Tere taas üle pikka aja siinsele saabirahvale. Et kõik saaks selgeks tuleks alustada kenasti algusest. Mina nakatusin saabi pisikusse kuskil 2003, 2004 aastal kui mu üks hea sõber omas 9-5-te. Saanud sellega sõita ja tuvust teha nii seest kui väljast hakkas see auto ikka järjest rohkem ja rohkem meeldima. Sellel momendil oli see auto minu jaoks ikka ulme kallis ja ülejõu käiv kuid ometigi suurenes soov omalegi Saab soetada. Millele minu hammas peale hakkas oli Saab 9000 95a. 125kw manuaal. Sellega mõned aastad sõitnud õnnestus mul Rootsist turuhinnast sootsamalt soetada 9-5 99a. 125kw, automaat jne. Mitte et 9000-del miskit häda oleks olnud, lihtsalt loomulik asjade kulg ja soov soetada ikka uuem ja parem, ilusam. Saab 9-5 osutus aga nii heaks autoks minu jaoks et sõitsin sellega lausa 7.5 aastat. Oleks isegi ehk veelgi sõitnud aga tekkis soov siiski ökonoomsema auto järgi. Ja nii ma siis libastusin.

Sai ostetud skoda octacia 1.6 diisel 2010 aasta. Iseenesest polnud ju paha auto, üliökonoomne ja puha kuid ausalt öeldes sellega asi ka piirduski. Osutus minu jaoks TÄIESTI emotsioonituks autoks. Ühe aasta suutsin sellega ära sõita ja õnnestus skoda maha müüa. Uue auto otsingud viisid mind import autosse kus parasjagu müügis päris korralik Saab 9-5 1.9 diisel 129 kw 2007 aasta ja universaal. Mõtlesin et tühja kah et proovin kas Saab pakub mulle veel midagi. Ja ei pidanud pettuma. Nojaa, tegu küll traktoriga aga mis siis. Kohe kohe saaks universaaliga kolm aastat täis. Õigupoolsest polnud mul otsest plaani autot vahetada. Vahest siiski igavusest vaatasin auto24- ja ja oi oi... Viking motors müüb viimase põlvkonna 9-5-te suht väikse läbisõiduga ja väga hea lisavarustusega. Esimesel võimalusel läksin vaatama ja nii see auto minu omaks saigi. Peab mainima et mul oli siiski ka õnne kuna enne mind oli juba huviline olemas kes pangaga asju ajas kuid lõpuks alt ära hüppas.
Aga autost siis lähemalt. Sõitnud 144 tuhat, päris heade lisadega, alustades navi seadmega, parkimis abiga, rajahoidjaga, ventileeritavad istmed, automaat jne. Mis kõige olulisem, korraliku hooldus ajalooga. Positiivselt üllatas mind mootor ja seda et kui reipalt liigub 118 kw kohta

Täna aga Viking Motorsiga suheldes istmesoenduse teemal tuli välja et see on juba nende poolt chipitud.

See muidugi selgitas nii mõndagi. Hetkel on mulle siiski selgusetu mis tarkvara täpsemalt peal on ja kui palju kw juures peaks olema? Kui kellegil on ehk selle kohta rohkem infot siis võib julgesti jagada. Imelik on see et see kuskilt paberites ega kaasas olevatel tehtud tööde arvetel ei kajastunud??
Aga kindlasti tehtavatest töödest mis plaanin ära teha on toonkile paigaldus, suveks suuremad veljed alla, müraisolatsiooni teha, värviparandusi. Stangel kivitäkked, tagumisel paremal uksel kraaps. Eks jah, värvi tooni üle võiks ju nuriseda see tähendam et oleks võinud olla ükskõik milline mu värv aga mitte see, tumehall. Aga noh, kõikke head ka korraga ei saa

Äkki isegi oleks tore tagurduskaamera juurde monteerida ja võtmeta avamine ja sulgumine. Teoreetiliselt peaks see ju suht lihtne olema, kuna juhtmestik on arvatavasti juba olemas, vajalik ukse link, lingid vajalik programmeerimine ja olemas?? Või ma eksin ?? Kui on kellegil rohkem infot, teadmisi siis olen info eest tänulik.
Ah jaa, ega vist seoses navi ja eesti kaardiga pole midagi positiivset? Foorumis ringi kolades siis erinevaid katsetusi on tehtud et tööle saada kuid tulutult eks ??
Kui kellegil juhtub mingi imeläbi kuskil vedelemas inglis, või saksakeelset manuaali siis oleks väga äge see omale saada. Mul ju belgia auto ja manuaal vist Prantsuse keeles.

Aga praeguseks vist enam vähem kõik. Ehk tulevikus tulevad ka paremad pildid kui see hetkel.
Automaaler. OÜ Timberston (Sikkens, Düna, Lesonal)