ESK Fotokonkurss 2010 / Kalender 2011 - KOMMENTAARID

Pilt on tuhat sõna (ilusad ja huvitavad SAAB'i pildid)
teager

Enne, kui alustame (ja kas üldse alustame?) järgmisel aastal nende projektidega, sooviks teilt kõigilt tagasisidet - kas on soovite üldse (andke enda hääl hääletusel), mida oleks vaja teistmoodi teha, mida saaks paremini teha ja ka kõik muud ettepanekud

Praegused reeglid on lugemiseks siin - Eesti Saabiklubi Fotokonkurss 2009 - REEGLID

Mõningad muudatused, mida tõenäoliselt tuleks teha järgmine aasta:
1. Piltidest. Aktsepteeritakse ainult LANDSCAPE (st. külili) formaadis pilte, et hiljem ei tekiks probleeme piltide sobitamisel kalendrisse
2. Juhul kui mõne pildi autori poolt tuvastatakse sigatsemine (cheatimine - enda pildi ülesupitamine, teiste piltide allapoole hääletamine jne), siis selle autori pildid kõrvaldatakse võistluselt ning autor saab 3 kuuks võistluskeelu.

Lisaks - kas pildi autor peaks kohe olema nähtaval pildi all? Hetkel seda pole, kuna korraldajate arvates on tagatud siis võrdsem hääletamine - samas mõningad autod on rahva seas tuntud - kuigi pildistaja ei pruugi olla auto omanik.

Nüüd vaba mikrofon teile kõigile!

terv, teager
suur

1. Fotokonkurss võiks vaatamata rahva suurele uudishimule olla siiski anonüümne. Ei pea seda probleemiks, kui mõnedel puhkudel aktiivsemad foorumikasutajad "nime ja näo" kokku viivad.

2. Kui pildid kalendrisse jõuavad, siis seal võiks autor siiski pildil küljes olla.

3. Sigatsemise eest ma nii karmilt ei karistaks. Pigem mõtleks hindamissüsteemi ümber. See läheks küll ilmselt keeruliseks, aga hinnata võiks saada ainult registreeritud kasutajad ja oma kontoga näiteks albumilehele sisse logides. Ehk siis mitteanonüümne hindamine päästaks selgelt pettustest.

4. Detsembripiltideks jäi liiga vähe aega. Võibolla võiks uus konkurss olla ajaliselt poolekuuse nihkega olla, et kalendri ilusti õigeks ajaks valmis saaks.
Näiteks jaanuarikuu pildid vahemikul 16.12-15.01, edasi 16.01-15.02... jne.
Kasutaja avatar
vallikas

Esiteks tore, et see arutelu avati.

Minu esialgsed ettepanekud.

1. Hindamine käib pärast fotode esitamist ja mitte jooksvalt.

2. Hindamise süsteem peab olema läbipaistev ja välistada tuleb petturlus. Kuna seda aitaks välistada see, et foto autor iseennast, hinnata ei saa, muutuvaid IP-aadresse kasutada ei tohi iseenda upitamiseks (kaasa arvatud sõpradelt tellitud upitamine) ja teiste mahategemiseks....siis minu arust on vist ainuke lahend, et hääletada saab registreeritud kasutaja, 1 korra ja iseenda esitatud pilti ei saa hinnata. Seejuures tuleb vaadata, ega mingeid libakontosid pole tekkinud hääletamiseks. Teiste foorumlaste mõjutamist kahtlemata välistada ei saa.

3. Kui landscape, kas lubatud võiks olla mingid muud lõigatud mõõdud ka peale 15x10

4. Suurema hulga piltide ja huviliste ning hääletajate saamiseks, võistlema lubada ka pildid, mille kunstiline väärtus või mõni muu aspekt seni "žürii" või konkursikorraldajate ühe isiku arvamuse tõttu on tagasi lükatud. Olgu siis pilt niisugune nagu on, kehv või hea, imelik või misiganes, las osaleb ja kasutajad hindavad.

5. ....või hoopis valida mingi auväärne/sõltumatu/fototunnetusega/või kuulsustest koosnev ja mitte saabi(foorumi)ga seotud žürii piltide hääletamiseks?

