öösel paigaldatud liiklusmärgid - mida teha?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
denes

juhtus sellinne asi, et tulin mina öösel koju ja mu auto ette ja taha oli pandud parkimiskeelu märgid. mina tulin muidugi baarist ja rooli taha põhimõtteliselt ei oleks tohtinud istuda, et autoga 100 m-t edasi sõita.
kuidas ma sellises olukorras käituma peaksin?

Pilt
stennadi

See märk võtta ja kus kurat visata.
denes

noh, nii ma arvasin ka (kuid ikkagi toimetasin kuidagi auto "ohutusse tsooni")...
lihtsalt huvitaks, kuidas ma tegelikult käituma peaksin.
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: denes
noh, nii ma arvasin ka (kuid ikkagi toimetasin kuidagi auto "ohutusse tsooni")...
lihtsalt huvitaks, kuidas ma tegelikult käituma peaksin.

Tõsta auto ette. ;)
Iga ratas veab and then some!
suur

Igal juhul tuleks vältida joogise peaga pulti ronimist. Ma pigem jätaks auto "uue reegli" vastaselt sinna seisma ja kui hiljem mingi jama tekiks, siis usun, et sinu muret mõistetaks.
andres
Saabiklubi liige

Lihtsalt hiljem oleks paberitega vehklemist olnud. Juhul kui masin teisaldatud või trahvi teade.
:drive:
napoleon
Auto:

On kuulda olnud ka juhustest, kus joogise peaga liigutatakse autot vaid mõned meetrid ja politsei on pikema jututa joobes juhtimise eest trahvi teinud... kui nii peaks juhtuma, siis on jama tunduvalt rohkem, kui parkimistrahviga.
Kasutaja avatar
smr

Juhul kui paigaladatakse ajutine liiklusmärk (just parkimise kohta oli jutt) siis märgi paigaldamise tellinud firma (näiteks teetööd või kaevetööd jne) peavad organiseerima TASUTA isikule auto liigutamise sinnasamma kõrvale-lähedale kus märk enam ei kehti.
denes

tänud kõigile vastuste eest.
õnneks naine oli veel ärkvel ja sai tema abil asi lahendatud.

lihtsalt mõtlesin, et oleks hea sellisel juhul autoomanikule näiteks kiri jätta, selgitamaks asjaolusid. kuna olin ainuke, kelle masin seal seisis, ei oleks see väga suur töö olnud, ehk... see aga on juba suht utoopiline mõtte vist.
will

Aga täna õnne, et mõni usin "korravalvur" sind ei pildistanud ja siis oleksid EPL-s juba üleval ning tembeldatud idioodiks, pimedaks jne
andres
Saabiklubi liige

Algselt postitas: denes
tänud kõigile vastuste eest.
õnneks naine oli veel ärkvel ja sai tema abil asi lahendatud.

lihtsalt mõtlesin, et oleks hea sellisel juhul autoomanikule näiteks kiri jätta, selgitamaks asjaolusid. kuna olin ainuke, kelle masin seal seisis, ei oleks see väga suur töö olnud, ehk... see aga on juba suht utoopiline mõtte vist.
...teatud ürituste (kesklinn) puhul teisaldatakse sõidukid riigi kulul.
:drive:
pistyk
Auto: Honda Civic 2.2ctdi 103kw 2009.a.

olen oma tööga seoses pidanud ka neid märke paigaldama(kaevamistööd jne) ja kui märkide vahele peaks tõesti mõni masin jääma,siis on loogiline ,et peab autoomanikku teavitama sellest,mitte lihtsalt märgid vahele toppima. antud juhul on sul sajaprotsendiline õigus vastu vaielda kui miski jama peaks olema
Parem varblane katusel,kui nuga neerus
Kasutaja avatar
jack

Sellises olukorras tegutsemiseks:

1.püüa selgitada välja, ega nendel märkidel pole paigaldaja kontaktandmeid.
2.teavita politseid, isegi siis kui napsune oled. Kui nemad kohale ei vaevu tulema, siis vähemalt on su kõne neil kuskil arhiivis lindina olemas ja hiljem, kui tõesti pead kõikvõimalikke uksi kulutama hakkama, saad seda materjali võib et enda kasuks kasutada.
3.Igas linnas peaks olema miski üldine heakorra vms infonumber, kuhu helistades peaks olema võimalik välja selgitada, miks just konkreetsesse kohta on mõni tõke või märk on pandud.
4.minu arust autot lükkav inimene pole autojuht vaid jalakäija. Seega kas jalakäija, järgides liikluseeskirju, võib häirimata liiklust kerges joobes tänaval liikuda? Noh ja siis tõugata oma autot kodu poole...;)
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kusjuures purjus peage ei või ka lükata mitte...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
denes

