Peugeot 308 rattad tonnisele alla
Leidsin siis tonnisele talvekomplekti. Hea hind ja rehvid ka sõidetavad. Kohapeal proovida ei saa, kuna asuvad kaugemal, kuhu ÜV ja kindlustuseta projektiautoga sõita julgeks. Rattad on P308 omad, 65.1 4x108 7Jx16 ET32 205/55R16. Vaatasin wheel-size lehelt, see näitab, et tonnisel peavad R16 veljed 6.5J laiad ning ET22 olema. Nende kalkulaator näitas, et velg istub siis 16 mm ja rehv 10 mm sügavamal. On see kriitiline? Kui ta päris lõppasendis millegi vastu käib, pole tegelikult hullu, pigem ajutine variant, peaasi, et sadulad ette ei jääks. Samas R15 velgedele näitab väga sarnast offseti ET33, 6J veljele siis. Praegu all R15x7J "Square Spoke", offseti peast ei tea - äkki teab keegi? On see kohe kapsli all kirjas või peab alt ära võtma?
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Siin https://kontiki2.nl/saab/saab_wheels.html öeldakse, et square spoke on 6.5"... ja ET25
Siin on üks hea kalkulaator, mis ka visualiseerib sulle, kuhu ja kuidas see ratas liigub.. https://www.willtheyfit.com/
Ma ei tea, palju seal rehvi ja vedru vahel tegelt ruumi on, aga ma ikkagi väga sissepoole ei roniks, tonnisel on niigi velg suht koopas...
Siin on üks hea kalkulaator, mis ka visualiseerib sulle, kuhu ja kuidas see ratas liigub.. https://www.willtheyfit.com/
Ma ei tea, palju seal rehvi ja vedru vahel tegelt ruumi on, aga ma ikkagi väga sissepoole ei roniks, tonnisel on niigi velg suht koopas...
- SoS
- Saabiklubi liige
- Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
- Kontakt:
Vastupidi kindlasti ei sobinud. Proovisin c3 alla tonnise 15" velge ja käis ennem vastu sadulat kui polte kinnitada oleks saanud. Vastupidi proovida tol hetkel ei viitsinud
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Millegipärast ei saanud teavitusi vastuste kohta, nii et soovitused jäid lugemata. Lõppkokkuvõtteks õnneks.

"The bee, of course, flies anyway because bees don't care what humans think is impossible."
Jagan siis oma kogemusi. Rattad said samal päeval soetatud 16 euroga (4/tk). Müüja väitel P308 omad. Tegelik päritolu teadmata, millegipärast valget värvi. Esmases postituses väljatoodud mõõdud on kataloogist võetud P308 omad. Konkreetsed rattad on kindlalt 65.1 4x108 R16, ET tuli peale pesu ka nähtavale, vist oligi mingi ET31-35. Laius oli äkki kuskil ka kirjas, peast ei mäleta. Rehvid olidki 205/55R16. Esimese katsega alla ei läinud. Ette jäi see tsentreerimistihvt vms, mis on piduriketta kruviga ühes tükis. Peugeot ratastel oli vastav ava ka, aga 1 mm väiksem. Puurisin ühel suuremaks ja proovisin jälle. Selgus, et see ava on Saabil keskavast kaugemal. Siis kruvisin need tihvtid-kruvid üldse välja, peale seda läksid rattad auto külge nagu valatud. Proovisõidu tulemus positiivne.
Square Spoke on mul kindlalt 7" lai, ET25. Kes ei usu, vaadaku pilti.

"The bee, of course, flies anyway because bees don't care what humans think is impossible."
Jagan siis oma kogemusi. Rattad said samal päeval soetatud 16 euroga (4/tk). Müüja väitel P308 omad. Tegelik päritolu teadmata, millegipärast valget värvi. Esmases postituses väljatoodud mõõdud on kataloogist võetud P308 omad. Konkreetsed rattad on kindlalt 65.1 4x108 R16, ET tuli peale pesu ka nähtavale, vist oligi mingi ET31-35. Laius oli äkki kuskil ka kirjas, peast ei mäleta. Rehvid olidki 205/55R16. Esimese katsega alla ei läinud. Ette jäi see tsentreerimistihvt vms, mis on piduriketta kruviga ühes tükis. Peugeot ratastel oli vastav ava ka, aga 1 mm väiksem. Puurisin ühel suuremaks ja proovisin jälle. Selgus, et see ava on Saabil keskavast kaugemal. Siis kruvisin need tihvtid-kruvid üldse välja, peale seda läksid rattad auto külge nagu valatud. Proovisõidu tulemus positiivne.
Square Spoke on mul kindlalt 7" lai, ET25. Kes ei usu, vaadaku pilti.

- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Küsimus ei ole uskumises vaid lihtsalt saadaolevates faktides..
Seni, kuni mul pole vastupidiseid väiteid, usun, mis kätte saadav on..
Ja ei mõtle siin oma peaga
Uue informatsiooni saabumisel teen (mentaalse) märkuse, et nüüd võib muid mõõte ka uskuda.

Uue informatsiooni saabumisel teen (mentaalse) märkuse, et nüüd võib muid mõõte ka uskuda.