EDIT:

Või veel üks variant, mis on näiteks ühel kalapiltide võistlusel, kus osalen, et kasutaja saab hääletada aint üht pilti nö lemmikuks, siis sealt kujuneb enim hääli saanud paremik, see siis veel üks variant peale selle et igaühele vajutad hinde 0-5
teager

Kui keegi teab, kasutab, oskab viidata, siis heameelega kuulaks ka mõtteid mõnest heast keskkonnast, kus fotosid presenteerida. Hetkel kasutuselolev Coppermine Photo Gallery on hea ning võimalusterohke, kuid pole nagu päris see, mida tahaks.

Või mõni kõvem vend ehk kirjutab valmis koodijupi?

terv, teager
maq

Ja millised omadused - võimalused sellel otsitaval keskkonnal olema peavad, mida Coppermine-l pole?
teager

Algselt postitas: maq
Ja millised omadused - võimalused sellel otsitaval keskkonnal olema peavad, mida Coppermine-l pole?

Nt Fullscreen slaidiseanss, EXIF info kuvamine pildi juures, selgemini Ratingu kuvamine.

Aga siit minupoolt veel üks ettepanek:

Järgmise aasta projekti viiksid läbi selle aasta suurimad kritiseerijad:
Ryhkija
Vallikas
Platinum
Nakataja
Suur

Ryhkija ja Platinum peaksid olema suht pool-profid fotograafid - on ka kunstilmeelega žürii olemas.

Tehke reeglid, leidke keskkond, otsige toetajad, leidke aeg aastaläbi asjaga tegelemiseks, hiljem sobitage pildid kalendrisse, teostage disain, otsige parim pakkumine trükikojalt, leidke tellijad jne.

Kuid ettepanek on tõsine ja usun, et ka Cyber on nõus teatepulga üle andma.

terv, teager

P.S. Kritiseerijad ei ole reastatud "kriitika teravuse" järgi, vaid ilmumise järgi.
Kasutaja avatar
vallikas

OT: Teager, kottimiseks tegite kunagi ju eraldi teema, tõsta kräpp sinna, ma kannatan seda sopaga ülevalamist seal edasi küll :poke:

Arusaamatu, miks närv nii kiirelt üle viskab.

---

Asjalikest ettepanekutest, võibolla hääletuse puhul veel minna tagasi nö eelautomatiseerituse aega. Ehk pildid on üleval pisivaadetena, igaühel all Konkursitöö 1, Konkursitöö 2 jne all võimalik konkreetselt igal registreeritud kasutajal kirjutada, hindan parimaks 1, 2, 3 jne. Enim hääli kogunud on parim.

Selline süsteem toimub näiteks loodusfotos.

EDIT: Looduspildis, mis platvorm on, polegi mu arust tähtis, 30-40 kasutaja parima pildi valik kuu lõpus kokku lugeda poel teab mis aja ega närvikulu.

Lisatud failid
suur

Algselt postitas: teager
/.../
Suur
Mina taandan ennast tagasihoidlikult ja luban, et fototeemadel enam sõna ei võta.

[size=-2]Üldse püüan foorumis vähem sõna võtta, eks näis mis välja tuleb[/size]
maq

http://coppermine-gallery.net/plugins.p ... mit=#start

teager, sellelt lehelt pluginad: PhotoComment ja Fullscreen-Slider ja ongi olemas fullscreen slidishow ja exif info piltide juures. Ratingu kuvamisega on natsa kurvemad lood. Esimene kiire guugeldamine ei andnud suurt midagi. Üks küsimus ka: miks sa küsid siis inimestelt ideid ja asju, kui esimeste postituste peale mis sulle ei meeldi kohe sappi pritsima hakkad? Jääb mulje, et tegelikult ei tahagi te mingeid ideid ega ettepanekuid kuuldagi.
teager

teager, sellelt lehelt pluginad: PhotoComment ja Fullscreen-Slider ja ongi olemas fullscreen slidishow ja exif info piltide juures. Ratingu kuvamisega on natsa kurvemad lood. Esimene kiire guugeldamine ei andnud suurt midagi. Üks küsimus ka: miks sa küsid siis inimestelt ideid ja asju, kui esimeste postituste peale mis sulle ei meeldi kohe sappi pritsima hakkad? Jääb mulje, et tegelikult ei tahagi te mingeid ideid ega ettepanekuid kuuldagi.