jack:
1., otsisin kontakti, kuid ei leidnud
2., politseisse joobes helistamine tundus kuidagi kahtlane, sellega seoses on varasem negatiivne kogemus. sai aastaid tagasi tänaval jalutatud ja kergelt vägivalla ohvriks langetud täiesti kainena - kuid siis suurest ähmatusest muidugi jõin paar õlut. kuna käsi hakkas valutama läksin kaebama ning vastus oli et joobes ei ole mõttet jalutada väljas...
3., ei osanud kuskilt otsida infonumbrit. täna päeval ilmusid koppaga masinad kohale ja tegid suure augu. vähese venekeele oskusega sain enam-vähem (vist) teada mis toimub (tallinna vesi teeb midagi...), kuid keeleoskamatus ei lubanud märkidest juttu teha.
4., nojah, see oleks huvitav vaatepilt küll, kui kõik öösel hakkaksid oma autosid koju lükkama "kerges joobes".
andreas

Algselt postitas: Cyber
Kusjuures purjus peage ei või ka lükata mitte...

ahso? et siis vindisena ei tohiks jalgratast ka käekõrval lükata?
lihtsalt naljakas tundub. kas see on tõesti kuskil kirjas? :)
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

jalgratast tohib, siis oled veel jalakäia. Sõita enam rattaga ei tohi.
Aga kui nägu ei meeldi küll nad siis avalikus kohas joobes oleku eest ikka trahvi tehtud saavad
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
andreas

Algselt postitas: SoS
jalgratast tohib, siis oled veel jalakäia. Sõita enam rattaga ei tohi.
Aga kui nägu ei meeldi küll nad siis avalikus kohas joobes oleku eest ikka trahvi tehtud saavad

ma mõtlesin rohkem antud juhtumi peale, et miks ei võiks pärast mõnda õlut oma autot 100m lükata ? :P
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Kontakt:

Auto pidavat vist liiga suur olema, et ei mahu enam kõnniteele ära? :freak:
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
andreas

No miks kõnniteel. Antud pildil näiteks võiks koonused ajutiselt eest ära tõsta, ise kõnniteel kõndides auto 100 m edasi lükata, koonused tagasi panna. juriidiliselt kõik korrektne ? :D
napoleon
Auto:

LS § 7(4) ütleb nii:
Juht on isik, kes juhib sõidukit, juhib teel ratsa loomi või veoloomi. Juhiks loetakse ka isikut, kes ajab teel kariloomi.

Seisva sõiduki rooli keeramine kindlasti juhtimine ei ole. Liikuva sõiduki rooli puutumata lükkamine tõenäoliselt samuti mitte.... aga kui lükata ja samal ajal rooli puudutada, siis ei või iial teada, kuna mõistet "juhtimine" seadus enam lahti ei seleta.;)
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Kontakt:

Tehniliselt võttes kui ma lükkan jalgratast enda kõrval, siis ma olen ju ikkagi juht ja seaduse järgi karistatav? (Kui jalgratas kaenlasse võtta, muutuks ta käsipagasiks juba)
Aga auto lükkamine on vist siiski juhtimine, mis sest et rooli ei keera
-------------------------
§ 12. Sõiduki mõiste

(1) Käesoleva seaduse tähenduses on sõiduk teel liiklemiseks ettenähtud või teel liiklev liiklusvahend, mis liigub mootori või muul jõul.

(2) Käesoleva seaduse tähenduses on mootorsõiduk mootori jõul liikuv sõiduk. Mootorsõidukiks ei loeta mootoriga jalgratast, mopeedi ega mootori jõul liikuvat rööbassõidukit.
metsapoiss

joogisena rooli ei tohi minna, kohe mõrvar:gun:
napoleon
Auto:

Algselt postitas: SoS
Aga auto lükkamine on vist siiski juhtimine, mis sest et rooli ei keera

Väidetavalt pidavat seda foorumit ka mõni jurist lugema, ehk avaldab arvamust, kui vaba hetke leiab. Kui lükkan autot ja keegi teine keerab rooli, siis ju ei juhi. Kui lükkan võõrast autot ja ei üritagi selle suunda muuta, siis on tegemist küll huligaansusega aga tõenäoliselt mitte juhtimisega. Kui lükkan oma autot, mis siis teistmoodi on? Oma autot joogise peaga ju kasutada(näit. seisvas autos ennast soojendada, palgata juht vms.) tohib, keelatud on ainult juhtimine;)
andreas

Ma siin enne veidi lõõpisin, kuna selline saksa täpsusega tähenärimine tundub humoorikas :) Eks see ikka lõpuks ikka iseenda teha on, kuidas toimida - kui tõesti liiga palju õlut hinge all ja tunne ebakindel, siis ma küll lükkaks rahumeeli 100m edasi. Ja kui tõepoolest juhtub just sel hetkel miilits mööduma, ja kui ta just puhta debiil pole, siis vaevalt, et ta midagi karmi ette võtab :)
Vasta