Selline huvitav test internetiavarustes. Test eeldab inglise keele tundmist. Sekka juhtub ka mõni erialane väljend (näit. planetaarmehhanismi osade nimetused).
http://www.forddoctorsdts.com/quizzes/M ... titude.php
EDIT: esimese hooga 82% (viimane küss läks lihtsalt sõnavara tõttu valesti) - see mehaanika eriala lõpetanu kohta ilmselgelt vähe.. Ventilaatori ülesande puhul oli ülesande kirjelduses taustsüsteem määramata, mistõttu panin ülesande valesti mõistmise tõttu puudu. Muud olid konkreetsed näpukad.
Mehaanika põhitõdede test
Sai eile tehtud seda, elektriosa läks suht huupi ja osad sõnad jäid segaseks aga kokku tuli 82% 

- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
mul ka 82%, paar näpukat jäi sisse (loe - klikkasin umbes valet vastust..
). Ja kujutlusvõime jäi paari hammasratasülekande juures jänni..
8 ja 11. Elekter läks imekombel ainult 1 veaga..
Huvitav paljud 48-nda valesti vastavad??

- SoS
- Saabiklubi liige
- Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
- Kontakt:
hammakad väga keerulised ei olnud, omast lollusest, nagu ikka, sai paarkorda eksitud
elekter oli küll algteadmiste peale tehtud, ning 48. küsimuse vastasin valesti
muidu 88% 440p

...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
86% tuli.
Krdi inglise keel on mul ikka lapsekingades, kui asi mehaanikasse kisub. Viimane küsimus, mis shaft on mis ja enne ka mingi ebamäärane pilt mingitest kopsikutest
edit to suur: ventikate puhul polnud taustsüsteemi vaja, sest õhu liikumise suund pani asja paika ja ventikad olid vastamisi
Krdi inglise keel on mul ikka lapsekingades, kui asi mehaanikasse kisub. Viimane küsimus, mis shaft on mis ja enne ka mingi ebamäärane pilt mingitest kopsikutest

edit to suur: ventikate puhul polnud taustsüsteemi vaja, sest õhu liikumise suund pani asja paika ja ventikad olid vastamisi

Noo. küss on selles, et kas tiiviku pöörlemise tastsüstemeiks võtta sellesama ventuka korpus või võtta laud kummal mõlemad ventukad asuvad. Mina mõtlesin pöörlemist korpuse suhtes ja läkski nihu. Vot nii lollisti mõtlesin.Algselt postitas: sebastian
edit to suur: ventikate puhul polnud taustsüsteemi vaja, sest õhu liikumise suund pani asja paika ja ventikad olid vastamisi![]()
Mõtlesid Einsteini moodi, et igal juhul peab taustsüsteem olema. Pole paha esimeseks mõttevälgatuseksAlgselt postitas: suurNoo. küss on selles, et kas tiiviku pöörlemise tastsüstemeiks võtta sellesama ventuka korpus või võtta laud kummal mõlemad ventukad asuvad. Mina mõtlesin pöörlemist korpuse suhtes ja läkski nihu. Vot nii lollisti mõtlesin.Algselt postitas: sebastian
edit to suur: ventikate puhul polnud taustsüsteemi vaja, sest õhu liikumise suund pani asja paika ja ventikad olid vastamisi![]()

-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Eeldasin et ventikad on täpselt ühesugused, st. labade suund on sama.Algselt postitas: suur
Ventilaatori ülesande puhul oli ülesande kirjelduses taustsüsteem määramata,
Algselt postitas: qdwinEeldasin et ventikad on täpselt ühesugused, st. labade suund on sama.Algselt postitas: suur
Ventilaatori ülesande puhul oli ülesande kirjelduses taustsüsteem määramata,
Mina eeldasin kah, et ventikad on ühesugused, seljuhul kui nad üksteisele vastakuti keerata siis on ka labad teistpidi seega peaks ta hakkama vastassuunas pöörlema.
Niiet tegelikult loogika seisukohast on "õige" vastus vale

- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Taustsüsteem...
Vaadates kahte ventikat, siis (õigeks loetud vastus) samapidi. Kui ringiveetava ventika seisukohast vaadata siis on see tõesti valepidi keerlemine...

Algselt postitas: eeroz
Mina eeldasin kah, et ventikad on ühesugused, seljuhul kui nad üksteisele vastakuti keerata siis on ka labad teistpidi seega peaks ta hakkama vastassuunas pöörlema.
Niiet tegelikult loogika seisukohast on "õige" vastus vale![]()
-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Kui ventikad töötavad (eeldades et on ühesugused ja 220v), puhuvad nad üksteisele näkku. pöörlemissuund iseenda suhtes on mõlemal sama (kõrvalt vaadates vastassuunaline). Kui üks välja lülitada...
Ok, lahkame asja 

1. Pealkirjas on öeldud, et identical fans
2. Ka on öeldud, AS THEY ARE SHOWN
3. Võttes taustsüsteemiks ükskõik kumma ventika, pöörlevad tiivikud ikkagi vastassuundades. Või...?
4. Võttes taustsusteemiks ükskõik millise punkti, jääb pöörlemine ikkagi vastassuunaliseks.
Et...kui pöörata mittetöötav ventikas samamoodi nagu töötav, siis nad pole enam "as they are shown"
Et siis ei saa nagu öelda, et "õige" vastus on "vale", või mis?

1. Pealkirjas on öeldud, et identical fans
2. Ka on öeldud, AS THEY ARE SHOWN
3. Võttes taustsüsteemiks ükskõik kumma ventika, pöörlevad tiivikud ikkagi vastassuundades. Või...?
4. Võttes taustsusteemiks ükskõik millise punkti, jääb pöörlemine ikkagi vastassuunaliseks.
Et...kui pöörata mittetöötav ventikas samamoodi nagu töötav, siis nad pole enam "as they are shown"

Et siis ei saa nagu öelda, et "õige" vastus on "vale", või mis?
noh, milles küss? Kui mõlemat töötaksid ja kui nn "ground" taustsüsteemiks võtta, siis pöörleksid vastassuunas ja puhuksid teineteisele näkku. Kui üks välja lülitada (või tagurpidi tööle panna), pöörleks labad taustsüsteemi "ground" suhtes samas suunas.
Aga ma võtsin korraga 2 taustsüsteemi. Kummagi ventika jaoks oma korpuse. Ehk siis kui kummalegi ventikale oleks pöörlemissuunda näitav nool peale joonistatud, siis välja lülitatud vendil pöörleks tiivik noolele vastupidises suunas.Algselt postitas: sebastian