Olen jõudnud Saabi perre ning oleks hunnik küsimusi oma saabi kohta, kuna antud mark on minu jaoks põhimõtteliselt uus asi.
Umbes täpselt 10 aastat sõitsin omegatega, vahele mõni üksik bemm. Pidin tegema upgreidi.
Anyway.
Sihuke punane lustikaarik. Pilt küll vähe udune. Jah Opeli veljed on all.
Mõni asi tekitab lisa halle karvu, mõni asi... lihtsalt tahaks teada.
Tegemist siis 2007a. 11 kuu 9-5 unikas. 1,9 diisel 110kw ls 374k
Varustuselt üsna vaene.
Udutled puuduvad. Lüliti sain, kas stange alla vaja lihtsalt udukaid ja juhtmeid või peab kuskilt mingi kaitsme ja relee ka panema?
Lähituled on jube kehvad.... halogeenid ka, isegi olen selle tegelikult rahul et halogeenid, xenonite anturitega tavaliselt jama, aga seda täis süsteemi enam ei retrofiti vist eriti lihtsalt sinna?
Keegi miskit uusi luupe on retrofittinud? Pean siis silmas halogeeni pesadega ikkagi.
Stanges on pesurid, vähemalt katted. Alt vaadates üks pesur vist ka isegi olemas, teisel konkreetselt voolik ripub... kas halogeenide puhul tavaline, või on miski vale stange ette saanud? Vett igastahes ei pritsi.
Käigukangi valgustus mõnikord põleb mõnikod mitte. Kas mingi levinud tüüpviga? Kusjuures winter nupp puudub... mitte et ma seda kasutaks, aga kummaline.
Roolinupud ei põle üldse.. on seal üldse valgustus?
Keegi turvavöö rihma on vahetanud? Omegal sai suht lihtsalt asi aetud.
Draivi peal ristmikul oodates on minu meelest jube vibra sees, R6 pealt tulles suht häiriv.
Käigukast käitub kummaliselt. Katki pole aga.... nö "käiguga pidurdades" kiirus alla 70ne lülitatakse mootor kastist lahti.

Võiks ju rohkem lubada käiguga pidurdada. Saaks ökomaks. Aga täitsa tühipöördeni kukub mootor.
Samas kiirusvahemikus olles muljudes edasi tagasi + ja - nuppe püsikal(sest mingi vänt ees ei suutnud kiirust hoida) iga kord kui lisasin, siis viskas turbiinist lahti ja pöörded ülesse, iga miinus lasi turbiini lahti ja pöörded kukkusid alla. Aga kuna tegemist ainult ühe nupuvajutusega ja kukkumine ainult 1km/h, siis nii kui soovitud kiirus saavutati lülitati turbiin jälle järgi, mis tekitas sõidu aeg sellise jerkimise effekti. Suht totter.
Üldse jube lihtsalt lülitab turbiini lahti. Väga tüütu. Keegi ehk kirjutab uusi tarkvarasid sinna vms.?
Edasi käib hästi, kahtlus et vist chipitud. MPPSiga peaks vist suutma maha lugeda? Keegi loetud faili üle saab vaadata? Mina ei tea sellest mootorist midagi.
Sellel vist peaks DPF ka olema? Kust ma tehase varustuse listi saaskin vaadata vms.? Igastahes mingi hetk viskas musta tagant ühe korra.
Külmast peast on jube uimane ka... Läksin külma mootoriga nö õuealalt tänava peale ja oleks peaaegu avarii teinud. Gaas põhjas ja venitas ilgelt kummi ja siis viimasel hetkel ärkas. Soojana on okei.
Kuskil mingi jahutusvedeliku leke. Auto ostsin siis paisupaak oli kuival. Panin mingi pool liitrit sisse ja tonniga pole veel taseme viga visanud.
Kuskilt käigukasti peal paistis jahutusvedeliku laik ka olema. Mingi tüüpiline koht, kust lekib?
Kas keegi sellele totrale pagasiluugilahendusele ravi teinud? No, krt teed uksed lukust lahti ja selleks, et pagassi lahti saada peab vajutama kas uksel või puldil seda krdi nuppu. Kuidas sihuke jura üldse kasutajatestis läbi sai???
Confort suunatuli... Heli järgi on seal digitaalne juhtimine. Kas on progremse teema? On seda üldse seal võimalik progreda või on tavaline relee ja tuleks VAGI comfort relee külge pookida?
MIngitel hetkedel on tunda läbi rooli, et miskit kolksub. Latt? Kuulda pole midagi ja sõidu aeg okei, aga just siis kui aeglustad ja kohe kiirendad väikesel kiirusel.
Mul muidu üks 05a 2.3 aero aianurgas varuosadeks. Selle latt sobib sinna?
Autol 1 võti. Kas hiina muuk ja eelmise vraki elektroonika/immo vms. saab kohandada minu autole või on see üldse mingi keerulisem teema?
Opelil sain küll kasutatud immokiipe ja elektronikat ümber kirjutada teistele autodele.
Kojamehemootoril on 0 positsioon startides segane. Tahad korraks kojamehi kasutada siis pead kangi nii kaua all hoidma, et ...sihuke 30 kraadi juba kojamehed tõusnud, muidu jäävad keset klaasi seisma. Seisma jääb õiges kohas. Mingi tüüphäda, mida saab lihtsalt parandada, või sobib hoopis 05 a aero mootor sinna.. muidugi ei tea, äkki sellel sama viga.
Vihmasensor... On mingi juhtmestiku valmidus juba olemas või.... oli üldse selline option? Retrofittimine on keeruline?
Tegelt liiga palju ei tahaks sinna panustada. Talve deily ja kaks projekti juba ees, pole kolmandat vaja

Kummagi peegli reguleerimine nupust ei toimi.
Lisaks otsin koeravõrku, pagasi katet ja keskmist peatuge.
Mis tarkvara elektriskeemide ja muu sellise jaoks kasutada? Win xp virtuaali ja OE tarkvara kuskilt piraadilahest?
Aerol vaja nkn mootor+abs teise kere peal käima saada, nii et seda läheks niiehknaa vaja.