuli ikka üks lähedale sattunud džiibimees appi paluda..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
KT100
Saabiklubi liige

Raplas on anarhia, peamagistraalil võib ka kinni jääda :drink:
Kasutaja avatar
Meka

Ma pean küll selle Winter režiimi ees mütsi maha võtma, sest aitas see mind täna kõvasti, kuigi korraks pidin ka labida appi võtma, aga seda ka sellepärast, et ei tahtnud naaber-autot ära rihtida. Huvitav seik ka: Läksin Lõunakeskusesse ja Riia ringil ei suutnud üks Subaru mees ära oodata, millal ma ringil liikujatel ära lasen sõita ja tema otsustas, siis teise rea kaudu minu ette süstida, aga võta näpust, loll pea on ihu nuhtlus, kutt ei tulnud oma nelikveolise taltsutamisega toime ning paar võbelust vasakule ja paremale- oligi lõpp lumevallis--
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

Algselt postitas: Homersimpson
... Saare poolt tulijatel lubati ka praamil ööbida.
Hiiumaa praami peale küll ööbima ei lubatud.
Aga tegin isegi täna ühe tln-trt otsa 5h. Vaheapeal sain ka õpilasi täis õppesõidu auto taga sõita :D tea kas läksid ruttu libedasõitu tegema :drive:
Kojamehed jäätusid koguaeg ära ja ega igalpool ei saanud puhastamiseks seisma ka jääda, noh oleks, aga siis oleks seal teisipäevani olnud kuni lumi ära sulaks, nii et sai sõidetud nagu tankiga väikesest 3cm ribast väja piiludes, mida kojamees suutis veel puhtaks lükata.
Pärast käisin veel nõost ka läbi, v noh üritasin, aga valga maantee oli justkui 5 aastat hooldamata kruusatee - lumi oli nii treppi sõidetud või oli sealt miskine poolearuline sahk üle sõitnud nii et 30km/h tahtis auto ära lammutada :freak: mõtlesin veel, et kas sõidan esimesest tee otsast sisse või teisest. Õnneks tegi selle otsuse minu eest ära ees sõitev auto, kes üritas pimedas sinna teeotsa sisse keerata - käis kerge pahhh ja auto istus vööni lükkamata lumes

Minu hääl sellele, kes lubab järgnevad 3 kuud tänast ilma:headbang:
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Vasta