Diplomaati poleks minust kunagi saanud, aga see ettepanek on tõsine. Olen alati leidnud, et kui keegi saab millegagi paremini hakkama kui ma ise, siis peaks hoopis see isik asjaga tegelema.

Minu vanainimese mälu järgi oled Sa esimene, kes midagi konkreetset välja pakub, millest ka abi on. Testime Cyberiga need asjad ära ja kui töötavad, siis jätame külge.

terv, teager
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

miks ma seda kalendrit ei tellinud on väga lihtne:
see,et seal pole ühtegi saab 92 saab 95 saab 96 ega soneti pilti, mis eestis meil täitsa olemas ja liiguvad.

räägitakse kõigekenamatest saabidest jnee..
aga noh, eks selle aasta tingimused olid sellised.
siit ettepanek järgmiseks aastaks: võimalikult erinevatest mudelitest saada täis need 12 kuud. näiteks nii:

saab 92
saab95
saab96
sonett
90
99
klassik
kabrio
tonnine
ng
9-3
9-5

siis oleks pildistamishuvilistel rohkem otsimist...
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
tõh

Sa lihtsalt tahad, et sul aprillis palju külalisi käiks. :P
Nakataja

Algselt postitas: ivomets
miks ma seda kalendrit ei tellinud on väga lihtne:
see,et seal pole ühtegi saab 92 saab 95 saab 96 ega soneti pilti, mis eestis meil täitsa olemas ja liiguvad.
Ivometsaga samal seisukohal. See on olnud ka üks põhjus, miks ma aegaajalt omi pilte olen saatnud.
Kriitika on ju ka positiivne asi, kui see näitab ära nõrgad kohad, mida edaspidi parandada annab. Igaüks jäägu aga ikka oma liistude juurde ehk ma pigem eelistan pilte teha.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

teager, sellelt lehelt pluginad: PhotoComment ja Fullscreen-Slider ja ongi olemas fullscreen slidishow ja exif info piltide juures.
PhotoComment jäi ära, sest tegelikult ei tee ta seda mida Teager mõtles. Teager mõtles aga seda, mida sai niigi konfida ja mille me siis ära tegime..:) Piltide all on nüüd näha ava-säri-iso-kaamera
Fullscreen-Slider on kahjuks jäänud toppama oma arengus, versioon, mille maha tirisin oli kirjutatud php4 jaoks ja php5-ga tööle ei hakka (mingid xml-iga tegelemise funktsioonid ei klapi enam).
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: teager

Ryhkija
Vallikas
Platinum
Nakataja
Suur

Ettepanek iseenesest huvitav, aga antud juhul mina projekti läbiviimise "aust" loobun.
Kui sama jutuga oleks välja tuldud vähemalt 3 kuud tagasi, siis ehk oleks asi isegi kaalumist tasunud, aga detsembris tehtuna tundub see pigem mingi hetkeemotsiooni ajel tehtud olevat.
Ryhkija ja Platinum peaksid olema suht pool-profid fotograafid - on ka kunstilmeelega žürii olemas.

Aitüma kiitmast, aga ...
Kui nüüd lähtuda sellest, et professionaal (ükskõik, millisel alal) on see, kes oma tegutsemisalal suudab sellega endale (ja perele, kui see olemas) nii leiva lauale, kui ka vorsti sinna peale saada ja poolprofessionaal selline, kes oma tegevusega suudab tegevuse enda kulud-tulud vähemalt nullis hoida, aga leiva peab enamasti millegi muuga lauale saama, siis mina olen paraku vaid asjaarmastaja, kes peab oma tegevuse toetamiseks mujalt ressursse juurde hankima.
Kuigi õigemaks liigituseks loen, et pildistamine on mul pigem sihuke (meele-)haigus, mis ei kipu kuidagi üle minema. Võibolla, kui ma paremini müügimisega tegeleda oskaks, ehk siis oleks ka sinna kuhugi (pool)profi kanti jõudnud. Aga vat see reklaami- ja müügitöö külg on mul küll üsna kehvake, et mitte öelda olematu. :(
Tehke reeglid, leidke keskkond, otsige toetajad, leidke aeg aastaläbi asjaga tegelemiseks, hiljem sobitage pildid kalendrisse, teostage disain, otsige parim pakkumine trükikojalt, leidke tellijad jne.
terv, teager

