kumba pidi tüdruk pöörleb?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

kumba pidi tüdruk pöörleb?

http://www.news.com.au/perthnow/story/0 ... 75,00.html

Ei ole päris nali, seetõttu naljade alla ei pannud :P
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Eleri

Päripäeva ju. kas seda on võimalik kuidagi teistpidi näha:S

EDIT: krt tuligi korra mul ka, a ma nägin selleks kõvasti vaeva. Niisama paneb ikka päripäeva. Müstika
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Henrik

On küll, kui pilgu kõrvale pööran siis silmanurgast taban et tüdruk järsku teistpidi pöörleb.
Jürgen

Tegelikult toimib see ju mingi intervalliga, vähemalt mulle tundub.
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

Tegelikult ta liigub edasi-tagasi, sest varjul ei ole olemas "ees" ja "taga" poolt. Inimese "kasutajasõbralik" aju üritab aga seda edasi-tagasi liikumist kolmemõõtmeliseks mõelda ja nüüd olenebki sellest kumb ajupoolkera sel hetkel domineerivam on, et kumba pidi kujuke siis "pöörleb".
Minul isiklikult käib ta pool pööret vastupäeva ja siis poolteist pööret päripäeva, siis uuesti pool pööret vastupäeva ja siis klõps uuesti päripäeva :P
Kuskil oli seletus ka, et vastupäevast päripäeva pöörlemissuunda muuta on kergem kui päripäevast vastupäeva pöörlema panna
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Eleri

A kuda ta selle jala nii märkamatult ära vahetab, Päripäeva seisab vasaku jala peal ja vastupäeva parema jala peal.
Kasutaja avatar
Skybound

Ma näen kord ühtepidi, kord teistpidi. Kui oled korra juba vaatama hakanud, siis enam teistpidi keerlema ei saa.... :P peab vahepeal mujale vaatama. Ehk oleneb pöörlemissuuna valik sellest, mis asendis tüdruk just sel hetkel oli, kui vaatama asusid.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

Algselt postitas: Eleri
A kuda ta selle jala nii märkamatult ära vahetab, Päripäeva seisab vasaku jala peal ja vastupäeva parema jala peal.
Kui ta seisab 90 kraadi all siis sa ei saa öelda kumma jala peal ta seisab ;) ja teine vahetuspunkt on siis kui ta on kas näo või seljaga (180 kraadi) siis varjud ühtivad korra ja kuna ta ei ole täiesti sirge vaid puus on väljas siis on jällegi võimalik vahetada. Pealegi ei ole liikumine 100% ühtalne vaid ikkagi hüppav ja sealt pole üldse keeruline "jalga vahetada"
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

tqhq.ee-s oli üks vend selle gifi laiali ka võtnud.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
ill
Saabiklubi liige

kellaosutite suunas keerleb :) aga kui ekraani viltu keeran, siis ma saan aru küll, et ta ta edasi-tagasi käib.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Hahaaa :D Minul seisab ta üldse paigal. Error on page. Ei vea see GIF mul mitte. Aga ükskõik...

Telekast ta pöörles ka ühe (aju-)saate lõpus ja siis ikka kella liikumise suunas.
Proovisin siis ette kujutada, et võiks ka vastupidi pöörelda, aga ei õnnestunud kuidagi.

A mispidi on pööris vannis, kui vesi ära voolab? Ja miks just nii aga mitte teisiti? ;)
Kasutaja avatar
CrasherFox

Vesi peaks käima vastupäeva. Seda siis põhjapoolkeral. Lõunas jällegi vastupidi ehk siis päripäeva.
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: sebastian
A mispidi on pööris vannis, kui vesi ära voolab? Ja miks just nii aga mitte teisiti? ;)

Oleneb vanni kujust ja veel mitmest tegurist nagu seriaal "Mythbusters" väitis. Üks võimalus on ka, et põhjapoolkeral vastupäeva ja lõunapoolkeral päripäeva mille põhjustab Coriolise effekt. Vannis olevat vett mõjutab rohkem vanni kuju kui maakera pöörlemise suund antud poolusel, kuna kogused on liiga väikesed.
Füüsika proffide käest võin nüüd muidugi vastu pead saada :fight: :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_effect
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Tiirleb mõlemat pidi. Kui hiir on mingi aja paigal püsinud siis vahetab pöörlemis suunda. Mul aeglane ühendus ning suuna vahetus käib pikka aega(freezib). Refreshiga saab ka proovida. Selleks, et tekiks moonduv ning liikuv pilt siis peaks olema see kahe dimensiooniline, mitte 3D nagu see.

