Viimasel klubijuhatuse koosolekul otsustasime, et üritame teha Eesti Saabiklubi rattamatka laupäeval, 23. augustil 2008.a (kui sajab padukat, siis ei ole ka mõtet hambad ristis sõitma minna). Enda poolt pakun välja marsruudi ümber Soodla veehoidla (ca 40 km Tallinnast ja ca 160 km Tartust). On kaks varianti: kas minna autodega ja startida Soodla veehoidla läänepoolse külje parklast või sõita elektrirongiga Mustjõele ja siis suunduda Soodla veehoidla juurde (viimane lisab matkale ca 20 km).
Matkal:
- möödume „meie küla eided“ autori Ave Nahkuri ateljeetalust e vanast Raudoja kõrtsist,
- vaatame, kuidas voolab meeletu jõuga Soodla paisjärve tammist mööda treppe alla Tallinna joogivesi, millest hakatakse varsti ka eletrit tootma
- üritame leida õiget teed ümber Soodla järve, sest endisaegsel Nõukogude sõjaväepolügonil on ohtralt risti-rästi käivaid teid, mis kõik viivad Moskvasse
- naudime punasõdurite tankide ja soomukite poolt kinnitambitud kõvakruusakattega tankodroomi ja männimetsateid Põhja-Kõrvemaa maastikukaitsealal
- teeme vahepeatuse (ca 15 km) imeilusa Mä(h)uste metsajärve kaldal koos suplusega ülipuhtas ja –kosutavas järvevees, naudime sealset metsavaikust ja nosime igaühe poolt kaasavõetud toidumoona (kuna lõkketegemine on seal ametlikult keelatud, siis üritame ilma grilli jms kuumutamistvajava tavaarita hakkama saada)
- ületame Soodla jõe (sild olemas) ja valime, kas asume tagasiteele mööda Soodla järve lõunakallast, möödudes Koitjärve rabast (NB! teele jääb mitmeid tujutõstvaid veetakistusi ja järjekordne tankodroom) või käime vaatame ära ka Paukjärve (Eesti üks puhtamaid järvi) ja Jussi järvestiku ümbruse ja pöördume seejärel tagasi (esimesel juhul tuleks matka pikkuseks ca 30 km, teisel juhul ca 45 km)
Kui me läheme autodega ja osalejatel huvi on, siis võin ka uurida, kas Raudoja kõrtsi kõrval asuva sauna perenaine Õnne oleks nõus meile matka lõpuks sauna kuumaks kütma. Samuti on võimalus peale matka teha üks väike autosõit Kaberneeme sadama restorani, kus kostitatakse meid hää ja paremaga (lauad tuleks kindlasti ette broneerida, kuna väga populaarne (ja üsna kirves) koht).
Et siis andke aga teada:
- kes oleks tulemas?
- kas läheme rongi või autodega?
- kui pikka matka soovitakse?
- kas soovitakse matka lõpus sauna või söömaaega Kaberneeme sadamas?
Raudoja kõrts
Mä(h)uste järv
Põhja-Kõrvemaa
Kaberneeme restoran
pildil punasega umbkaudne matkatrajektoor:
Lisatud failid
Saabiklubi rattamatk ümber Soodla järve, 23.08.08
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Peaks kah proovima tulla, kuigi mul on 22-sel üks üritus, mis ei pruugi lõppeda väga vara ja väga kainelt... ja kerge jääknähuga sporti teha on enesetapp...
Alo, äkki on sul ka mingi aimdus kellaaegadest? Mis kell alustada jms.
Alo, äkki on sul ka mingi aimdus kellaaegadest? Mis kell alustada jms.
- aljoga
- klassiker
- Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB
No need kellaajad ei ole eriti kivisse raiutud. Samas peaks arvestama, et matk stardist finišini kestaks ca 3-5 tundi, nii et vastavalt sellele tulebki alustada, et õigeks ajaks tagasi jõuda 
Kõik ettepanekud-märkused on teretulnud, sest matka korraldame me ikka kõik koos, mitte mina üksinda

Kõik ettepanekud-märkused on teretulnud, sest matka korraldame me ikka kõik koos, mitte mina üksinda

- SoS
- Saabiklubi liige
- Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
- Kontakt:
Ma tahaks kahekesi tulla küll, aga ma jätaks endale pisikese taganemisõiguse halva ilma ja võimalike ootamatuste tõttu...
Kui ma tartust tulen siis rongi mul kasutada poleks mõtet, aga matka võiks teha ikka nii et ikka jaguks teist. Pisikese ringi pärast pole ju mõtet kohale tulla. Nii rikas veel ei ole, et restorani sööma minna, aga kui sauna pakutakse siis ju isegi vast võiks
Kui ma tartust tulen siis rongi mul kasutada poleks mõtet, aga matka võiks teha ikka nii et ikka jaguks teist. Pisikese ringi pärast pole ju mõtet kohale tulla. Nii rikas veel ei ole, et restorani sööma minna, aga kui sauna pakutakse siis ju isegi vast võiks
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Kas see trass on läbitav vaid maastikuratastega või kannatab ka tiba kitsamate rehvidega kondiaurumasinatega (nt Turist) sõitmist?
Huvi on, aga ratast tegelikult polegi
Huvi on, aga ratast tegelikult polegi

Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! 

- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Niipalju kui ma oma tuttavatega koos metsasõite teinud olen, siis saab tavaliselt hakkama ka kitsama rehviga. Eks see spetsiaalrehv on mõnes kohas parem, aga tavakasutaja käes suhtelisel ülehinnatud..
Mul omal on sellised laiemat sorti sileda mustriga rehvid, millel ka servas paar naga... Seni olen igal pool hakkama saanud nendega.
Mul üks Turist keldris..
Vajab ilmselt pisut järgiaitamist ja määrimist, aga on komplektne...

Mul üks Turist keldris..

- aljoga
- klassiker
Enamjaolt on rada kinnitambitud kõva kruusa/liivakate - üks mõnusamaid ja siledamaid pinnaseid, mille peal rattaga sõita. Sekka mõned suured (lauged) augud ja veetakistused. Arvan, et peaks olema läbitav igatsugu (ka Turist) tüüpi rattaga, aga viimasega on võib-olla lihtsalt pisut ebamugavam (eelkõige istumisasendi tõttu). Profi maanteeratas ei ole ilmselt eriti sobiv 

- aljoga
- klassiker
Ma arvan, et lükkaks selle ürituse edasi kuhugi tulevikku, nt septembrisse või järgmisesse aastasse. Kahekesi-kolmekesi pole ka mõtet sõitma minna, seda saab iga huviline ka omaette teha.