teager, just selle ettepaneku tegemise aja järgi ei suuda ma seda kohe kuidagi tõsiselt võtta :poke:
Kui Su ettepanek on tegelikult soov vältida edaspidi igasugust kriitikat, siis nii ütlegi, on kõigil üheselt arusaadav. Kuigi sel juhul ei mõista ma, milleks Sa praeguse aruteluteema üldse algatasid?
See, et fotokonkursi korralduse mõningaid nüansse kritiseeritakse, ei tähenda, et inimesel on aega-oskusi-ressursse-sidemeid-jms, et seda ise tegema hakata, vaid et soovitakse aidata seda paremaks teha.
Kui ma peaksin kalendrit ebaõnnestunuks, siis vaevalt ma seda tellinuks, hoopiski mitte kahte. Puhtast klubi-patriotismist ma ei usu, et eriti paljud endale kehva asja seinale või sõbrale kinkimiseks ostaksid.
Kogu 2009.a fotokonkurssi korraldanud ja kalendri valmimisel osalenud seltskond on ju tegelikult väga kõva töö ära teinud, tublid olete :thumb:
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
teager

Algselt postitas: Ryhkija
terv, teager

teager, just selle ettepaneku tegemise aja järgi ei suuda ma seda kohe kuidagi tõsiselt võtta :poke:
Kui Su ettepanek on tegelikult soov vältida edaspidi igasugust kriitikat, siis nii ütlegi, on kõigil üheselt arusaadav. Kuigi sel juhul ei mõista ma, milleks Sa praeguse aruteluteema üldse algatasid?
See, et fotokonkursi korralduse mõningaid nüansse kritiseeritakse, ei tähenda, et inimesel on aega-oskusi-ressursse-sidemeid-jms, et seda ise tegema hakata, vaid et soovitakse aidata seda paremaks teha.
Kui ma peaksin kalendrit ebaõnnestunuks, siis vaevalt ma seda tellinuks, hoopiski mitte kahte. Puhtast klubi-patriotismist ma ei usu, et eriti paljud endale kehva asja seinale või sõbrale kinkimiseks ostaksid.
Kogu 2009.a fotokonkurssi korraldanud ja kalendri valmimisel osalenud seltskond on ju tegelikult väga kõva töö ära teinud, tublid olete :thumb:
See oli ilmselgelt kehv väljendus sellest, mis koormus osaks langeb selle töö tegijaile. Suuresti on see minu isikus kinni, kuna negatiivset näeb alati kergemini. Tõesõna, üritan end taltsutada!!!

Sellest teemast - põhieesmärk on ikka leida mõtteid, ettepanekuid ja tagasisidet konkursile, kalendritellimusele . Väga hea ja kasulikku infot on tulnud juba, mõtleme ja proovime neid tehnilise platvormiga sobitada.

Pole siiamaani ka kommenteerinud väga ettepanekuid, just sellepärast, et pärsib ideede teket, kui kohemaid mõni mõte maha materdatakse (kuna pole reaalselt teostatav).

Nii et ootame jätkuvalt kriitikat, ettepanekuid ja mõtteid :thumb:

terv, teager
maq

Kahju, et minu poolt pakutud jubinatest kasu polnud. :(
Kasutaja avatar
owl
Captain Slow

Kui tehnilisest lahendusest rääkida, siis kas mingit lightboxi vms ei taha copperminele külge pookida?
See lubab slideshowd ka teha.
Lightboxi plugin näiteks siin
There ain't no way but the hard way. Get used to it.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Mul jäigi enne see pluginate lehe sirvimine pooleli..:) Aga Lightbox on praegu olemas ja töötab ja ilmselt ka jääb sinna.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
teager

On veel mõtteid, ideid?