Sebastian: Meil siin põhjapool kaob vesi päripäeva. Lõunapookeral vastupidi. Põhjust sellele nähtusele saab otsida 8.klassi füüsikamaterjalist;)

EDIT: krt juba jõuti ette.:D
napoleon
Auto:

Pole vist foorumit, kus sellest pöörlevast tüdrukust räägitud poleks. Nipp paistab selles olema, et ainult silueti põhjal pole võimalik aru saada, kas tüdruk vaatab nurga all monitorist välja või monitori taha. "Harutasin" natuke teistmoodi, kel huvi, võib kaaderhaaval vaadata - klaviatuurilt nool paremale võtab järgmise ja ESC eelmise kaadri. Vaadake neid kohti, kus pole näha ei patsi ega rinda ja üritage välja mõelda, kas tüdruk on teie poole näo või seljaga;)
Veel üks huvitav katse - saate tüdrukut klahvidega mõlemas suunas pöörata. Hoidke all paremat klahvi ja vaadake pöörlevat tüdrukut. Nüüd pange silmad kinni ja hakake hoopis noolt vasakule all hoidma(silmad on ikka kinni). Paari sekundi pärast avage silmad ja oh üllatust - tüdruk pöörleb ikka samas suunas.

PS. kui mõni tundmatu exe faili käivitamist pelgab, siis sama harutamisprotsessi ja muudki saab suhteliselt lihtsasti irfanview abil ise teha, step by step juhendit ei viitsi kirjutama hakata.

Lisatud failid dancer2.zip (881.7 KB) 
Kasutaja avatar
tõh

Algselt postitas: jupats
Kui hiir on mingi aja paigal püsinud siis vahetab pöörlemis suunda.
kuidas sa saad nii öelda? kas sa seda vaatasid üldse? seda vaadates suudan ma näiteks pea ja jalad erisuundades "käima vaadata".
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Jah, nüüd seda dancer2.exe-t vaadates võib mõttes täiesti suvalisel ajal "ümber lülitada", mispidi pöörleb. Aga see "lülimine" võtab mul aega ~1 sekund, kiiremini justkui ei õnnestu. Huvitav kas oleneb ka kaadrisagedusest e. kui kiiresti pöörleb?
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Naisega koos vaatasime ning mõlemad nägime seda korduvalt ühel ajal. Ei saa ju juhus olla. Ja vahetuse hetkel jääks nagu paar kaadrit vahele. Jookseb umbes pooleks sekundiks kokku:D Raske seletada.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: jupats
Naisega koos vaatasime ning mõlemad nägime seda korduvalt ühel ajal. Ei saa ju juhus olla. Ja vahetuse hetkel jääks nagu paar kaadrit vahele. Jookseb umbes pooleks sekundiks kokku:D Raske seletada.
Kokkujooksmise moment see ongi, et lülitub teine poolkera hallollusest tööle :D
Kus on isand krss? Tema meile seletaks kuidas asi seal peakolu sees toimetab ;)
arhitekt

Parem jalg on maas ja võin ka ära tõestada!
Eleri

Lugedes tundub et enamus meist näeb esialgu päripäeva pöörlemist, seoses saabikiiksuga:)
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Eleri
Lugedes tundub et enamus meist näeb esialgu päripäeva pöörlemist, seoses saabikiiksuga:)

Ma just sama mõtlesin, seal pildi kõrval on kirjas, et enamus näevad vasakule pöörlevat kuju, siin näevad enamus paremale:)
petsla

Pea kallutamine mõjutab pöörlemissuunda kohe. Silmad tahavad lihtsalt "stereot" ehitada ajusse :-)
Kasutaja avatar
kaarel

Hmmm...pikalt ei saa vaadata, öökima ajab miskipärast :mad:
Aga kellaosuti järgi ta keerleb raudselt, minu meelest.

Peaks selle keerukuju tuttavale tajupsühholoogile ette söötma. :)

PS seda vanni äravoolukeerist saab panna käega teistpidi keerutama. proovisin väiksena järgi. põnev tundus, igastahes.
PPS huvitav, kas K. E. von Baer'i seadus jõgede kallaste erosiooni kohta on kantud samast nn vanniprobleemist? mu geograafist proua küll kahtlustas seda.
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Algselt postitas: petsla
Pea kallutamine mõjutab pöörlemissuunda kohe. Silmad tahavad lihtsalt "stereot" ehitada ajusse :-)

Enne nägin teda ainult päripäeva pöörlemas. Pea kallutamine muudab tõesti asja!
Vasta