Esmaspäeva õhtul üritame modifitseeritud reeglid üles panna, et saaks vastukaja veel.

terv, teager
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Et siis järgmise aasta reeglite mustand... konstruktiivset kriitikat võiks jagada.

Reeglitest:

1. Võistluse periood on 25.12.2009-31.12.2010
2. Osaleda saavad kõik huvilised, selleks ei pea olema ei Saabiklubi ega ka mitte Saabifoorumi liige.
3. Võistlus jaguneb kaheteistkümneks etapiks, igaüks kestvusega 1 kuu.
4. Fotosid saab võistlusele esitada eelmise kuu 25-st kuni jooksva kuu 24-da kuupäevani. (näiteks jaanuar 2010 võistlusele 25.12.2009-24.01.2010)
5. Iga etapi jooksul välja pandud fotosid saavad kõik huvilised hinnata 25’ndast kuupäevast kuni kuu viimase päevani. Hindamise tulemused on nähtavad reaalajas.
6. Hinnatakse anonüümset fotot. Kolme parime foto autor avaldatakse peale hääletamise lõppu.
7. Iga etapi võitja kuulutatakse välja 5 päeva jooksul peale hääletamise lõppu. Juhul, kui mitu fotot saavutavad sama hinde, otsustab võitja žürii. Kui mõni foto autoritest peaks olema ka zürii liige, siis see zürii liige ei osale hääletamisel. Züriiks on Eesti Saabiklubi juhatuse liikmed.
8. Hindamisel topelthääled samalt IP aadressilt kustutatakse (Alles jäävad kõige esimesed hinded). Juhul kui tuvastatakse selline tegevus mõne foto autori poolt, siis selle autori foto(d) kõrvaldatakse käesoleva konkursi võistluselt.
9.1 Iga kuu võitja saab endale Eesti Saabiklubi poolt tasuta 1 (ühe) 2011 aasta kalendri. Tasuta kalendreid saab iga autor maksimaalselt ühe. (Kui sama autor võidab ka mõnel teisel kuul, siis tasuta lisakalendrit ta ei saa).
9.2. Sponsorite olemasolul võivad sponsorid välja panna omapoolseid auhindu võitjatele.
10.1. Detsembrikuu fotosid saab lisada 25.11.2010-06.12.2010, hääletus toimub 7.12.2009 kuni 8.12.2009 kella 21.00'ni.
10.2. Alates 9.12.2010 algab avalikustatakse Aasta Saabi 2010 kandidaadid. Hääletus Aasta Saab 2010 tiitlele algab 20.12.2010 ning kestab kuni 31.12.2010. Aasta Saabi valimisel osalevad iga kuu kolm parimat fotot. Aasta Saabi võitja kuulutatakse välja 3 päeva jooksul peale hääletuse lõppemist.

Piltidest:

1. Osalemiseks tuleb foto saata aadressile foto (ät) saabiklubi (pun) ee. Fotod tuleb esitada jpg failina, Alampiiriks 1600x1200 pikslit. Ülempiiri ei ole piiratud. Foto peab olema „Landscape“ kujul.
2. Fotoga koos antakse kaasa autori nimi, soovitavalt ka pealkiri.
3. Fotod avaldatakse esimesel võimalusel aadressil http://www.saabiklubi.ee/fotoalbum peale nende reeglitele vastavuse kontrolli.
4. Pildistamise objektiks on SAAB-i marki kandev auto. Keskkonna valib iga pildistaja ise.
5. Fotol peab olema terve auto või selgelt äratuntav detail autost, mis annab võimaluse identifitseerida auto marki ja mudelit.
6. Fotod SAAB-i lennukitest, varuosadest, mudelitest jms. Ei kvalifitseeru.
7. Igal etapil osalev foto peab olema vastavuses aastaaja ja/või jooksva kuuga. Soovitavalt tehtud käimasoleva etapi jooksul.
8. Fotosid võib mõõdukalt töödelda (mürast puhastamine, HDR, panoraami kokkupanek jms). “Virtual tuning”, efektide lisamine jm ei kvalifitseeru.
9. Igalt võistleja saab esitada konkursile maksimaalselt 3 fotot kuus. Juba esitatud fotosid ei saa uuesti esitada järgnevate kuude konkursile.
10. Saates foto konkursile, kinnitab saatja, et tema on foto autoriks või on saatnud foto autori loal ning ei lähe vastuollu autoriõiguse seadusega.
11. Konkursil osaleva foto autoriõigus kuulub foto autorile. Eesti Saabiklubil on õigus kasutada konkursil igakuuliselt esimese kolme parema foto hulka valitud fotosid klubi poolt soovitud viisil oma tegevuse tutvustamiseks, viidates võimalusel foto autorile. Ülejäänud konkursil olenud fotode kasutamiseks peab Eesti Saabiklubil olema foto autori nõusolek.

Kalendrist:
1. Eesti Saabiklubil on õigus kasutada konkursil igakuuliselt esimese kolme parema foto hulka valitud fotosid kalendri väljaandmiseks.
2.1. Iga kuu kalendripildiks saab vastava kuu konkursil osalenud parim foto. Juhul, kui foto kvaliteet pole piisav, on Eesti Saabiklubile õigus esikoha pildi asemel panna kalendrisse teise koha pilt; juhul kui ka teise koha pildi kvaliteet pole piisav, siis kolmanda koha pilt.
2.2. Kui mõni automudel muutub domineerivaks (Näiteks 5 kuul on kalendripildiks mõne 9000 pilt, siis Eesti Saabiklubil on õigus asenda mõni pilt järgmise koha pildiga.
3. Juhul, kui kalendrisse läheb teise või kolmanda koha pilt, siis ka selle pildi autor saab Eesti Saabiklubi poolt 1 (ühe) tasuta kalendri. (V.t punkti Reeglitest, 8.1.)
Pilt
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

Püstised pildid võiks olla ikkagi lubatud!
Et ei trügi lihtsalt kalendrisse, aga kvalifitseeruvad aasta saabi valikusse?
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
teager

Fotokonkurss jälle avatud.

Väike vihje - hetkel on hea teha jõulupilte järgmise aasta detsembri konkursile. Kui soovite, et mõni lumine/jõuluteemaline pilt, mille nüüd teete läheks hoopis järgmise aasta detsembri võistlusele, siis märkige see pilti saates kindlasti ära.

Kaamerad klõpsuma!

terv, teager
teager

Meist räägitakse

Vaba guugli transleering asjast:
  • Hello, all Saab Club Forum Saab members and friends!

In the near future will be ready for Saab Club Calendars 2010th year. A little late, but better than never. However, this first episode was not easy, and one of the problems had to figure out what to display calendar. Of course, the first thought was to dig in the archives of pictures last year and look for 12 good quality pictures, but is not it really be done if the calendar remembers December.

Therefore, borrowing ideas from the Estonian Saab Club, it was decided to hold a photo competition this year, year-round.

The contest will be held every month.

Tendering procedures as follows:

1) Each month, one month before the deadline to address ingus@saabclub.lvThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it sent in photography, which has enrolled for the month (December might be the exception).

2) Photographs are a key condition for the Saab car. The rest is your free improvisation on the theme. However fotokolāžas not allowed. Photos can also post those that are not members of the forum, but the picture must be Saab.

3) Depending on the quantity of all incoming photo or the best of the great range will be transferred to the assessment of the forum participants. Voting will last for 2 weeks. Each Forum member will be able to choose one Favorite photo.

4) At year end all 12 months of photos will be placed in the 2011th Saab Club of the calendar. Each month atzītākais photo will be printed on the next page of the month. On each picture will be published in the author's name and, possibly, nickname for the people recognizing their own heroes.

5) Photographs, which will be collected monthly photo title, but the evaluators have gained recognition, will be included in the calendar cover fotokolāžā.

Tõlge eesti keelde oli ikka väga jube, seetõttu panin ingliskeelse :)

terv, teager
teager

Homme on võimalik enda pildistamisoskused proovile panna. Ei tule niipea nii võimsat hulka Saabe kokku!

terv, teager
Vasta